sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Punainen pipo ja pakkasasiaa...Kuinka selviytyä tyylikkäänä 18 asteen pakkasessa? No ei mitenkään! Siitä lienee turha haaveilla, pipot ja pakkashatut pukevat harvoja ihmisiä, minua eivät ainakaan. Nuorempana "pärjäsi" muka ilman pipoa kun ei kestänyt sitä häpeää, tämän ikäisenä onneksi on kasvanut järki päähän ja pipo pysyy päässä. Toki huppu näyttäisi tyylikkäämmältä ja onkin ihan kätevä silloin kun ei tarvitse nähdä mitään...:) 

Kuten kuvista saattaa päätellä, vietän paljon aikaa ulkona. Satoi tai paistoi, pakkanen tai helle, ihan sama, koirien täytyy saada olla ulkona ja päästä lenkille. Myökin harjausta harrastetaan mieluiten ulkona, sattuneesta syystä. Koirankarvoja kun on sisälä muutenkin aivan tarpeeksi. 


Siis takaisin siihen pakkaseen. Pakkasessa pärjää ihan hyvin (kuvat on otettu -16 asteen pakkasessa) kun on muutama perusasia kunnossa. Kerrospukeutuminen pitää olla hallussa. Merinovillainen kerrasto tai välikerros on paras, se ei hiosta ja päästää kosteuden ulos. Untuvatakki on ihan must. Toppahousut ovat ehdottomat varsinkin jos ei aio harrastaa mitään hikiliikuntaa. Pitkällä lenkillä käytän joskus suuria farkkuja joiden alle on puettu puuvillaiset pitkikset ja sitten ne merinovillaiset siihen päälle. Reisilihakset jäävät tuossa kombossa vielä aika kylmiksi. Kädessä on useimmiten kovalla pakkasella rukkaset, joskus lämpimät kudotut tumput. Jalassa on pakko olla superlämpöiset saapikkaat.
Ja lenkeille puen myös osalle koirista päälle lämmintä, koiran lihakset ovat kovilla ja vaativat myös lämmintä. Collie tosin ei tarvitse vaatteita, mutta nuo muut saavat lämmintä päälle. 


Pakkasella suojaan aina kasvot joko hoitavalla meikkivoiteella ja mielellään puuteri päälle tai BB-voiteella. Minulla on couperosaan taipuva iho, siksi se on pakko suojata. Talvella käytän myös Avénen Antirougeurs Jour voidetta joka on tarkoitettu couperosa ihon hoitoon ja kosteutukseen. Pakkasen kuivattamia hiuksia torjun Redkenin all soft shampoolla, joka muuten toimii erittäin hyvin. 

How do you survive as elegant in -18 degrees celsius? You dont. Cap rarely makes you look good or elegant. I enjoy being outside with my dogs no matter what the weather but you just have to know a few tricks how to stay warm in really cold weather. Layering is a must. You need something woolen under your down jacket. Its best if your mid layer is woolen, it breaths and you dont get sweaty. You obviously need a down jacket and insulated trousers. Also cap and warm booties and last but not least you need warm mittens.
I also always protect my skin with either makeup fluid or BB before going out and in the winters I use super moisturizing shampoo and conditioner like Redken all soft. Thats about it. This is how I manage in freezing weather...:)


6 kommenttia:

 1. Ihanan tarlvisia kuvia! Kyllä se lämpimänä pysyminen ja ihon ja hiusten kuivuminen on aiheuttanut pään vaivaa täälläkin. Kerrostamista kerrostamisen perään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Dahlia<3 Lämpimänä pysyminen todella aiheuttaa välillä hieman haasteita, varsinkin työpukeutumisessa. Kerrostaminen on nyt päivän sana...:D

   Poista
 2. Hyvinhän se pipo istuu päähäsi :) Ihania sessuja sinulla, kyllä koiran on oltava koiran näköinen ja kokoinen ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos PauMau<3 Näissä on joskus kokoa ja näköä liikaakin, varsinkin liukkaalla kelillä. Joskus innostuvat kaikesta vähän liikaa...:D

   Poista
  2. Tell me about it terveisin kahden belgianpaimenkoiran äiskä ;) Viime viikolla iltalenkilllä kun huomioni herpaantui hetkeksi, nuorempi koirista päätti, että isohkon ojan toisella puolella on jotain mielenkiintoista ja teki äkkiloikan. Sen verran tiukkaan puristin remmiä, että se ei irronnut kädestäni ja sarjakuvatyyliin lensin koiran perässä ojan pohjalle =DD Niin ja se vanhempi koira tietysti lensi perässäni toisen remmin jatkeena...

   Poista
  3. Voi ei! Tiedän tunteen...:) Vaikka nyt hymyilyttääkin niin se ei hymyilytä kun löytää itsensä ojan pohjalta, kokemusta on täälläkin...:D Vaan olispa elämä aika köyhää ilman niiden toilailuja!

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)