sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Kun sade koettelee hermoja - When constant rain makes you desperate...










Sade alkaa käydä hermoille...
Yksittäinen sadepäivä siellä tai täällä on vielä ihan jees, mutta nyt ei tule äkkiä mieleen koko viikolta kuin yksi päivä, jolloin ei satanut. Tiistainahan oli hellepäivä, mutta tuntuu kuin se olisi jo jossain valovuosien päässä takana! Eilen illalla lämpötila putosi jo +3 asteeseen ja se kieltämättä tuntui jo ihan rangaistukselta kun ilman kosteusprosentti täällä eilisten sadekuurojen jäljiltä oli liki sata. Päivä meni muutenkin migreenissä harakoille.

Sadetta on luvattu lisää myös huomiselle. Ja perjantainakin satoi. Jossain vaiheessa elämää tykkäsin sadepäivistä silloin kun tarvinnut mennä ulos, mutta nyt kun ulkohommia on kesken paljon ja nuorin koiruus ei kestä päivänkään sisällä oloa (tarveulkoilut tietysti tehdään) vaan höyryää ja säheltää joutuessaan olemaan sisällä, en enää ihan hirveästi välittäisi sadepäivistä...

Blogissahan ei saisi valittaa, mutta nyt kyllä valitan vähän tuosta sateesta ja meteorologien ennustuksista. Meillä ei siis eilen pitänyt sataa pisaraakaan, mutta sen sijaan laskin ainakin 5 hyvän kokoista ja pituista sadekuuroa. Jotain hyötyä migreenistäkin, ei tullut mentyä ulos kun olin alunperin menossa ulos pätkimään ja sahaamaan lautoja määrämittaan maalausta varten. Maalauksenkin olin ajatellut tehdä ulkona, mutta nyt näyttää siltä että tämän päivän sateet ja siihen lisäksi tulevat sateet pakottavat siirtämään maalaushommat sisälle. Onpa kiva maalata jotain 2,5m pitkää tukipalkkia sisällä ja käsitellä vanhoja navetan ikkunoita.

Jaarittelun taitoon sateella näemmä ei ole vaikutusta, joten mennään päivän asuun. Kaikki on vanhaa, en ole ostanut tänä vuonna yhtään  uutta sadevaatettakaan. Näin syksyllä huomaan usein meneväni vähän vastavirtaan ja ensimmäiset sadekombot on hyvin vaaleita kuten näissäkin kuvissa. Vaalea on omaan mieleen, pitkän syystalven ehtii sitten kyllä kulkea tummissa ja synkissä sadevarusteissa. 




Sadetakki on monta vuotta vanha Ellokselta hankittu ja minua huvittaa vieläkin silloinen jonkun toisen asiakkaan kommentti takista. Tyyppi oli palauttanut oman takkinsa kun ei tykännyt pitsistä ja taskujen ruseteista. Minä tuskin edes huomaan niitä, saatikka että olisin jotenkin vastaan sitä että sadetakissa on hauskojakin yksityiskohtia. Nilkkapituiset kumisaappaat ovat Odd Mollyn alesta joskus hankitut supernätit ja käytännölliset, joissa kehtaa kaupungillekin lähteä. Ihanan pehmeää kumia, joka tekee kävelemisestä helppoa. Kassina taasen heiluu saffiano nahkasta tehty parin vuoden ikäinen Ralph Laurenin alesta ostettu laukku, joka ei todellakaan sadetta hätkähdä. Taitaa olla ikuinen laukku, koska se ei käytöstä huolimatta myöskään osoita mitään kulumisen merkkejä. 

Viimeisimmät syksyt talvet ovat saaneet minutkin uskomaan ilmaston lämpenemiseen ja sitä kautta vettä pitävien vaatteiden tarpeeseen. Teknisten ja vedenpitävien vaatteiden hinnoista olen myös huomaavinani että kaupat ovat havainneet saman.

 Kuvan sadetakissa ei ole kuin ihan ohut vuorikangas, joten kovin kylmällä säällä sillä ei tarkene. Niinpä kaapista löytyy kylmempiä kelejä varten öljykangastakki ja toinen vanha vuorillinen sadetakki. Kaikki kolme takkia ovat olleet kovassa käytössä kuten myös viime syksynä ulkoiluun ostamani vedenpitävät/hylkiät ulkoiluvaatteet. Yhtään ostosta en ole vielä katunut. Haaveissa on vielä yksi vedenpitävä lämmin takki ja soft Shell housut. 





Ajattelin jatkaa sadepäivää pienellä katsauksella syysvaatevarastoon. Nyt on se aika kun täytyy viimeistään ottaa esiin ne syksyn lempparivaatteet. En vaan millään raaskisi vielä luoopua näiden lemppari puuvilla neuleiden käytöstäkään.



Joko siellä ruudun toisella puolella on syysvaatteet otettu esiin? 




Im very Fed up to this constant rain. This week, tuesday was the only day that it didnt rain. Other than that, rain every day. So here is my favourite combo at this time for the rainy days. This time of the year when its Still early Autumn I tend to use lighter colors even in rainy days. Maybe its some psychic protest against the coming dark days when sun rises later and set so much earlier. 
My favourite combo right now is the light colored raincoat and Odd Molly´s rainboots. 

2 kommenttia:

  1. Juu, alkaisi jo riittää sateet myös mun puolesta.

    Lauantaina lähdettiin Saloon Wiurilaan pelaamaan, kun luvattiin kaunista ja kuulasta poutakeliä, mutta mitä saatiin? Kaatosadetta ja tuulta, joka nappasin mun sateenvarjon matkaan ja otin siinä ennen kierrosta pikku alkulämmöt juoksupyrähdyksen merkeissä, kun pingoin varjoni perässä ennenkuin ehtii kolahtaa suoraan ilmasta parkkipaikalle jonkun auton nokkaan. Läheltä piti, mutta olin tarpeeksi nopa. Ja ihan tarpeeksi märkä myös ennenkuin kierros ehti edes alkaa. Plaah. Ei sentään onneksi koko neljää tuntia saatu vettä, mutta eilen sunnuntaina sitä tuli senkin edestä. Ja näyttää tulevan nytkin.

    Olen niin raitisilmariippuvainen, että mun on pakko päästä ulos, oli keli mikä hyvänsä. Mutta huomaan, että mun sateenpitävät Goretexit ei pidä vettä. Kai niistäkin se pinnoite aikaa myöten kuluu.

    Ihanat vaaleanpunaiset saappaat sulla :). Mulla on tyhmän harmaat, joiden tilalle voisinkin käydä hommaamassa uudet iloisemmat.

    Toivottavasti migreeni on helpottanut, eikä vaivaa usein <3. On tosi kurja :(.

    VastaaPoista
  2. No olipas sateenvarjossa nostetta! Voin hyvin kuvitella sieluni silmin moisen, sillä tuossa yksi päivä kun astuin työpaikan ovesta ulos niin tuulenpuuska työnsi minua voimalla. Ja kun en todella ole mikään keiju niin aikamoisia puuskatuulia on ollut. Juuh… koettu on tuokin kun vanhat Goretexit ei enää pitäneet vettä, ne vaan kuluu, siksi uusin vaatteita ja yhdet vedenpitävät kengät viime syksynä. En ole vielä uskaltanut kokeilla, mutta niissä mun ulkoiluvaatteissa sanotaan että kun ei enää muodostu pisaroita pinnalle, nakkaa kuivaajaan vähäksi aikaa tai silitä miedolla lämmöllä niin taas mennään... On vähän hilkulla että pitäisi laittaa, mutta kun nuuka ajattelee että mitä pidempään toimivat ilman niin niitä kuivari keikkoja tulee vähempi (ei kai ne ikuisia sentään ole) ja vaatteet pitää sitten muka vettä pidempään...:)) Mollyistä tykkään, ei niillä ihan tielenkille viitsi lähteä kun ei ole mitkään joustolenkkarit mutta ne on niin helposti putsattavissa liasta että siinä ne on paremmat kuin mitkään goretexit…
    Migreeni oli sitkeää sorttia, kesti yli 12 tuntia tällä kertaa, vaan onneksi on nyt pysynyt poissa, tulipahan vatsapöpö tilalle. Laitoin Kenon menemään vaikken ikinä veikkaa, ajattelin että jos kaikki osuis samaan aikaan? Lottovoittokin...:)) Kivaa viikkoa Annukka, kyllä me tästä noustaan ja nousee se hiivatin aurinkokin vielä tällä viikolla paistamaan!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin...:)