sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Purkkeja ja purnukoita eli kauneuden hoidosta I - Jars and jars aka cosmetics I
Viime aikoina blogeissa on ollut paljon puhetta kateudesta ja erilaisista kateuden aiheista. Yleisimmät lienevät menestys, raha, kauneus ja erilaiset "menestyksen" symbolit kuten talot, autot, vaatteet tms. Tuossa yksi kerta puhuin kotiin ajellessani mielenkiintoista puhelua erään ystävän kanssa ja puhelun päätteeksi mietin näitä kateus asioita ja olin sitten rinta kaarella itse sitä mieltä että minä en juurikaan kadehdi toisilta mitään, en rahaa, en autoja, taloja tai muuta maallista. Minulle esimerkiksi auto on vaan väline päästä paikasta A paikkaan B. Ja talo on koti, oli se sitten vaatimaton tai kuinka hieno tahansa. Eihän se minulta ole pois jos jollain muulla on jotain enemmän. 

 No, sitä rinta kaarella olemista ei kestänyt kauaa kun palautin itseni maan pinnalle. Kadehdinhan minä muita. Kadehdin ihmisiä, jotka ovat taiteellisesti lahjakkaita, niitä jotka osaavat laulaa, soittaa instrumentteja, maalata, piirtää, kirjoittaa tai tehdä jotain taiteellista. Näitä lahjoja kadehdin. Joten kyllä se kateus minussakin asuu. Tahtoisin olla edes jotenkin taiteellisesti lahjakas. 
Miten se liittyy tähän postaukseen? No sillä tavalla että olen kadehtinut niitä, joilla on taito ottaa kauniita lähi/makrokuvia asioista ja minun lähikuvani ovat aina jotenkin sinnepäin... Siispä viime aikoina olen harjoitellut sitä taitoa. Se on asia, jonka voi oppia. Musikaaliseksi en koskaan tule, mutta ehkä vähän paremmaksi valokuvaajaksi. 

Tuossa jokin aika sitten olivat Sokoksella 3+1 päivää edullisesti tarjouksessa muutamat Estee Lauderin lahjapakkaukset, joissa on siis useampi pieni tuote ja usein mukana yksi täysikokoinen. Koska hinta oli minimaalinen tuotteiden normihintaan verrattuna, sorruin ostamaan silmänympäryshoitopaketin. Valmiiksi minulla oli jo minikokoinen Advanced Time Zone silmänympärysvuodetuubi, jonka olin saanut Emotionista jotain muuta ostaessani. Ja tuo silmänympärysvoide on ollut ihan superhyvä minun järkyttävän kokoisille silmäpusseilleni ja riittänyt ikuisuuden vaikka onkin vain näytetuubi. Sitä on vieläkin jäljellä ja olen käyttänyt sitä varmaan jo kuukauden päivät. 

Purkitkin olivat niin kauniita että pääsivät kuvauskohteeksi. Mikähän siinäkin on että on kivempi että kylppärin kaapissa luuraa kauniita purkkeja kuin rumia? Kukapa muu sinne kaappiin katselee paitsi itse? Se vaan on kivempi avata kaappi ja todeta a) kaapin olevan järjestyksessä, b) sisältävän kauniita purnukoita... Siinä kohtaa tunnustan olevani naisellisen hömpän ystävä. 
 
En ole mitenkään merkkiuskollinen mitä tulee kasvojenhoitotuotteisiin vaan usein kokeilen edullisesti ostettuja hyväksi kuvittelemiani tuotteita, jotka sitten kyllä käytän myös loppuun, mikäli mitään silmäpussi/acne katastrofia ei tapahdu. Silmäpussikatastrofi siis tarkoittaa sitä että silmänympärysvoiteen käyttö joskus on jopa suurentanut sillmäpusseja vaikka tarkoitus pitäisi kai olla ihan päinvastainen??? 

Yleisesti ottaen selviän aika vähillä tuotteilla ja kosmetiikkani ostan tietyn budjetin sisällä. Turhia hömppäostoksia yritän välttää. Ihonhoitorutiinikin on yksinkertainen. Kerran viikossa kuorinta ja tehokosteutus, muuten mennään ihan päivittäisellä puhdistuksella ja (jos sattuu seerumia kaapissa olemaan) kosteuttavalla seerumilla ennen kosteusvoidetta. Sellainen poikkeus monen muun rutiiniin kasvojen hoidossani on että päivittäiseen puhdistukseen en käytä vettä. Se tuntuu vain kuivattavan pintakuiviaa ihoani. 

Millaiset purkit ja purnukat teidän kaapistanne löytyvät? Kauniit vai enemmän tehokkaat vai onko purkilla väliä? Tai merkillä?


P.S. Tuota kuvissa näkyvää DayWear voidetta olen käyttänyt yövoiteena sen paksun koostumuksen vuoksi. Käyttöohjeessa myös sanottiin että se käy myös yövoiteesta.Jars of beaty products this time. I recently bought a kit of Estee Lauder products to prove since they were on a huge sale. I couldnt be happier with those products. I love the beautiful jars on my cosmetics shelf and the products seem to suit me. At this age I tend to concentrate on moisturazing products since aging skin needs more and more moisture. And ofcourse you need to have a good eye moisturazer to take care of the ever increasing puffiness. Beautiful jars just makes your daily beauty rutins more fun. I just cant resist the comibination of beautiful jars and nice products. Very feminine in that way...

 

 

12 kommenttia:

 1. Kateus on sellaista, ettei sit aina edes huomaa itsessään:)
  Itse katselen kyllä mielelläni kauniita purkkeja, mutta jos joku voide löytyisi, joka esim. couperosan poistaisi, niin vaikka se purkki olisi susiruma, niin se ei haittaisi! Ostaisin sen varmasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta se on, ihmevoiteen ostaisi susirumassa purkissakin! Tosin voisin kyllä ehkä piilottaa sen kauniimpien purkkien taakse...:) Mukavaa viikonloppua<3

   Poista
 2. Tottahan se on, että kauniita purkkeja ostaa helpommin ja mieluummin. Itsekin ostin kullanvärisessä putkilossa olevan huulipunan vastikään. Vaikka valitsin huulipunan ihan värin ja mainostetun laadun perusteella niin kaunis pakkaus oli pelkkää plussaa. Favora merkkisiä voiteita käytän muuten. Ne ovat ihan tavanomaisissa tai vaatimattomissa pakkauksissa mutta sopivat iholleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleko muuten koskaan huomannut että usein huulipunamerkkien tähtilinja on pakattu kullanväriseen tai muuten vain näyttävämpään hylsyyn kuin merkin muut huulipunat? Kullanvärinen on kyllä aina kaunis ja tyylikäs. Se tuntuu sanovan myös olevansa numero 1 laadun suhteen. Mukavaa lauantaita<3

   Poista
 3. Kyllä ne kauniit purkit houkuttavat ostamaan, ei sille voi mitään. Luottotuotteitani ostaisin, vaikka olivat minkälaisissa pakkauksissa, mutta uuden hankintaan pakkauksella taitaa olla suuri merkitys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa muuten olla juuri niin että luottotuotteistamme emme ihan hevin luovu vaikka purkit olisivatkin vaatimattomia, mutta uuden ostaminen on helpompaa kauniissa raameissa eli purkissa. Mukavaa lauantaita sinne uuteen kotiin<3

   Poista
 4. Jos eivät markkinointi-ihmiset olisi tehneet tutkimuksiaan, niin turhaan eivät valmistajat kauniisiin purkkeihin tuotteitaan pakkaisi ja etenkin meitä naisia näin houkuttaisi ostamaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, taitaa olla niin että markkinointi-ihmiset ovat kosmetiikassa yhtä tärkeitä kuin itse voiteiden kehittäjät...:)
   Mukavaa lauantaita sinne<3

   Poista
 5. Moi! Kirjoitit mielenkiintoisesta aiheesta, josta olisi kiva keskustella pidempäänkin. Toisaalta järki laittaa jarrut päälle, näin netin kautta. Olen kokenut kateutta aikoinaan työrintamalla, onneksi siitä on jo aikaa ja olin jo asian unohtanutkin. Olin nopea ja hyvä työssäni, aina hyvällä tuulellai, päällä on kauniit itse tekemät vaatteet, yksityielämäsi on/oli onnellista, harrastin jne, tässä muutamia esimerkkejä.
  Mielestäni en karehdi ketään, mutta jos sanotaan, että kaikki karehtii, niin olen aina halunnut oikein kuulaan kauniin ihon. Onneksi osaan meikata ja ei minulla nyt niin suuria ongelmia ole, mutta kuitenkin. Toinen asia jota ihailen toisissa on hyvä kielitaito. Minä pärjään, mutta se mikä joiltakin sujuu tuosta vain on ihailtavaa.
  Kauniit purnukat ja huulipunan hylsyt ym, mikä ettei, mutta sisältö tietysti pääasia. Mukavaa keskiviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritu<3 Taitaa olla niin että jos joku meistä väittää itse ihan puhdas kateudesta olevansa niin ei ole tullut asiaa tarpeeksi miettineeksi. Tosin kateudesta saattaa olla joskus jotain positiivistakin seurausta. Voi vaikka oppia uuden taidon jos kateus oikein motivoi. Kateuden kohteen panettelu varsinkin selän takana tai kateuden ruokkiminen sen sijaan ei johda mihinkään positiiviseen. Voin hyvin kuvitella että iloisena ihmisenä ja hyvänä työntekijänä joutuu joskus epävarmojen ihmiseten kateuden kohteeksi eikä se ole kivaa. Kateus on syövä tunne, ei liiaksi hyväksi kenellekään.

   Mukavaa ja iloista lauantaita sinne<3

   Poista
 6. Todella kauniita nuo Estee Lauderin kauneudenhoitotuotteet!
  Itse olen todella nuuka käyttämään rahaa ihonhoitoon. Perusniveat,
  Lumenet ja Body Shopin tuotteet koristavat kylppärin hyllyjä. Niin ja
  löytyy multa Pirkka Arganeja myös, sopivat pintakuovalle iholleni
  ihan perfect.
  Itsekin toivoisin kehittyväni paremmaksi valokuvaajaksi. Järkkärin salat
  eivät ole auenneet minulle vieläkään vaikka kamera on ollut käytössäni
  jo useamman vuoden.

  Mukavaa lauantai-iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Teija<3 En tiennyt ollenkaan että Pirkalla on Argantuotteita! Täytyy katsellakin niitä tarkemmin, kun itselläkin on pintakuiva iho.

   Valokuvaaminen on taito jossa voi aina kehittyä paremmaksi, se olisi kiva hallita hyvin. Kauniit kuvat piristävät mieltä, olivat ne sitten omia tai muiden. Järkkärit ovat minusta parempia työkaluja opettelemiseen kun pokkarit kun järkkärin mahdollisuudet ovat niin moninaisia. Mukavaa lauantaita sinne<3

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)