tiistai 11. marraskuuta 2014

Väriyhdistelmiä ja juttua blogin kirjoittamisesta - Mixing colors thoughts about blogging...Joskus kyselen itseltäni että miksi kirjoitan vaateaiheista blogia. Siihen ei ole mitään yhtä vastausta, vaan monta asiaa yhdessä saa tätä jatkamaan. Yksi löytyy otsikosta. Väriyhdistelmät. Minusta on hauskaa ja opettavaista kokeilla erilaisia yhdistelmiä ja mitä niistä syntyy. Joskus herkullisia juttuja, joskus ei synny oikein mitään ja toisinaan jotain tyylikästäkin. Rakkaus vaatteisiin ja materiaaleihin oli myös yksi syy. 

Blogin kirjoittamisesta on tullut myös sosiaalinen tapahtuma, jossa teillä, lukijoillani on suuri merkitys. On ihana jakaa ajatuksia aikuisen naisen pukeutumisesta ja muistakin asioista
 


 Aloittaessani tämän blogitaipaleen yksi ajatus oli itse oppia puketumaan paremmin, kamera kun on armoton tuomari pukeutumisen suhteen. Toinen aloittamiseen vaikuttava asia oli ajatus siitä, että jos minä voin oppia pukeutumisesta niin kenties joku muukin oppii virheistäni ja onnistumisistani. Ajattelin etten ole ainoa, joka pähkäilee ja tuskailee asujen kanssa. Ja halusin kirjoittaa nimenomaan ihan tavallisen naisen näkökulmasta. Halusin esitellä asuja joihin ei tarvita luksusmerkkejä, ei suurta lomakkoa eikä missin mittoja. Pikapuolin tulee 400 postausta täyteen ja ajattelin silloin pitää pienen arvonnan kun ei synttäreitäkään juhlittu. Palkinnoista juttua sitten arvonnan yhteydessä.

Nyt haluaisin näiden väriyhdistelmäkuvien mukana heittää lukijoille kysymyksen siitä mitä te haluatte lukea kun tänne tulette? Enimmäkseen asujuttuja vai jotakin kenties muuta? 

Omaa blogia kirjoittaville heittäisin haasteen kysymällä: Miten tulit aloittaneeksi blogin kirjoittamisen? ja mikä saa sinut jatkamaan?

P.S. Eikö ruskea sinivihreän kanssa olekin herkullinen väriyhdistlemä?

Sometimes I ask myself what got me started with this blog and what keeps me writing? One thing is love of different color combinations like above. One thing is love of fashion, clothes and materials. When I started this blog nearly 400 postings ago, I thought that I need to learn more about style and clothing and perhaps someone else needs too and maybe taking this blogging journey together will help with that. I hope it has been helpful for others too. I know I have learned a lot. Keeping a blog has become socially important as well. I enjoy the comments and thoughts from you readers. Thank you!

17 kommenttia:

 1. Minä tulen tänne juuri noista syistä, mitä itse luettelit syiksi tehdä blogiasi;) Tykkään siitä, että vaatteesi ovat tavallisen naisen saavutettavissa - ne luksusmerkit kun ovat ihan kivoja katsella mutta eivät meitä kaikkia varten. Täältä saa aina kivoja vinkkejä juurikin noihin väriyhdistelmiin ja erityiskiitos lauantain blogivinkeistä - niistä on moni löytänyt tiensä minunkin lukulistoilleni.
  Itse aloitin bloggaamisen sen jälkeen kun olin töihini liittyen käynyt erään pitkähkön Some-kurssin ja siellä tehtiin blogimuotoista oppimispäiväkirjaa - huomasin, kuinka paljon olin kaivannut kirjoittamista. Ja niinpä sitten aloin höpötellä;)
  Kivaa tiistaipäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady<3 Tavallisen naisen blogina haluan tämän pitääkin, minusta tyyli, muoti ja rakkaus vaatteisiin ja materiaaleihin kuuluvat ihan yhtä lailla meille kaikille. Väriyhdistelmien kokeiluun on tullut oikein hinku ja usein bongailen niitä myös pinterestistä (hyvin koukuttavaa) ja ympäristöstä. Kiva kun pääsit kirjoittamisen makuun uudelleen Some-kurssin jälkeen, blogiasi on ihana lukea, osaat tiivistää sanoiksi monenmoista meille naisille läheistä ja tärkeää asiaa!

   Poista
 2. Minä tulen tänne juuri siksi, että pidän blogistasi. Pidän tyylistäsi kirjoittaa ja asupostauksistasi. Tykkään lukea myös muita juttuja, joten nekään eivät haittaa. Väriyhdistelmävisioita kaipaan minäkin, tunnin jumittavan aina vaan samoissa. Samoin lauantain linkit ovat hyviä, löytyy moni inspiroivia blogeja.

  Minä kirjoitan hetken mielijohteesta, silloisen työkaverin tsemppaamana ja nykyisin rakaana harrastuksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu<3 Kaikki nämä positiiviset kommentit jotenkin oikein liikuttivat mieltä, itse jotenkin miellän niin kirjoitustyylini kuin asunikin aika tuiki tavallisiksi, vaikka osa on tietysti tietoista kun haluan tätä tehdä meille "tavallisille" naisille. Kiva kun sinäkin tykkäät lauantain linkeistä, sitä siis jatketaan. Hetken mielijohde on kyllä poikinut kivan blogin, kiva kun on tuollaisia työkavereita jotka tsemppaavat!

   Poista
 3. Tykkään rennosta pukeutumistyylistäsi ja siitä, että pukeudut kukkarolleni
  sopivan hintaisiin vaatteisiin, ei kiitos luksusbrändeille. Olet rohkeasti oma
  itsesi ja kannat asusi kauniisti. Sinusta on hyvä ottaa oppia.

  Itse aloitin bloggaamisen heinäkuussa 2013. Avustin tytärtäni perustamaan
  heppablogin ja innostuin siinä sivussa bloggaamisesta itsekin. Blogissani seikkailtiin
  alussa mökkiympäristössä meren rannalla, mutta myöhemmin olen laajentanut reviiriäni
  aikalailla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija<3 Mukava kuulla positiivisia kommentteja, se saa tämän kirjoittamisenkin tuntumaan mielekkäältä. Nuo luksusbrändit on ihan kivoja katsella (kunhan sama laukku ei ole ihan joka blogissa), mutta aika kaukana tavallisesta arjesta. Yritän ainakin osoittaa että ajattomasti ja kauniisti voi pukeutua myös raottamatta kukkaroa ihan apposen auki. Kiva blogi on sinullakin, hauska kun äidillä ja tyttärellä on sama harrastus, nuorisolta saa varmaan teknistä tukea näihin hommiin kun tarvitsee, ovat sen verran näppäriä näissä blogijutuissa.

   Poista
 4. Luen blogiasi, sillä kirjoitat kivaan sävyyn "tavallisen naisen" näkökulmasta kuten itsekin mainitsit. ja mielelläni luen muitakin kuin asupostauksiasi. Väriyhdistelyvinkkejä ei ole koskaan liikaa, varsinkin kun tuntuu siltä, että itsekin jämähtää tiettyihin yhdistelmiin niin asuissa kuin väreissäkin.
  Minä aloitin bloggaamisen noin vuosi sitten. Tyttäreni olivat jo muutaman vuoden ajan patistaneet siihen, mutta ehdotukset menivät toisesta korvasta sisään, toisesta ulos. Sen jälkeen kun olin ensimmäisen kerran kunnolla pohtinut asiaa, homma eteni vauhdikkaasti ja loppujen lopuksi tietyllä tavalla mielijohteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisaat tyttäret! Eikös ollutkin hyvä että patistivat, näyttää olevan sukupolvia yhdistävä tekijä tämä blogin kirjoittaminen. Tämä homma myös pitää ajassa kinni ja ehkä vähän oppii uusiakin juttuja.
   Ja totta puhut, helpostii jämähtää väriyhdistelmien kanssa (minäkin siis) ja uudet herkulliset yhdistelmät piristävät kummasti arkea. Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

   Poista
 5. PIdän myös blogistasi, kun se on meille ihan tavallisille naisille :). Asupostaukset ovat mukavia ja niitä on mukava katsella, samalla oppii itsekin. Olet ihan oikeassa, että kamera ei valehtele. Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi<3 Siitähän tämä minun blogin kirjoittamiseni todella oikeasti lähti kun kamera ei todella valehtele ja totesin että nyt täytyy tämän naisen oppia vähän pukeutumaan kauniimmin kun aina teki mieli hävittää kaikki kuvat, joihin oli vahingossa eksynyt...:)) Ja ajattelin etten luultavasti ole ainoa laatuani joka tuskailee pukeutumisen kanssa ja aina voi oppia uutta! Me "tavallisetkin", vaikkei oikeasti olla tavallisia vaan ihan jokainen meistä on erityinen. Kaikkein hämmästyttävintä minusta täällä blogimaailmassa on ollut tämä suuri joukko fiksuja ja ihania suomalaisia naisia. Niin kirjoittajina kuin lukijoinakin.
   Mukavaa joulun odotusta myös sinne koko konkkaronkalle!

   Poista
 6. Luen blogiasi mielelläni, pidän pukeutumis- ja kirjoitustyylistäsi. Olen saanut monta mukavaa vinkkiä blogistasi ja niiden innoittamana tilannutkin joitakin vaatteita nettikaupasta pitkästä aikaa. Jotain semmoisia vaatteita, joita en olisi edes itse huomannut. Allekirjoitan toisten aiemmat kommentit ja sanosinko minä, että blogisi on "Jalat tukevasti maassa" henkilön blogi, sen vuoksi sitä on kiva lukea. Aivan oikein sanoit, kamera ei valehtele, siksi kuvia on hyvä katsoa.
  Luen vaate-, käsityö-, sisustus- ja puutarhablogeja ja tykkään kaikista omalla tavallaan. Mielenkiinnolla "vakilukijana" odotan arvontaasi. Mukavaa jatkoa blogillesi.

  Itse aloitin blogini kesällä. Olen silti aika uusi näissä kuvioissa ja tekniikan kanssa hieman arka, mutta pikkuhiljaa mennään eteenpäin. Lähipiirille en ole vielä kertonut, yllätän heidät jonain mukavana hetkenä, vaikka jouluna, saavathan sitten joululukemista.
  Minusta boggaaminen tai blogien lukeminen on paljon mukavampaa kun esim facebookissa ajatusten vaihto, se on jotenkin pinnallisempaa, vaikka minulla hyviä kavereita onkin. Tämä on paljon lähempänä ihmistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Ritu<3 Voin vakuuttaa että jalat on tässä työ-, perhe- ja talokaaoksessa hyvinkin tanakasti maassa...:)) Nämä kaikki positiiviset kommentit oikeasti liikuttivat ja lämmittivät mieltä. Ja jotenkin miellän nämä myös positiivisiksi kommenteiksi meille kaikille "tavallisille" naisille jotka kaikenmoisia kiireisiä (ja joskus vähemmän kiireisiä) kaaoksia pyörittävät ja siinä ohessa pukeutumistaan ja olemustaan miettivät ja jaksavat innostua kauniista asioista.

   Facebookista olen jäävi mitään sanomaan kun minä en siellä ole (meillä siitä huolehtii hovikuvaaja), mutta tosi on että blogeissa mennään usein hieman pintaa syvemmälle. Sanoisin että täällä saa myös hyviä blogiystäviä ja voi vaihtaa mielenkiintoisia ajatuksia. Olen itse myös innokas blogien lukija, mutta kun on niin paljon hyviä blogeja ja niin vähän aikaa... Ulkolaisista usein tyydyn katselmaan suureksi osaksi kuvia, suomenkieliset tulee luettua tarkemmin. Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 7. Kuten jo edelliset kommentoijat ovat ilmaisseet, niin blogisi luonnollisuus ja esittelemiesi asujen saatavuus tekevät lukemisesta kiinnostavaa.

  Oman blogini, joka ei keskity mihinkään tiettyyn aihepiiriin, aloitin helmikuussa -12 seurailtuani jonkin aikaa muiden juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Ja kiva kun aloitit, kuviasi ja juttujasi on kiva seurata, sinulla on selkeä oma tyyli ja mielenkiintoisia asioita yhdessä ja samassa blogissa!

   Poista
 8. Seuraan blogiasi, koska se on tavallisen aikuisen ihmisen blogi, jossa kerrotaan vaatteista. Minun on helppo samastua blogin maailmaan. Ihan kuin olisit vaikka työkaveri :) Aloin bloggaamaan vuosi sitten. Mietin melkein vuoden tuota asiaa ja kun tytär bloggasi jotain nuorisohömppää, sain siitä uskallusta itsekin kirjoittaa. Halusin life style -blogin, mutta vähitellen se on muotoutunut enemmän vaateblogiksi ja etenkin teemana on kestävä kehitys ja eettiset valinnat sekä vanhan hyödyntäminen. Minusta on hauskaa kirjoittaa muuta kuin asiatekstiä, jota työssäni joudun tekemään. Blogiyhteisö on minulle tärkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RomanticLady kauniista sanoista<3 Pitäisi oikein laskea montako kertaa tällä sivulla mainitaan sana tavallinen! Ja tarkoitan siis positiivisessa mielessä, minusta tavallisuus rulettaa kuten nuoriso sanoisi! Ja tosi kiva kun olet täällä ja sinulla on omanlaisesi blogi, pidän tosi tärkeänä sitä että kierrätys, kestävä kehitys ja vanhan hyödyntäminen ovat esillä. Sitäpaitsi löytösi ja vaatteesi ovat aina kauniita ja käsityöt ihan kadehdittavan ihania. Ja tosi on, blogiyhteisö on tärkeä ja täällä nostetaan esiin myös tärkeitä asioita kuten nuo mainitsemasi kestävä kehitys ja eettiset valinnat. Se on sitä ruohonjuuritason vaikuttamista!

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)