perjantai 4. marraskuuta 2016

Harmaa villakangastakki ja mietteitä suomalaisesta vaatesuunnittelusta - Grey coat and thoughts about finnish fashion design...
Talvi tuli, nyt sai kaivaa hyvällä omalla tunnolla harmaan villakangastakin komerosta!

Mikä sen parempaa kuin kääriytyä harmaaseen neulepuseroon ja takkiin viimaisesssa syyssäässä jossa lunta vihmoo?
Kuten huomaatte nämä kuvat on otettu ennen lunta!

Perjantai-ilta ja
täällä on menossa turhien vaatteiden läpikäynti- ja kierrätysvimma. Viikko meni enempi ja vähempi kipeänä pedissä, mutta viime viikonloppuna jo viimein ostamassa Mari Kondon siivouskirjan ja nyt täällä myllätään. Myllätessä tuli mieleen että mikä siinä oikein on kun vaatekomerosta löytyy kaikkea muuta kuin suomessa suunniteltua vaatetta?

Yksi Luhdan toppatakki, Finnwearin raitapusero ja loput ovatkin sitten jostain muualta.


Miksi ruotsalaisilla, tanskalaisilla ja norjalaisilla on vaikka mitä? Ruotsalaisilla on jopa omat wikipedia sivut klik ruotsalaisesta tyylistä ja muodista. Norjalaisilla on nämä sivut klik ja taskalaisia en lähtenyt edes enää etsimään. Heräsin siihen että Norjastakin tulee hyvää vaatesuunnittelua uuden kaulaliinan myötä. Sen merkki on Arnie says. Tosi kivan näköisiä rentoja ja tyylikkäitä vaatteita tekee tuo suht uusi yritys jonka takana on nainen nimeltään Linn Larssen.

Mutta kun kokeilee mitä tulee hakusanalla Finnish fashion, ei voi muuta kuin ihmetellä. Minä sain ainakin ensimmäiseksi sekavat sivut nimeltään .finnishfashion.net. Ja voi elämän kevät mitä sekasotkua ja vanhentuneita juttuja. Lastenvaatteita, taskanlaista Malene Birgeriä tms. No oli siellä sentään viime kevään Marimekkoa.

Piti oikein alkaa miettimään että mitähän meillä oikeastaan on muuta kuin konkurssiin mennyt Anttila. Onhan meillä sentään Marimekko, Finnwear, Nanso, Luhta ja Turo tailor ja Ritva Falla. Mutta yksikään näistä ei kyllä ratsasta missään tyylin ja laadun aallonharjalla, eivät ole ainakaan ihan minun lemppareitani. Tosin kävin kurkkimassa Nanson nettikauppaa ja siellä oli ihan kivoja oloasuja joista tykkäsin oikeasti, mutta hinta oli vähän yläkanttiinsa. Ei ihan minun kukkarolleni sopivaa jos oloasun yläosa maksaa 70 euroa ja alaosa lähes saman verran...:( Mielelläänhän sitä suosisi suomalaista, mutta mitä jos kukkaron koko ei ole riittävä?

Missä vika? Miksi suomalaiset ovat pudonneet kelkasta? Mietin jossain vaiheessa pitkään tuota Anttila-juttuakin ja tulin siihen tulokseen että siellä vaan ostotoiminta putosi kelkasta. Nettisivut järkyttävän väriset ja huonosti toimivat vaikka mainostivat että suomen paras nettikauppa... joopa. Tulipa nähtyä lopputulos.

Surullista. Miten tähän voisi vaikuttaa? Miksi suomalaiset merkit eivät osaa hyödyntää nykyajan somekanavia tai menesty muuten?

Kunnes tähän löytyy joku  ratkaisu, minä viipotan ruotsalaisessa takissa ja sitäpaitsi lenkkaritkin ovat ruotsalaista merkkiä... Lumen tultua tosin vaihdoin lenkkarit saappaisiin. Kaupassa viipotin jo mun superlämpimissä töppösissä. Te tiedätte. Niissä, joista kaikki ei tykkää, mutta minä käytän kylmällä sisälläkin välillä...I have been going through my wardrope and took out among other things my grey woolen coat. Its been in my closet for about 3 years now and I still love it. Grey on grey was todays choice of outfit.

Im trying to get rid of all the unused clothes and going through all of them made me think that why is it that swedish, norwegians and danish have so much more labels or brands than finnish?

What do they do better than us finnish? I would gladly see finnish brands like Luhta, Marimekko, Nanso and other on the top of the fashion world but can that ever happen?
Remember my new scarf (click)? Even that is norwegian brand called "Arnie says". Untill I found that scarf I actually didnt know that norwegians have so many so nice brands. That was suprising.  I knew that swedish and danish brands are on top of the fashion world and have gorgeous clothing designers, but even the norwegians?? Really?

Untill we can do it better here in Finland Im just going to go and enjoy my swedish coat and sneakers... Allhtough we actually had snow allready and I had to change sneakers into boots allready.

2 kommenttia:

  1. Suomalainen tyyli on kyllä omintakeinen ja hieman jopa sellainen persoonallinen, kuten Marimekko. Ruotsalaisten tyyli on hyvin klassinen chic. Sinun asu on muuten napakymppi, tykkään valtavasti. <3 Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanainen<3 Helppo asu, jossa helppo ja lämmin olla. Tykkään. Laiskuus lisääntyy asuvalinnoissa ja mukavuudenhalu. Mukavaa viikonloppua myös sinne!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin...:)