perjantai 19. huhtikuuta 2019

Pääsiäistä ja halpisostoksilla - Easter and saving money...

Meillä on jonkunlainen epäpääsiäinen, koska oikeastaan en ole suonut ajatustakaan pääsiäisen vietolle, paitsi ajatellut kevätsiivousta ja äidin syntymäpäiviä, jotka olivat eilen. Pääsiäisen todellisuus iski siinä kohtaan silmään kun lähdettiin muista poiketen ajamaan kohti etelää. Pohjoiseen päin oli sekä Lahden moottoritie että vanha tie tukossa ihan Helsinkiin asti. En ole moista ruuhkaa vähään aikaan nähnyt. Ei, ihme, sillä meillä lämpömittari näytti 19 asteen lukemia, Helsingissä oli vain +15 astetta. Kauniissa säässä on varmaan ihana viettää rentouttava pääsiäinen mökkeillen. Eilen keskityttiin äitiin, kakun syömiseen ja lahjoihin. 92 vuotta on aika kunnioitettava ikä. 

Tänään rentoudutaan ja ehkä vähän siivoillaan, kukkakaupat ovat ehkä nekin kiinni? Jonkinlaista pääsiäiskukkaa vähän tekisi kyllä mieli. Toistaiseksi ainoat pääsiäiseen viittaavat asiat kotona ovat yksi hovikuvaajan ostama narsissi kuistilla ja keittiön hyllynreunalla istuva pääsiäispupu. 

Arvatkaapa mistä ostin pitkähihaisia (näissä oli siis 3/4 hihat) puuvillapuseroita pari viikkoa sitten? Lidlistä!

Yleensähän tuo Lidl:in oma merkki on niin pientä kokoa, että on ollut turha haaveillakaan että saisi sieltä oikeasti XL-kokoisia vaatteita. Tai jos saa niin se normaali XL ei missään tapauksessa vastaa XL-kokoa vaan ehkä enemmänkin M-kokoa. 

Viime viikolla siellä oli kuitenkin erä tuotteita joissa oli kokoja aina XXL:ään saakka. Ne olivat siis ihan omassa isojen kokojen myyntipöydässään. Ja kuten paketin kuvasta näkyy, tarkoitettu meille vähän isommille. Mukaan tarttui parit valkoiset pitkähihaiset t-paidat ja yksi musta, joka oli viimeinen kokoaan ilman laatikkoa, sekä yhdet legginsit. Otin t-paidoista tosi isot koot itselleni, koska tuollaisia perus puuvillapuseoita käytän usein kuivaajassa ja siellä kutistumisen vaara on aika suuri. 

Toivottavasti niitä tulee vielä jatkossakin, koska viimeiset puoli vuotta olen koittanut metsästää normaalia pidempiä pitkä- ja lyhythihaisia t-paitoja huonolla menestyksellä. Pitkähihaiset isot koot joka paikassa ovat olleet helmasta aivan liian lyhyitä, eli normi 64-65cm. Auttamattomia napapaitoja siis ja käyttökelvottomia yhden pesun jälkeen. Malliltaan siis laatikoita. Jostain syystä valmistajat ilmeisesti kuvittelevat että XL kokoinen on automaattisesti pallo? Ei voi olla pitkä ja koko XL? 

Hyvin selvisivät halpispaidat kuivaajasta, kutistuivat hieman, mutta ovat edelleen tosi reiluja kooltaan.
Jopa isoja. Hintaa niillä oli vähän alle 7 euroa kappale. 

Samana päivänä tie vei Tokmannille, jonne on jokin aika sitten tullut melkoinen valikoima ekokosmetiikkaa, sieltä tarttui mukaan tarjouslaarista Organic Shopin shampoo, hoitoaine ja hiusnaamio. Hintaa kullakin 2,99 euroa. .

Ikeasta tarttui muutama viikko sitten eurolla mukaan tuoksukynttilöitä. Kauniita metallisessa purkissaan. Euron kappale, ilmeisesti oli joku jouluajan jämien poismyynti.


Eipä ole olleet isoja investointeja tämän kevään ostokset. Löytyisipä vielä jostain edullisia kivan mallisia farkkuja. 


Mitä kevätostoksia ja pääsiäisostoksia siellä ruudun toisella puolella olette tehneet?

I can honestly say I almoust forgot that Easter is coming. I have had quite a lot in my mind lately so the reality of Easter began to unfold as we head out towards Helsinki yeasterday late afternoon instead of all the thousands heading to the north going to their Holiday spot or visiting home. Its been a while since I have seen so much traffic. 

Snce we dont have any plans for Easter seems that I have forgotten all the easter crop as well. The only things reminding is the lonely yellow daffodil sitting on the porch and one easter bunny forgotten from the last easter sitting on a kitchen cabinet.

This spring my only shoppings have been random stuff I have stumbled on running other errands. Shopping just havent been on the top of my list lately. So I was happy to find long sleeve t-shirts in a real XL size from Liddl while shopping foot, 1 euro candles form the Ikea and Organic shampoo from one other shop. 

Not much of a shopper lately. I find shopping less appealing the older I get. I dont want to have useless stuff just laying around. My goal is to get rid of all useless clutter. 

That being said, I grave for some Easter flowers...


3 kommenttia:

 1. Minäkin katselin niitä Lidlin paituleita, mutta valkoisesta kun näkyi läpi ja vihaan kerrospukeutumista, koska tulee niin hiki, niin jäi sinne, vaikka olisi ollut ihan täydellinen valkoinen paita kyllä

  Mukavaa uutta viikkoa Sari. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta paitulista ei minun mielestäni näe läpi, se on paksumpi kuin mitä kuva antaa olettaa. Ostin 2kpl ja ne ovat kyllä olleet päällä liki päivittäin. Alan jo huolestua että kuluvat raukat puhki... Kivaa alkavaa viikkoa myös sinne<3

   Poista
  2. Olisikohan niitä voinut olla eri laatuisia eri Lidl:ssä?? Kuvassa se on todella ohkaisempi mitä minun kappaleeni luonnossa...

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)