lauantai 28. syyskuuta 2019

Uusi takki ja mietteitä vaateostoksista - New jacket and thoughts about shopping...


Tässäpä nyt uusi takki, viime vuoden mallistosta alesta haalittu tämäkin. Kestää jonkin verran sadetta, haluan että takilla on myös se ominaisuus sillä en klo 5 aikaan aamuisin halua miettiä että missä mun sadetakki ja mikä takki nyt pitikään sadetta kun olen töihin lähdössä silmät ristissä. Haluan että voin valita lämpöisen takin miettimättä että kastunko siitä läpimäräksi.

 Huomenna pääsee varmaan sadetestiin kun päiväksi on luvattu vain vesisadetta ja takki on tuulen ja muutenkin sään pitävä ja hengittävä. Tämä tuli vanhan sateenkestävän harmaan takin tilalle jossa mm viime syksynä talvena viipotin myös töissä, mutta se ei kertakaikkiaan ole enää julkisesti käytettävän näköinen vaan saa olla nyt "koiratakkina" loppuelämänsä. 


Kun katselin netin tarjontaa näistä parkatakeista ja muista vähän sporttisemmista ja teknisemmistä malleista (miksiköhän joka toista mallia nimitetään parkatakiksi nykyään?), välähti päähän että olen nyt juuttunut jotenkin omalle mukavuusalueelle ja kaikki uudetkin hankinnat noudattelevat samaa kaavaa. Huomaan aika usein katselevani lähes samantapaisia vaatteita joita kaapista jo entisestään löytyy. Aika järjetöntä ostaa uutta melkein samanlaista. Päätinkin että olen jatkossa tarkempi ja jos jotain meinaa livahtaa ostokoriin, mietinkin ensin että onko kaapissa jotain jo vastaavanlaista jonka voisi ennemminkin hyödyntää ettei aina tarvitsisi ostaa uutta. Tälle takille nyt oli tarvetilaus, mutta kiusaus oli suuri nappasta muutakin samaan ostokoriin kunnes totesin että kaapista vastaavia jo löytyy.


Oletteko törmänneet koskaan siihen että ostokoriin kaupassa tai netissä livahtaa melkein samanlainen vaate joka kaapista jo löytyy? Nyt kun vietetään muutenkin hukkatalkoita niin se on hyvä ulottaa myös vaatekaapin puolelle. 


Aion jatkossa olla tarkkana ostosten kanssa ja haastan teidätkin siellä ruudun toisella puolella miettimään uuden vaatteen kohdalla että löytyykö jo kaapista melkein samanlainen ja tarvitsenko tätä todella. Kun investoitavaa on määrällisesti vähemmän, voisi ajatella myös kestävän kulutuksen kannalta ja valita tarpeeseen sen hinnakkaammankin vaihtoehdon jolla on kenties pidempi elinkaari. Ja luonto kiittää<3 

Mutta hei, lauantai, aurinko paistaa. Ruska on täällä enää vain hetken! Mennään nauttimaan ulos sateettomasta kelistä niin kauan kuin niitä piisaa! 


Kivaa viikonloppua ihanaiset<3 I find myself looking at the same kind of clothes year after year. Im kind of stuck in my own comfort zone, but Im not sure its a bad thing? If you know what you like and shop only when in true need, why not? And if it look good on you why not to stuck on the models and colors that do look good? 

This new parka jacket is just a little bit different from my old one that I have used untill it almoust broke down. 

Still I like it. And it holds some rain too. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin...:)