torstai 28. elokuuta 2014

Tikkiliivi - Quilted vest...



Tikkiliivi. Outo sana, mahtaakohan sitä käyttääkään kukaan enää? Toppaliiviksi tätä en vielä kutsuisi, koska ei ole oikeastaan toppaliivi vaan tikattu liivi. Toinen asia on että käyttääkö näitä kukaan muu kuin minä? Harvoin näkee missään muualla kuin talliympäristössä. Syksyn saapuminen tietää joka vuosi sitä että meillä kaivetaan tikki- ja toppaliivit kaapista. Kätevä vähän koleammille ilmoille neuleen päälle, helppo liikkua, eikä tule liian kuuma. Vähän ehkä brittiläisyyttäkin tähän liittyy. Tämä liivi on Barbourin eli kyseiseltä saarelta kotoisin. Monta kertaa olen miettinyt että vienkö tämän jo kirpparille, mutta koska väri on kivan syksyisen pirteä, en ole raaskinut ja ilmojen kylmenemisen myötä vanha liivi on päässyt jo monena päivänä päälle. Minun oloiseni vaate. Kätevä vetää päälle vaikka kauppareissulle. Pahoittelen kuvien laatua tällä(kin) kertaa, hovikuvaaja loistaa siis poissaolollaan ja jostain syystä kameran on vaikea tarkentaa näihin kovin vaaleisiin hiuksiin. Vaatteisiin se kyllä tarkentuu, mutta meikäläisen naama on kuin haamulla ja jää epämääräisen vaaleaksi läntiksi keskelle kuvaa, enkä haluaisi enää päättömiin kuviinkaan siirtyä, joten koittakaa kestää, eiköhän tuo tarkennusongelma tule selätettyä jossain vaiheessa.



Ollaan jo torstai-illassa, viikko on mennä hurahtanut vaihtelevassa säässä kuun lopun kiireissä töissä ja rättiväsyneenä kotona iltaisin. Pientä syysflunssaa tuntuu olevan meillä töissä ja ilmassa. Taitaa olla se aika vuodesta kun katse on syytä kiinnittää syömisten terveellisyyteen ja muutamaan vitamiinipurkkiin. Kuulitteko jo miten on toitotettu banaanien terveellisyyttä? Suurin osa ihmisistä on luultavasti kuullut "banaaniuutiset" koska eilen illalla banaanitiski ammotti kaupassa tyhjyyttään! Ihan tuiki tavallisesta banaanista saa huiman määrän vitamiineja ja hivenaineita, on kuulemma parempi sanoa "banaani päivässä pitää lääkärin loitolla" kuin aina puhua omenasta. Toki jahka nuo suomalaiset omenat kypsyvät, niin ovathan ne enemmän "lähiruokaa".


 Quilted vest is one of my go-to outfits every fall. When wheather get little chilly Im happy with my quilted vests. They might be just a little bit old fashioned but they come handy this time of year. One of my go-to outfits. I had been thinking to let go of this old one, but since the colour is so "fall" I decided to keep it for now. What do you think about quilted vests? Yes or no?

10 kommenttia:

  1. Hei, älä missään nimessä hävitä tikkiliiviä, se sopii Sinulle. Haikeudella muistelen omaa sinistä tikkiliiviäni, semmoista jossa taisi päälipuoli olla silkkiä, niitä oli yhteen aikaan.
    Kiva väri oranssi, juuri syksyyn sopiva. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos KässäRitu<3 Taidan pitää tästä liivistäni vielä kiinni! Se on oikeastaan mukava lisä minun hiukan värittömään vaatekomerooni. Kuulostaa kivalta tuo sinun silkkinen tikkiliivisi, sininen on niin ajaton värikin! Mukavaa viikonloppua myös sinne<3

      Poista
  2. Jäi sitten kehumatta makean näköisä farkkujasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Nämä on muuten tämän blogin arvoiset (siis edulliset) farkut Ellokselta, ei näköjään ollut mustia enää, mutta muita värejä vielä näkyy löytyvän. Tilda farkut 10-15 euroa tarjouksessa lahkeen pituudesta riippuen. Tosi hyviä perusfarkkuja eikä raapaise kukkaroa kovinkaan syvältä. Sopii tälläiselle tasasen paksulle pötkölle tosi hyvin.

      Poista
  3. Oranssi on niin syksyn väri! Minäkin hurahdan siihen joka syksy uudelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oranssi on niin syksyn väri<3 Tuossa mietin jo miten sitä toisi ripauksen sisustukseenkin.

      Poista
  4. Upea väri tuossa liivissäsi - ja kivat bootsit!
    Mitä, mitä - minulta on koko banaanihässäkkä mennyt ohi - mutta keittiöstä löytyy kyllä banaaneja. Täytyypä yrittää etsiä tietoa ja sitten hyvällä omallatunnolla popsia pois!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lady<3 Nyt äkkiä banaaneja syömään. Niissä oli useita B- ryhmän vitamiineja ja mm. korkea kalium ja magnesium pitoisuus. Minulle joka saan rytmihäiriöitä kaliumin puutteesta banaanit ja perunat ovat verrattomia sen lähteitä.

      Poista
  5. Ei kannata miettiä muita kun itse koet liivin käytännölliseksi. Minultakin löytyy toppaliivi, jota en ole raaskinnut hävittää, mutta en ole koskaan oikein osannut pitää sitä, kun se on joko liian kuuma tai sitten kylmä, kun hihat 'puuttuvat' :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä ihmeessä hävitä liiviä, kyllä sille varmasti oma säänsä löytyy. Kylmällä alle vaan paksumpaa neuletta niin ettei kädet palele. Liivi on minusta hyvä puutarhatöissäkin, jos lotraa veden ja mullan kanssa niin saa neuleen hihat kätevästi käärittyä toisin kun takin kanssa puutarhatöissä... Mukavaa viikonloppua!

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)