lauantai 1. lokakuuta 2016

Valoa vierashuoneeseen ja lauantailinkki - More light to the guest room and saturday link...Istuin pitkään tässä tietokoneen edessä tyhjää ruutua silmäillen. Mietin että kirjoitanko teille erityisherkkyydestä ja siihen liittyvästä neutraalin ja rauhallisen sisustuksen kaipuusta vai ihan vain vierashuoneen rempasta. Päädyin vähän molempiin. Harvoin kerron itsestäni kovin paljon, mutta kerrottakoon nyt että lukeudun niihin ihmisiin, joita kutsutaan nimellä HSP Highly sensitive person. Ylimääräinen tohina, levottomat olosuhteet, stressi ja herkässä olevat aistimukset kuormittavat ja vastapainoksi kaipaan paljon omaa rauhaa, hiljaisuutta ja levollista ympäristöä.

Viime aikoina tämä levollisen ympäristön kaipuu on lisääntynyt ja osittain siihen liittyen kotona on menossa roinan raivausta ja pientä remontointia. Kukapa ei haluaisi että koti olisi kaunis rauhan ja levollisuuden tyyssija. Joskus tuntuu että se on mahdotonta saavuttaa, mutta ehkä se onkin mahdollista yksi asia kerrallaan.
Nyt oli lomaviikon aikana remppavuorossa aina vähän pimeä ja tyyliään hakeva vierashuone. Sen ikkunan takana on metsäinen rinne, joka aika tehokkaasti blokkaa sinne tulevan valon. Valoa vierashuoneeseen on kaivattu jo pitkään ja nyt se sitten toteutui. Vähän isommassa määrin kun oli ajateltu. Alkuperäinen ajatus oli laittaa siellä ollut akvaario pois, maalata lipasto ja kaappi valkoiseksi ja vaihtaa sinne valoa heijastava tapetti. Loppujen lopuksi tehtiin tämä kaikki, mutta myös maalattiin katto valkoiseksi. Kahdelta ihmiseltä tähän kaikkeen meni kaksi päivää ja sen jälkeen meni kaksi päivää toipumiseen...Jos jonkun neuvon itse remontin tekemisestä voisin antaa, se olisi tehkää pikkuhiljaa. Maltilla. Ja hankkikaa tapetointipöytä.  Meillä tapetoitiin yksi yö puoli kolmeen saakka kun ei maltettu lopettaa ennen kuin tuli valmista. Ensimmäistä kertaa käytin Non-Woven kuitutapettia, jota myös easy-up tapetiksi kutsutaan. Eli liima laitetaan suoraan seinään, eikä tapetin tarvitse vettyä samalla tavalla kuin perinteisessä paperitapetoinnissa. Minusta se ei ollut kylläkään juuri sen helpompaa kuin vanhanaikaisten tapettienkaan laitto. Vuotien kuvioiden kohdistamiseen ja määrämittaiseksi leikkaamisen varsinkin ovien ja ikkunoiden kohdalla meni ikuisuus edelleenkin.Tapetiksi valitsin Bauhausin edullisen Inspiration II ornament helmenharmaan kuitutapetin, jolla tavoittelin valoa heijastavaa pintaa. Se oli ihan yksi tärkeimmistä valintakriteereistä. Tapetissa on osa kuvioista painettu hopeanvärisellä, joka heijastaa juuri kivasti valoa. Sen valonheijastamisen merkityksen huoneen valaistukselle opin vahingossa makuuhuoneen päätyseinän tapetistä, jossa myös osa kuviosta on hopeavärillä painettu.

Sama tavoite oli lipaston ja lasikaapin valkoiseksi maalaamisessa.  Lisää valoa huoneeseen ja värimaailman yhtenäistäminen. Lasivitriini oli ennen koivunvärinen ja lipasto mäntyä. Vanhoja monessa muutossa mukana kulkeneita kumpikin. Pimenevissä illoissa ja keinovalossa niiden maalausjäljessä on toivomisen varaa, mutta viimeistään ensi kesänä pihalla auringossa parantelen niitä sitten.Uutta huoneeseen tuli vain tarjousrahi 35 euroa ja kattolamppu poistoalesta 13 euroa. Tapetit 19.90 rulla ja niitä meni 6 rullaa tähän n.9 neliön huoneeseen. Lisäksi purkki liisteriä/liimaa ja purkki kattomaalia kummatkin siinä 25 euron kieppeillä (molempia vielä jäikin). Uudet vetimet kaappiin ja liinavaatekaappiin Ikeasta yhteensä 18 euroa. Jos oikein lasken niin kulut olivat siinä 240 euron paikkeilla. Ei ihan ilmaista vaikka mielestäni aika edullisesti selvittiin.En vielä ole laittanut seinille mitään muuta kuin lipaston kätköistä löytäväni vanhan hiilivärityön vuodelta -53. Se on kulkenut mukana kun olen aina pitänyt sitä kauniina enkä ole poiskaan raaskinut heittää. Siinä ei ole koskaan kehyksiä ollut, pelkkä lasi päällä ja pinkopahvi ja rautalankakiinnitys takana. Kehyksiä en siihen nytkään halunnut vaan käytin samaa mustakuvioista washi-teippiä jolla myös uudistin huoneessa olevan vanhan melamiinikaapin jota ei vielä raaskittu korvata.

Nyt taulu on ensimäisen kerran paikassa jossa se tulee kaikessa yksinkertaisuudessaan hienosti esille. Pieni mutta kiva pala historiansiipien havinaa.Tuolin on tarkoitus siirtyä jatkossa sängyn tieltä ja lipaston siirtyä ikkunan eteen sitten kun on vieraita, mutta näin ilman vieraita huone on ilmavampi ja käytännöllisempi näin.

Mitä mieltä olette uudistuksesta?

Jos jaksoitte lukea tänne saakka niin mennään sentään lauantain linkissä takaisin puketumiseen ja värikkääseen sellaiseen!

Lauantain linkki on Color me Courtney.

Leppoisaa viikonloppua<3
Our guest room has been a real pain. It has never felt quite right. Now during my vacation week we desided that it was time. Time to make a complete makeover.
The first plan was to put up new light reflectin wallpapers, paint the furniture white. Well, as things tend to do it escalated a little. Also the ceiling was painted white.

Let me tell you, putting up new wall paper at 3 am, does not compliment your relationship with the significant other...

My advice? Take your time renovating. If you have a plan that takes 2 days. Add at least 1. Since once you are renovating one room, the whole house becomes a chaos. Paintbrushes here and there, extra wallpaper here and there... You get my point?

I painted the furniture and we did manage to put the new wallpaper up together. I love the light reflecting surfice and the pattern. How about you? When we actually will have quests that stay the night the armchair moves away and the dresser will move infront of the window and there is room for a bed. Magic...:))

As a HSP I love the new neutral color theme and the peacefull feeling I get in that room now.

But.

Since its a time for Saturday link and so lets get back to fashion and colors.

Color me Courtney.

Enjoy<3


4 kommenttia:

 1. Moikka! Kaunis harmoninen vierashuoneen uudistus. Tykkään vaaleista väreistä, tapetti ln vaaleana kaunis. Tyttärellä se sama yhtenä tehosteseinänä, mutta musta-hopeata, nuoret kun on rohkeita. Salusiinin on kiva. Mistä olette ostanut ihanan rahijakkaran. Olisi juuri semmoinen minkä haluaisin mökille uuden nojatuolin lisäksi. Nyt käytössä palli ja siinä tyyny😆. Toivottelen lämmintä syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritu ja kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa. Jakkara oli Elloksen alesta. Minusta hyvin edullinen, 35 euroa. Valoa päiviin ja Ihanaa ja lämmintä syksyä sinulle<3

   Poista
  2. Voi ei, siinä sen nyt näkee, kun en ole käynyt Elloksen sivuilla, enkä ole lehtiäkään lukenut. Kiitos vinkistä! Täytyypä kurkata jos vaikka vielä löytyisi alesta. Ostin mökille uuden ihanan sievän nojatuolin ON24 nettikaupasta ja olen siihen tyytyväinen, mutta rahia siihen kaipaan. Meillä on ollut raskas kesä, huolta vanhuksista. Suvun vanhin haudataan parin pvä päästä. Jos vaikka vähän syksymmällä ehtisi päivittelemään sivuja. Terkuin!

   Poista
  3. Voimahalauksia sinne<3 Ihmisen elämässä on joskus näitä raskaita aikoja, aika helpottaa surua ja ikävää. Toivottavasti saatte syksyyn valoisiakin asioita. Jaksamista toivottelen sinne kovasti.

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)