sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Talven valkoiset ja harmaat - Winter whites and neutrals...Syksy ja talvi ovat ihanaa aikaa pukeutumisen suhteen. Kaikki herkulliset syksyn värit ja talven pehmoiset neuleet ovat käyttökelpoisia ja ihania, mutta silloin tällöin syys- ja talviaikanakin haluan palata valkoisen pariin. Valkoinen on yksi lempiväreistäni ja piristää aina jotenkin mieltä. Yksi muutamia vuosia vanha täälläkin jo monen monta kertaa nähty luottovaatteeni on luonnonvalkoinen kashmirneule. En tiedä mikä aikanaan sai valkoisen värin hankkimaan, valkoinen on vähän ehkä outo väri kashmirneuleelle, mutta neule on osoittautunut tosi monikäyttöiseksi. Ihanan lämmin bleiserin alla ja suloisen pehmoinen.

Tällä kertaa yhdeksi viime viikon asuksi neule pääsi valkoisen bleiserin alle ja kaveriksi harmaat (juu taas ne samat!) luottofarkut ja lemppariksi noussut harmaa villainen huivi. Näillä pärjää pitkälle ja sopii palaveripäiviinkin. 


Kaulassa simpukan kuorista tehty luottohelminauha, joka on parhaalta ystävältä tuliaisina maailmalta saatu. Tykkään helminauhasta todella paljon, "helmet" ovat eri kokoisia ja muotoisia kun eivät ole oikeita helmiä vaan simpukan kuoresta hioittuja helmiä ja siksi tuollaisia roheita ja vähän erilaisia. Näiden helmien teko on köyhien ihmisten elanto joillakin Thaimaan pienillä saarilla. Siitäkin tulee hyvä mieli kun on jotain käsintehtyä, joka on antanut jollekin köyhälle perheelle mahdollisuuden elantoon. Korutelineestä löytyy useampikin koru, joiden takana on vastaava tarina siitä miten koruja tehdään kaikesta mitä suinkin on saatavilla köyhissä maailmankolkissa. Ja juuri nämä korut, joiden takana on tarina, ovat niitä lempikoruja. Löytyykö teidän korurasioistanne koruja joilla on tarina?

Winter whites and neutral grey was one of the office outfits from last week. Even though I love the fall colors and soft warm knits in the fall and winter I have the need to go back to the white every now and then. I have this awsome off white cashmere sweater that is so warm and soft under a blazer. This time I wanted to wear white and grey. 

The pearls were a gift from a very dear friend and they are from remote Thailand isles and actually they are not pearls at all. They are made from the seashells by sanding them to a round pearly shape. Its a livelihood for some poor people and I just love wearing them knowing that they bought food to some poor familys table. I have jewelry from all over the world with same kind of stories and they are the most loved ones. Do you have jewelry in your jewelry box with a story? 

10 kommenttia:

 1. Valkoista väriä vierastetaan turhaan talvikäytössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Valkoisesta on moneksi. Myös talvella! Mukavaa sunnuntai-iltaa<3

   Poista
 2. Kiva yhdistelmä, huivi on juurikin sopiva täydennys asuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Kivitikka<3 Huivi on kyllä muotoutunut ihan lemppariksi, käy melkein mihin vaan.

   Poista
 3. Ihana valkoinen väri, joka sopii sulle edelleenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos maiju<3 Vaaleat värit taitavat olla vähän se "mun" juttu.

   Poista
 4. ♥todella kaunis ja sinulle hyvin sopiva asu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta Sinikka<3 Kaunista sunnuntai-iltaa sinne!

   Poista
 5. Kyllä sulle vaan valkoinen väri sopii ja harmaiden housujen kanssa asiallinen asu.

  Minulla on ainakin kaksi korua joilla on oma tarina. Toinen vanha, äidiltä saatu ja sen tarina jatkuu joskus tyttärelläni jne. Toinen tarina liittyykin koruun, jota minulla vielä ei ole, pitäisi olla. Siitä voisinkin kertoa omassa blogissani joskus ensi viikolla, kiitos Sari vinkistä. Olen ollut vaan niin kiireinen, en ole vaan jaksanut keskittyä bloggaamaan. Mukavaa työviikkoa Sinulle! Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva<3 Perintökorut ovat ihania myöskin. Niitäkin laatikoista löytyy muutama. Tarina ja historia ovat koruissa parasta. Odotan mielenkiinnolla mitä tarinaa koruista blogistasi löytyy. Mukavaa viikkoa myös sinne!

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)