perjantai 21. marraskuuta 2014

Talvihorroksessa - Hibernating...Joku kutsuisi tätä varmaan kaamosmasennukseksi, minä kutsun talvihorrokseksi ja ehkä vitamiinin puutteeksi. Tämä viikko on mennyt kuin sumussa tehden ja syöden kaikkea mahdollisimman epäterveellistä. Olen lojunut iltaisin viltin alla sohvannurkassa katsomassa televisiota liian myöhään, nukkunut pommiin ainakin kaksi kertaa. syönyt kaiken mahdollisen epäterveellisen huushollista, mitä vaan on löytynyt (suklaata, valmiita kaupan lihapullia, keksejä ja juustonaksuja) ja juonut aivan liikaa kahvia ja nukkunut päälle liian vähän ja liian huonosti. Normaalisti saattaa hyvinkin mennä viikko etten avaa televisiota lainkaan, iltanapostelu ei normaalisti kuulu myöskään tapoihin, eikä suklaansyönti. Missä vika? Pimeä aikako tämän kaiken aiheuttaa? Tunnistaako joku muu tästä itsensä vai olenko ainoa jota väsyttää ja laiskottaa? Onneksi on perjantai! Ja ehkäpä tuo lumen tuoma valo vähän piristäisi? Tuntuu ihan kummalliselta ja vähän aavemaiseltakin kun on pitkän syksyn tottunut tähän lumettomaan pimeyteen ja nyt sataa lunta ihan talvisesti. Helsingin ulosmenotiet olivat taas mukavasti tukossa iltapäivällä ja työmatkaan meni reilusti enemmän aikaa kuin normaalisti. 


Asukuvia on sentään viikon varrelta kertynyt, haasteita tuo taas tuo tarkennus ja sisällä kuvaaminen. Toivottavasti sävyt ovat edes lähellä oikeaa. Mustaa ja luonnonvalkoista oli yhden päivän asussa ja tuo sama usein täällä jo nähty tähtihuivi pääsi taas kaulaa lämmittämään. 
Leppoisaa perjantaita sinne ruudun toiselle puolelle!


Somebody would call this winter depression, but I call this hibernating. This week has been like living in a fog and I have done almoust everything unhealthy that I usually dont do. I have layed on the couch under a blanket watching tv too much and too late. I have eaten everything unhealthy that I have managed to get my hands on (chocolate, bisquits, cheese curls), I have been drinking  way too much coffee and therefore slept poorly all week. All these are things that I really usually dont do. I tend to sleep enough, eat somewhat healthy and I rarely watch tv. Why now? I think its because the fall and the beginning of this winter have had such a long dark time without any snow. Today its snowing and I hope to gain a little more energy from the light reflecting from the snow! 

TGIF!  Have a relaxing evening!

15 kommenttia:

 1. Hyvää viikonloppua ! Saman sorttinen sisällys viikolla täälläkin ... Olkoon kaamoksen syytä , täällä ei vielä sada lunta , josko yöllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkoon kaikki kaamoksen piikkiin...:) oko sielläkin tuli lunta? Meillä oli satanut yön aikana vähän lisää ja kaikki näyttää hämmästyttävän talviselta! Hyvää viikonloppua!

   Poista
 2. Täälläkin talvihorroksessa syödään varastoon, että kestetään kylmää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Niin se taitaa olla, kroppa yrittää sopeutua. Muuten hyvä mutta kun mulla on varastossa vähän liikaa jo ennestään tuota lämmittävää rasvaa! Leppoisaa viikonloppua!

   Poista
 3. Pimeä aikapa se ja vuosi vuodelta vaikeampaa. Ihana tuo valkoinen neuletakki, se tuo kauniisti valoa. Talvella ei tule pukeutua mustaan ettei vaan lisää väsähdä. hihii. <3

  Kaunista viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut Tiia! Koko musta olisi jo väsähdyttävää sinällään. Täytynee kaivaa vähän värejä kaapista. Leppoisaa viikonloppua!

   Poista
 4. Eiköhän tuon voisi laittaa kaamoksen piikkiin, mutta nuo voisi laskea myös pimeän syksyn plussapuoliksi. Itse lisäisin tuohon listaukseesi lasin punaviiniä näin perjantai-illan tv-katselun oheen. mukavaa ja rentoa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Taisit lukea ajatukseni, sillä juurikin lasillinen punaviiniä meni muiden syntien lisäksi perjantai-iltana heti blogikirjoituksen jälkeen...:)) Mukavaa ja rentoa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 5. Kai se on kaamosväsymystä tms. Isänpäivästä jäi päälle kakkuherkuttelu ja ostin myös kaksi suklaalevyä (varalle, lahjaksi), sinne meni, isännän kanssa herkutteluksi. Nyt olenkin ostellut enemmän hedelmiä, että ei tulisi houkutuksia.

  Kaunis asu ja niin sulle sopiva. Kaunis huivin kanssa ja ilman. Mukavaa lauantaipäivää!

  VastaaPoista
 6. Ihastuttava tuo vaalea villaneule vai -takki! Sopii sinulle todella hyvin :-)
  Ja tähtihuivi ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Kivitikka<3 Täytyy myönntää että tuo kyseinen tähtihuivi kyllä rulettaa, se on ollut syksyn käytetyin huivini ihan ylivoimaisesti!

   Poista
 7. Lukaisepa tuo http://www.menaiset.fi/artikkeli/sport/terveys/kaamosmasennus_tunnista_ja_hoida_oireet Kuulostaako edes etäisesti tutulta? Mulla on aina ollut vastenmielisyyttä loppusyksyä kohtaan ja olen huomannut, että mulla oireet pahenevat syksy syksyltä. Mun puolestani ajan marraskuun alku-helmikuun loppu voisi hyvinkin skipata pois kalenterista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä heti mennä kurkkimaan tuo artikkeli. Jotenkin tämä syksy on ollut ihan todella voimia vievää! Ihan kun vaan vuosi vuodelta pimeä aika tulisi raskammaksi... Minä haluan kyllä pitää joulun ja tammi-helmikuun valoisat lumipäivät kalenterissa! Loput saa mennä minunkin puolestani...:D Nämä sateiset pimeäpäivät eritoten.

   Poista
 8. Kaunis tuo asukokonaisuus! Meillä täällä mustaa on ulkona ja vettä sattaa. Ei jaksa. Rops rops vaan kuuluu ulkoa. Missä lumi?

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin...:)