perjantai 23. toukokuuta 2014

Perjantain asu, kaaos ja launtai linkki... - Fridays outfit, chaos and Saturdays blog link...Helteessä mustaa mustan päällä. Arvatkaapa tuliko kuuma kun pääsi ilmastoidusta toimistosta ja autosta kauppaan ja kotiin? 

Ilmastoidussa toimistossa ja autossa kaikki meni vielä ihan hyvin, mutta kotiin päästyä alkoi täysi katastrofi heti oven aukaisun jälkeen... Puhelin korvalla ja avaimet ja tavarat toisessa kädessä sain ulko-oven juuri auki niin eikös jostain lennä ampiainen suoraan hiuksiin ja minä kun suhtaudun niihin lievästi sanottuna hysteerisesti niin arvatkaapa oliko tuulikaappi vähän aikaa täynnä tavaraa ja hysteeristä huitomista. Lopulta sain ampiaisen hiuksista ja pääsin (tiputtamatta puhelinta, sillä eihän nyt tärkeää puhelua voi katkaista kesken kaiken?) sisään ja ampiainen jäi tuulikaappiin pöristelemään kiukkuisena. Ja tietysti se Raid-purkki oli myös siellä tuulikaapissa komerossa missä kiukkuinen ampiainen! Ja eikun varovasti kurkottamaan käsi ovesta kaapille missä myrkky ja sitten täystulitusta ampiaisen suuntaan... Tulipahan ulko-oven lasi pestyä sisäpuolelta Raidilla... Sitkeitä pirulaisia. Nyt joku tietysti kysyy miksi se piti tappaa? No siksi että tähän aikaan vuodesta talvehtineet kuningattaret rakentavat pesiä ja alkavat munia ja perustaa uutta yhdyskuntaa ja vanhassa puutalossa mieleisiä paikkoja riittää, enkä halua niiden pesiä itseni, koirieni tai ampiaisille allergisten ystävieni lähelle. Niistä on kertynyt ihan riittävästi huonoja kokemuksia. Paitsi tavallisia ampiaisia, meitä on piinannut jo useamman kesän ajan ojan penkereelle jääräpäisesti pesivät maa-ampiaiset joista on todella ollut meille ja koirille vaaraa ja haittaa. Useampi meistä on saanut oman osansa. Niiden pesintä kun on tietyssä vaiheessa niin sieltä saa kokonaisen lauman päällensä kun sattuu vahingossa astumaan liian lähelle pesää. Jostain syystä meidän savipohjaisen pihan oja on niiden mieleen.

Seuraavaksi oli tietysti asukuvien vuoro. Ai että kyllä tuli ikävä hovikuvaajaa kun roudasi mustissa vaatteissa kameranjalustaa ja etsi varjoista paikkaa pihalta. Mitäpä sitä ei asukuvien eteen tekisi...:D Loppuilta menikin sitten kotihommissa ja ampiaisia vahdatessa, niitä oli jo hereillä tosi paljon, vajaankin oli jo ilmestynyt monta pesän alkua parissa päivässä. Tällainen perjantai siis tällä kertaa. Lauantain blogilinkki on tällä kertaa omintakeinen Sea of Shoes.
Helteistä ja ampiaisetonta viikonloppua!

Black on black on black... Good outfit to the office and car with ac, but guess who was hot after getting out of the car to do some grocery shopping and getting home? Other thing that happened right when I was opening the door was that one angry wasp attacked me at the front door when I was opening the door speaking on the phone and carrying all the stuff. Im scared to death of wasps and ofcourse the wasp got stumbled on my hair and I was screaming and waiving my arms to get it off me. It was a moment of chaos and then offcourse the angry wasp got stuck in the locked entry way and the poison for the wasps was also stuck in there in the closet with him. I was brave enough to get my arm out there to get to poison and finally killed the wasp but for a moment I thought I was stucked in for the rest of the friday... Oh well, at least its friday! Above you will find the saturday link. 
Have a Sunny and wasp free Weekend!
Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

12 kommenttia:

 1. Ampiaiset ovat kyllä vitsaus, jos ne liian lähelle pesiytyvät! Meillä ne tekevät pesänsä yläkerran parvekkeen laudoitukseen, vintille. Taas on pesän paikkaa etsitty laudoituksen raoista, sillä pari kertaa olen jo parvekkeelta sisälle sännännyt, kun liian innokas ampiainen on alkanut siellä pörräilemään. Isäntä jo yhden kerran myrkytti yhden kolon, mutta taisi olla väärä kolo. En tykkää. Yhtään.
  Ampiaisista huolimatta kivaa viikonloppua!
  Ja kiitos vielä näistä sinun lauantaivinkeistäsi - kivoja blogeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä<3 Lauantailinkkejä lueskelen mielelläni itsekin. Ampiaiset on kyllä ihan vihonviimeisiä! Välikatolla niitä meilläkin yrittää pesiä lautojen välissä ja myös siellä sisällä...:( Aurinkoista viikonloppua myös sinne ja oivottavasti sinulla on jo selkä parantumaan päin!

   Poista
 2. Ampiaisethan villiintyvät kun niitä huidotaan, vaikka en minäkään malta olla niitä hätistelemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niinhän ne varmaan villiintyvät, mutta kun se vaan on sellainen itsesuojelurefleksi. Johtunee siitä että olen lapsena joutunut niiden hyökkäyksen ja pistojen kohteeksi syyttä suotta niin kammo on jäänyt siitä kerrasta. Lisäksi muutama meidän koirista on astunut pari kertaa maa-ampiaispesään ja saanut ne kimppuunsa oikein kunnolla. Pienten pistävien maa-ampiaisten nyppiminen hysteerisen koiran karvojen seasta paljain käsin ei ole kovin hauskaa eikä kovin turvallistakaan. Aurinkoista ja turvallista viikonloppua!

   Poista
 3. Täällä yksi ampiaisallergikko jonka vaatimuksesta mies eilen illalla viritteli hyttysverkot kaikkiin ikkunoihin jotka vain keksin, että voisi olla kiva saada auki tuulettamisen nimissä. Parvekkeen ovien väliin tulee vielä semmoinen oviverho, niin sitäkin uskaltaa pitää auki. Se kun allergia vaivaa niin sympatiaa on aika vähän, kuten yhtä allerginen ystäväni totesi: Se on minä tai ampiainen ja jos mitään asialle voin, ampiainen häviää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Minullakin on yksi ystävätär joka voi kuolla yhteenkin pistoon. Adrenaliinikynä kulkee aina hänellä mukana, mutta joka tapauksessa ampiaisen pisto tietää aina lääkärireissua. Ampiaisten kanssa pitää olla varovainen. Tosiasia on että niiden pistoon kuolee enemmän ihmisiä suomessakin kuin minkään petoeläimen puremaan. Ihmiset suhtautuvat niihin kukin omalla tavallaan. Minun mielestäni ne voivat asua muualla kun välittömässä läheisyydessä, joten kyllä ne täällä tapetaan aika surutta. Kasvien pölyttäjinäkin ovat mielestäni toisarvoisia koska tuokille ampiainen syöttää muita hyonteisiä.

   Poista
 4. Ampiaisallergia ei vaivaa muuten kuin hysteerisenä pakokauhuna , pelkään mokomia pistiäisiä ! Kivoja tosiaan nuo linkit , käyn ne aina kurkkimassa. Helteistä lauantaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäät linkeistä, niitä on minusta kiva lueskella vapaa-aikana. Saa vähän inspistä!

   Poista
 5. Musta on ihana väri,mutta todellakin, todellakin se vähän imee tuota lämpöä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntui kyllä imevän aika paljonkin lämpöä, ehkä vast´edes pidäydyn vaaleassa jos on liki +30 astetta varjossa...:D

   Poista
 6. ♥ kiva asu ja erityisesti tykkään noista kirjaimista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Riitta Sinikka, kirjaimet on kivan kiiltävät, vähän jotain "juttua" musta sekaan!

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)