lauantai 24. elokuuta 2019

Tukka nutturalla syksyä kohti ja kuulumisia... - Hair bun and outfit for Autumn days...






Heipat taas. Täällä ollaan. 
Tällä kertaa päivän asuna taas yksi neuletakki.

Tukka nutturalla palattu töihin kesälomalta pää pyörällä työ- ja pieniä kotiremppa-asioita...


Kesäloma tuli ja meni. Kaikenlaista hommaa, joista osa jäikin sitten vielä syksyn töiksi. Ainoa mikä jäi käymättä olivat ne asuntomessut, se vähän harmittaa, sieltä olisi voinut saada vähän sisustusinspiraatiota syksyksi. Syksyinen pesimäkausi kotona alkaa nimittäin pimenevien iltojen myötä nostamaan päätään. 


Töissä on ollut niin kylmä että sukat pyörii jalassa. Ilmastointi on jokseenkin sekaisin kun samassa kerroksessa tehdään remppaa ja remppamiehet ovat mm. peittäneet ilman ulosmenoventtiilit. Joopa. Yhden päivän olin talvisessa villaisessa neuletakissakin jo. Muuten olen vielä yrittänyt pärjätä näissä kesäversioissa, joka näissäkin asukuvissa päällä on. 


Varsinaisesti en ole tehnyt yhtään vaateostosta, en kesäksi enkä syksyksi. Olen päättänyt että näillä mennään niin kauan kunnes vaatekomerotkin on kunnolla siivottu. Kirpparipöytäkin on varattu vielä viikoksi. 




Tukka on nutturalla kun ei ole ollut edes halua mennä kampaajalle. Vanhat lukijat muistavat että viime helmikuussa poisnukkunut anoppini on viimeiset vuodet aina leikannut minun hiukseni ja sen muutaman kerran kun olen käynyt ulkopuolisella kampaajalla en vaan ole ollut tyytyväinen lopputulokseen. Nyt on sitten vielä mietinnässä että mitäs nyt hiuksille? Kiireen keskellä pitkäksi venähtäneen pehkon kääräiseminen nutturalle heti pesun ja pienen kuivauksen jälkeen on tuntunut hyvältä vaihtoehdolta. Sielläpä ovat poissa silmistä, poissa mielestä ja saavat ainakin nauttia hiuksiin jätettävän hoitoaineen vaikutuksesta ihan rauhakseen. Nuttura tuntuu ihan omalta kun on suuren osan elämäänsä elänyt pitkien hiusten kanssa, joskin tässä iässä kun naama venähtää alaspäin, lyhyempi leikkaus olisi tietty nuorentava. 


Ensi viikoksi on luvattu hellettä, saa vielä vähän nauttia ballerinoissa kävelystä ja sukattomuudesta!


Mitä sitten kuuluu? Noh... kiirettä kai olisi oikea vastaus. Monenlaista menossa, töiden ohessa kierrätyskuisti rakentuu pikkuhiljaa hovikuvaajan kanssa kaksin tehden. Hommaa kanittaa kelit, jolloin maalaaminen on mahdotonta ulkona ja vanhojen kierrätysikkunoiden siivous ja maalaus. Lautaakin pitäisi hakea. Viime talven lumikuormasta kärsinyt sadevesikouru räystälautoineen menee sekin vielä ennen talvea vaihtoon. Kuistista ei tule mikään nurkat suorassa oleva lasitettu parveke, vaan sananmukaisesti kierrätyskuisti vanhoine kierrätysikkunoineen. Tykkään vanhasta ja kierrätetystä. Pilkun päälle tehdyt lasikuistit kovapuisine kalusteineen eivät oikein ole mun juttu. 

Vaikka nyt on vasta yksi nurkka vähän suojassa tuulelta ja sateelta (yläosa ja talon värinen ulkolaudoitus vielä puuttuvat) olen jo nautiskellut siitäkin vähästä. Tarkoitus on että sade ja lumi eivät kerääntyisi ihan ulko-ovelle. Naapurikin oli kyllääntynyt astumaan suoraan hankeen ja sielläkin on jo lasitettu kuisti valmiina. Vanhoissa taloissahan kuisteja perinteisesti on.
 Varmaankin ihan samasta syystä. 



Hovikujaaja on kurssilla, minä hilpasen koirien kanssa

pihatöihin, niitä riittää...



Autumn is coming fast. Every year it seems to come sooner and sooner. It makes me feel little sad. Its hard to say goodbye to summer. Lucky enough the weather forecast promised next week summer weather. So Im trying to stuck on summer shoes for a little bit longer and use summer cardigans. It also gives more time to build our little porch for the winter. Its been unpleasent get all the rain and snow up to the door untill now. Im so waiting for the porch to be done and enjoy sitting in a little chair watching the rain with lanterns. 

Weekend is here, enjoy<3 


4 kommenttia:

  1. Mulla on niin luihu tukka, että päivä paistaa läpi, jos sitä pitää auki :). Eikähän se ponnarikaan paljon hiirenhäntää kummoisempi ole, mutta niinkuin sinäkin sanoit, poissa silmistä, poissa mielestä.. Ja lyhyeksi en aio leikata, koska se se vasta tuskaa on yrittää pitää hentoiset haituvat siististi lyhyessä kuosissa.

    Sulla tuntuu olevan ihan loputon varasto kivoja neuletakkeja. Tai sitten vaan osaat yhdistellä niitä eri asusteiden ja alaosien kanssa niin, että näyttää aina uudelta. Sellasen taidon soisin itsellenikin, mutta olen kyllä tylsääkin tylsempi kaikissa vaateasioissa.

    Tsemppiä kuistihommiin ja hyvää mieltä Sari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmaan se päivä paistaisi kuule läpi täälläkin, mutta en ole moneen viikkoon kokeillut. Oli niin tuskaa taistella sen yli muotonsa kasvaneen pehkon kanssa. Olen pyytänyt hovikuvaajalta jos voisi leikata edes huonot latvat pois, mutta ei se vaan suostu... Eilen ajelin koneella meidän harmaan vanhuskoiran ja mietin jo että pitäiskö ajaa omakin pää...:)) Hiuksia lähtee jostain syystä ihan mieltsit määrät muutenkin.

      Neuletakkeja on jonkun verran, mutta ei niitä nyt ihan loputonta määrää ole. Taitava olla yleisin vaate kuitenkin jossa minut näkee. Ja punaisen tuubihuivin löysin sattumalta jostain kun etsin kirpparitavaraa ja se on kulkenut nyt melkein pari viikkoa aina mukana...:)) Laiska pukeutuja.

      Lämmintä sunnuntaita, toivottavasti aurinko paistaa ja pääset nauttimaan ulkoilusta<3

      Poista
  2. Vitsi kun kiva kokonaisuus taas, punainen tuo kyllä super kivasti väriä kokonaisuuteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Punainen tuubihuivi oli hukka nimisessä paikassa, josta sen vähän aikaa sitten bongasin ja nyt on ollutkin tosi ahkerassa käytössä! Tykkään.

      Aurinkoista sunnuntaita<3

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)