perjantai 10. toukokuuta 2019

Ruusuja ja saippuaa - Soap and roses...Ne jotka ovat lukeneet tätä blogia jonkin aikaa, tietävät rakkauteni alennusostoksiin ja pieniin yksityiskohtiin usein vanhanaikaisen näköisiin yksityiskohtiin sisustuksessa. Tulen pienistä kauniista asioista (ja halvoista) iloiseksi. Tuoksuvat ja ihon pehmeäksi jättävät palasaippuat ovat yksi hamstrauksen kohteistani. Myös yhteisessä suihkutilassa on aina muiden aineiden lisäksi myös palasaippua. Olen huomannut että se jättää kasvot kosteamman tuntuiseksi kuin mikään suihkusaippua, viime aikoina on tuntunut että kaikki suihkusaippuat kuivattavat ihoani. Siksi olen siirtynyt melkeinpä käyttämään suureksi osaksi palasaippuaa enkä yhtään ihmetellyt että se oli jo kulunut ohuen ohueksi kunnes yksi ilta hovikuvaaja kysyi että onko meillä toista saippuaa suihkuun... Olin elänyt mielikuvassa että toinen käyttää omia miesten suihkusaippuoitaan, mutta mieskin oli myös huomannut niiden kuivattavan ja siirtynyt palasaippuaan. Ei ihme että se loppui ennen aikojaan... Hamsterina olin kuitenkin jo ajat sitten jostain tarjouksesta hamstrannut Madaran Happy Skin saippuan ja niinpä se nyt pääsi käyttöön. Se olikin sitten viimeinen ja pikainen vilkaisu tarjontaan kertoi että sitä ei enää ole myynnissä, nyt on siis edessä uusien palasaippuoiden hamstraus. Täytyy olla harrastuksia...

Keittiössä olen siirtynyt käyttämään puisia luonnonharjaksisia tiskiharjoja, ensin siitä syystä että ne ovat kivan näköisiä ja kierrätettäviä, sitten huomasin että ne ovat parhaita mahdollisia välineitä teflon pinnalle, eivät vahingossakaan raaputa pintaa rikki. Loistava vanhanajan idea taas kerran joka todella toimii! Harjasosan saa irti ja sen voi vaihtaa ja vanhan polttaa vaikka takassa! Viime kauppareissulta tiskipöydälle jäi myös tuoksuva timjami. Rakastan sen tuoksua keittiössä ja napsin sitä usein kaikenlaisiin ruokiin. Ihan lemppareita on timjamilihapullat, reseptejä löytyy netistä aika monta. Kivaa vaihtelua tavallisiin... 

Tänään on viimeinen lomapäivä ja tänään hyökkään keittiön ja takan kimppuun ja teen vähän uudistuksia. Se on hyvää pilvisen sadepäivän hommaa. 


Perjantai ja viikonloppu edessä, huomenna mennään äidille äitienpäivän viettoon vähän etuajassa ja viemisenä kuinkas muuten, ruusuja! Muuten luvassa on puutarhahommia sään salliessa. 

Mitä suunnitelmia siellä on tulevaan viikonloppuun? I love details and old fashioned staff like soaps. I usually buy soaps almoust every time I find some interesting and moisturazing ones. After using old one, I had this new Madara ecofriendly soap that smells like heaven tucked away in a drawer. For some reason I find shower gels I have used drying my skin so I have started using soaps also in the shower. 

In the kitchen I use oldfashioned dishwashing brushes, they look amazing and above all you can actually change the head and burn the old in a fireplace. They are most gentle for teflon surfaces and yet hard enough to use in any handwashed dishes. 

Thyme is creating a great scent in the kitchen. Just love that as well. Smallest of details make me happy very often. 
2 kommenttia:

 1. Aiai. Palasaippuat on myös mun heikkous. Tai paremminkin niiden nuuhkiminen :D. Ehdoton lempparini on vihreä Sunlight-saippua, josta tulee lapsuus ja mummolan pihasauna mieleen.
  Samaan legendaariseen saippuasarjaan menee Rexona, josta tuli mieleen, että viime kesänä Vierumäellä joku meidän ikäkaliiperin mies halusi varata itselleen peliaikaa golfkentälle ja kysyi nuorelta caddiemaster-tytöltä (on tiskin takana oleva henkilö, joka mm. niitä aikoja antaa), että "Onko tilaa vielä yhdelle, joka käyttää Rexonaa?" , johon tyttö hämmästyneenä vastasi, että "Anteeksi mitä?". Niin että "onko tilaa vielä yhdelle, joka käyttää Rexonaa hehheh" toisti mies ja iski silmää. Ihan kävi sääliksi tyttöparka, joka ei voinut ikänsä puolesta mitenkään tietää moista mainosta olleen ikinä olemassa.. Teki mieli jo rientää avuksi, mutta onneksi mies itsekin tajusi, että tässä taitaa nyt olla vähän turhan iso haitari keskustelijoiden ikähaarukassa :).

  Ja juu. Poikkeuksellisesti on viikonloppusuunnitelmia, kun huomenna lauantaina on tiedossa pikkujoulut :). Inasen myöhässä alkuperäiseen ajankohtaan nähden, mutta sattuipa nyt viimein viikonloppu, joka kaikille sopii.

  Hyvää viikonloppua Sari <3

  VastaaPoista
 2. Vihreä Sunlight todellakin tuoksuu niin hyvältä, en ole vähään aikaan törmännyt. Olen nyt lomalla jumittanut katsomaan brittiläistä sisustusohjelmaa, jossa joka jaksossa kilpailee kolme amatöörisisustajaa jatkopaikasta ja muutama jakso sitten olivat paikassa nimeltä Port Sunlight joka on siis Lord Leverin saippuatehdastyöläisilleen 1800-luvun lopussa rakennuttama kylä! Ihan mieletön. Lordi oli palkannut sinne 30 arkkitehtia suunnittelemaan mitä hienoimpia taloja...:)) En edes tiennyt että Sunlight on brittimerkki. Nytpä tiedän...

  Olisin helposti voinut tokaista saman Rexona-mainoksen suustani, ymmärrän hyvin että se sieltä helposti tulee ulos, oli se sen verran klassikkomainos. Meilläkin töissä usein hissit turvoksissa ihmisistä. Varsinkin lounasaikaan. Voi olla että olen joskus huomaamattani tokaissutkin, mutta olen varmaan jäänyt sen jälkeen tuijottamaan hissin nappuloita enkä huomannut reaktioita ympärillä...:))

  Palasaippuat tuoksuvat usein paremmalle kuin mikään suihkugeeli tai neste, minäkään en voi vastustaa, joka paikassa ne pitää noukkia käteen ja tuoksutelle, ihanaa kun joku muukin tuoksuttelee. Ihmisellä pitää olla harrastuksia!

  Heh, sää voi kyllä olla vähän kuin ihan normeissakin pikkujouluissa. Pikkujoulut keväällä kuulostaa minusta ihan loogiselta. Mikä ettei? Ainakin säästyy siltä jäätävältä taksijonolta keskellä yötä jossa pikkukengissä jäädytetään itsensä hengiltä Helsingin keskustassa pari tuntia vielä pikkujoulujen päälle seisoskellen... Sinne minua ei saisi enää edes aseella uhaten, peukutan kevätpikkujouluille!

  Kivaa pikkujoulua ja viikonloppua Annukka! Toivottavasti sää lämpenee illaksi ja suosii teidän juhlintaa<3

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin...:)