perjantai 2. toukokuuta 2014

Ballerinat vertailussa...Halusin tehdä tämän postauksen, koska tiedän että moni meistä käyttää ballerinoja kesällä ja moni haluaisi käyttää jos löytäisi aikuiselle jalalle sopivan mallin. Lisäksi tässä iässä monella on jalkojen kanssa omat riesansa, on vasaravarvasta, liikavarvasta, vaivaisenluuta ja nilkka ja selkäongelmia. Kaikki tämä rajoittaa kenkien valintaa. Tässä vertailussa on siis mukana vain ne ballerinat jotka omistan ja joista minulla on käyttökokemusta.Merkkejä löytyy kaapista 4 erilaista (Wonders, MacDouglas, Stylesnob ja Casual Attitude), joitakin malleja minulla on kahdetkin kappaleet.

Vasemmalta oikealla mukana vertailussa ovat siis Stylesnobin Cika Pss harmaat, takana ylhäällä Stylesnobin Sarah, edessä vaaleat MacDouglasin Elianet, mustat Wondersin A-3002 ja takana oikealla Casual Attituden Sirenet.
Tänä vuonna kun on selaillut kenkäkauppojen valikoimaa, niin erilaisia vaihtoehtoja ja malleja on tullut todella paljon lisää viime vuoteenkin verrattuna, ihan varmaan jokaiselle löytyy ballerinat. Nythän terävät kärjet ovat kuuminta muotia baltsuissa, mutta niitä ei tässä huushollissa kyllä ihan heti nähdä. Olen sen verran vanhanaikainen että baltsuissa pitää olla pyöreä kärki...:) 

Aikuiseen jalkaan minun mielestäni ei oikein käy ihan tuollaiset perushalpis ballerinat joita saa useista ketjuliikkeistä. Ne harvoin ovat nahkaa, niissä on ohut ja kova pohja sekä tuo jalan päälle tuleva nahka-/kangasosa on olemattoman pieni. Ystävätär kuvaili asiaa aika hyvin kun sanoi ettei näytä kivalta kun aikuinen jalka tursuaa pienestä ballerinasta... Olen samaa mieltä. Aikuiseen jalkaan sopii paremmin vähän peittävämmät kuten nämä alla näkyvät mallit.Yritin ottaa kuvat niin että niistä saa asiasta jonkun käsityksen.Sitten itse vertailuun: 

Stylesnobin Sarah baltsut ovat kanvaasia väriltään vaaleat mustalla kiiltonahkakärjellä: 
Plussaa tulee:
+ pysyvät jalassa hyvin joustavan kumireunuksen ansiosta
+ kantakappi on riittävän korkea ja hyvin muotoiltu
+ pohja on joustavaa kumia ja siinä on pieni korko, joka tekee niistä mukavat seistä ja kävellä
+ sisäosa on vaalea eikä värjää sukkia tai paljaita jalkoja
+ kärkiosa on riittävän peittävä

Miinusta tulee:
- kanvaasi likaantuu herkästi ja sitä on vaikea saada puhtaaksi, suojasuihke on näiden kanssa ehdoton
- kova kärki voi aiheuttaa painamisongelmaa
- talvisäilössä ollessaan kanvaasi on hieman kutistunut ja koppuroitunut
- hinta 


Stylesnobin Cika pss harmaat baltsut ovat mokkaa ja väriltään harmaat
Plussaa tulee:
+ pysyvät jalassa hyvin kumireunuksen ansiosta
+ pohja on joustava ja pehmeä, pieni korko (samanlainen kuin Sarah baltsuissa) tekee seisomisestakin mukavaa ja on joustava ja pehmeä kävellä
+ sisäosa on vaalea, eikä värjää
+ koriste tekee näistä vähän juhlavammat 

Miinusta tulee:
- kärkiosa on nippanappa riittävä ettei jalka näytä tursuilevalta
- kärkiosa myös on hieman kovempaa ilmeisti siksi että koristelaatta pysyy paikallaan, vaati pientä venyttelyä ettei paina ukkovarvasta
- hinta


MacDouglasin Eliane baltsut
Plussaa tulee:
+ nahka on taivaallisen pehmeää ja joustavaa
+ nappulapohjilla kävelee lujaa ja joustavasti pitkiäkin matkoja, sopii mainosti kävelyyn myös minun murtuneella nilkallani, näillä voi hilpaista juoksuunkin...:)
+ vaalet sisältä, eivät värjää
+ perinteisen ballerinan ulkonäkö
+ hyvä joustava kuminauha reunus pitää jalassa
 
Miinusta tulee
- ei minkäänlaista korkoa, niin lätät kuin olla ja voi. Pitkään seisoessa väsyttävät ainakin minun 
selkäni  
- kantakappi on lyhyt/matala, kovin suoralle tai pitkälle kantapäälle voi olla hankala, jää aika alas
- edessä peittävyys juuri ja juuri riittävä
- hinta 


Casual Attituden Sirene baltsut
Plussaa tulee
+ lesti on loistavan leveä ja mukava
+ kärjen peittävyys loistoluokkaa, näistä ei "tursua" mikään
+ pysyvät hyvin jalassa joustavan kuminauhareunuksen ansiosta
+ pieni korko tekee seisoskelusta mukavaa ja selkä lepää paremmin
+ hinta ei päätä huimaa
+ ovat jalkoihin mukauduttuaan kuin tohvelit, yhtä mukavat 

Miinusta tulee:
- kenkien sisus on tumma ja se värjää sukat (ja jalat ) jos hikoilee. (Sireneä on kyllä saanut useammassa värissä, joista toisissa on vaalempi sisus)Wondersin A-3002 
baltsut ovat uudet ja vasta kotona käytetyt, mutta tässä kuitenkin arvostelu.
Plussaa tulee
+ ihanan pehmeä materiaali, istuu jalassa hyvin ja joustaa tarvittaessa
+ kantakappi riittävän suuri ja istuva, ei jää puoleen väliin kantapäätä
+ pieni kiilakorko ulkopuolella ja piilokorko sisällä antaa selän levätä seisoskellessa (siis näissä oikeasti on pieni piilokorko!)
+ pysyvät napakasti jalassa 

Miinusta tulee:
- kova kärki saattaa olla ongelmallinen jos on liikavarpaita tms (olisin ostanut tarjouksesta kokonaan nahkaiset, mutta ne olivat loppu, joten tyydyin näihin kovakärkisiin)
- hintaKun katsoo noita miinuksia ja plussia niin Wondersit saivat vähiten miinusta ja eniten plussaa suhteessa, mutta koska en ole niilä vielä paljon kävellyt, niistä ei niin paljon kokemusta ole kuin noista muista. Kaikki nämä on hankittu sesongin ulkopuolelta jonkin sortin alesta, täyteen hintaan en ole yhtäkään paria ostanut, mutta olen ollut valintoihini aika tyytyväinen, oikeanlaiset ja hyvät kengät on tärkeä juttu ja näitä käytän kesällä ylivoimaisesti eniten kaikista kengistäni. 177cm pituus ja kärsimättömyys ( täytyy päästä kulkemaan nopeasti paikasta A paikkaan B) aiheuttaa sen että baltsuja tulee käytettyä kesällä enemmän kuin avokkaita. 

Tähän kesäsesonkiin on muuten myös tulossa baltsuja kiilakorolla ainakin Gaborilta click ja Wondersilta click ja jos ovat yhtään yhtä mukavat kuin miltä näyttävät, tämä tyttö kytistelee niitä sitten ensi talvena alesta. Niissä voisi olla mukavuudeltaan uusi ulottuvuus korkokenkiin!

Kaunista Perjantaita!

Lisäys 24.5. 

Wondersit olleet nyt käytössä jonkun kerran pitkien työpäivien ajan ja pientä miinusta tulee tuosta kärjen ja kengän sisäpuolisesta saumasta, se hieman hankaa, eli järkevämpi malli on varmasti se kokonaan pehmeästä nahkasta tehty, jossa ei tuota saumaa ole.12 kommenttia:

 1. Baltsut ovat kyllä mainiot kesäkengät - ja ehdottomasti se pieni korko - samoin tarpeeksi peittävät. Ja liian kovat eivät saa olla. Itselläni on aikamoinen määrä ja parhaat on ylivoimaisest Janan balleriinat, joita pidin koko viime kesän ja jotka alkavat vedellä viimeisiään. Olen yrittänyt etsiskellä samanlaisia, mutta ovat menneet muuttamaan mallin. Pahus;)
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa viikonloppua myös sinne! Baltsut on kätevät kesäkengät, tykkään kovasti myös.

   Poista
 2. Tosi kiva ja hyödyllinen postaus!
  Tykkään kengistä, missä ei ole korkoa ja käyttökokemukset ovat enemmän kun tervetulleita.
  Kiitti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Kivitikka, lisää Wonderseista kunhan ehdin niitä käyttää, tulisi vaan jo lämpimät säät! Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 3. Olen varmaan (taas?) outo, kun en käytä balleriinoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et suinkaan ole mitenkään outo, tunnen monta naista joille korot ovat luontevammat myös kesällä. Paras ystävättärenikin suosii kiilakorkosandaaleja kesäkenkinä! Taisi kiivetä sellaisissa tunturillekin yksi kesä...:D Mukavaa sunnuntaita sinne!

   Poista
 4. Olipas kiva postaus! Minä rakastan baltsuja, omiani on kannettu keski-Euroopasta huimat määrät ja omaan jalkaani Hilfigerin lestin voittanutta ei löydy (hinta voisi olla edullisempi). Samaa mieltä olen noista ketjuliikkeiden baltsuista, harvemmin ne aikuiselle sopivat, kyllä kengät pitää jotain peittääkin. On minulla yhdet, ne ovat parvekekenkinä kun se betoni mattojen alla on vielä viileää. Siihen varsin mainiot popot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Baltsut on minusta käteviä moneen menoon. Olen katsellut Hilfigerin batlsuja myös mutta ajatellut etteivät ne varmaan pysyisi minun jalassani kun kantapää on niin suora, eikä niissä näytä olevan mitään kuminauhajuttuja joilla pysyisivät paremmin jalassa. Korjaa ihmeessä jos olen väärässä? Kauniita ne ainakin ovat!

   Poista
 5. Minä tykkään käyttää ballerinoja, koska ne ovat mukavat jalassa ja näyttävät balettitossuilta :) Minulla on hieman laskeutunut jalkaholvi eli jalka taipuu sisäsyrjälle, lisäksi minulla on kapea jalka ja leveä varvasosa ja olen kaksi kertaa sairastanut jalassa sen plantaari faskiitin, joka on todella kivulias eli kenkien on oltava hyvät. Käytän yleensä Aran kenkiä, jotka ovat mielestäni laadukkaita ja parhaat mahdolliset kengät minulle. Minulla on todella hyvät Aran ballerinat. Töissä seison ja kävelen paljon ja muutenkin tykkään olla jaloillani, siksi kenkien on oltava hyvät. Ja on minulla kyllä ne ballerinatossutkin - harrastan aikuisten balettia ja siinä käytetään pehmeitä tossuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aran kengät olen minäkin todennut hyväksi lestiksi. Aran ballerinoihin en tosin ole vielä törmännyt. Muutamat Arat taitaa vieläkin löytyä kaapin kätköistä kun en ole raaskinut vanhoja hyvälestisiä kenkiä poiskaan heittää. Kenkien istuvuus ja lesti on tärkeä asia, varsinkin meille jalkavaivaisille. Minulla on vaivana luutumaton murtuma, joka ei ihan mitä vaan kenkiä kestä. Lapsuudesta muistan nuo pehmeät balettitossut, vaan silloin sitä odotettiin kovakärkisiä nuoruuden innolla eikä oikein taidettu noita pehmeitä arvostaa...:)

   Poista
 6. Mielenkiintoinen ja hyödyllinen postaus. Kiitos ja terkkuja :-)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin...:)