sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Naistenpäivää - International Women´s Day...


Tänään vietetään Kansainvälistä naistenpäivää ja me olemme niitä etuoikeutettuaja naisia joille on tarjolla tasa-arvoa, työtä, terveydenhoitoa, kauneutta, ylellisyystuotteita ja helppo elämä. Sanon helppo elämä silläkin uhalla että aina se ei tunnu helpolta täälläkään. On läheisten sairautta, rahahuolia, ikääntymistä, suruja ja murheita. Siitäkin huolimatta meillä on se tärkein mitä niin suurella osalla maailman naisista ja tytöistä ei koskaan ole. Meillä on mahdollisuus! 


Länsimaisiin viestimiin (anteeksi sanahirviö) tulee vain pienenpieni murto-osa siitä miten paljon kärsimystä ja kauhuja maailmalla naiset ja tytöt joutuvat kohtamaan. Silpomista, omaisuutena olemista, vailla ihmisarvoa, työtä, mahdollisuutta saada koskaan tietoa ja oppia paremmasta. Naisia ja tyttölapsia kohdellaan huonommin kuin karjaa. Näitä asioita näkevät oikeastaan ne jotka syystä tai toisesta työskentelevät ja oleskelevat näillä pahimmilla alueilla. Uutiset harvakseltaa sivuavat näitä asioita, ne eivät kenties ole riittävän tiedostettuja ja/tai julkkikset ja realitysarjat myyvät paremmin. En tiedä miksi. Joitakin alueita maailmassa joissa naiset joutuvat kärsimään ei oikeastaan koskaan käsitellä viestimissä. Niitä vaan ei ole länsimaissa olemassa. Onneksi me kuitenkin olemme fiksumpia kuin viestimet. 

Usein tulee pohdittua miten minä voisin maailman naisia auttaa ja viedä viestiä paremmasta. Se tuntuu niin pieneltä kun joskus ostaa vaikkapa kosmetiikkaa ja tietää että siitä menee yksi euro naistenpankkiin. Yksi euro! Yksikin euro on kuitenkin parempi kuin ei mitään. Minun onnekseni Lady täällä on fiksumpi kuin minä ja tietää enemmän naistenpankista ja siitä miten voit olla bisnesenkeli. 

Varmaan joku tietää muitakin tapoja auttaa maailman naisia? Kun itsellä on kaikki "hyvin", toivoisi että näin olisi ihan jokaisella maailman ihmisellä, erityisesti naisilla!

Hyvää naistenpäivää!

8th of March. The International Women´s Day. I think we are the lucky ones. Maybe we dont have it all. Some dont have work, we might have sickness and troubles. We can be short of cash, have deep sorrows and all that, but we have the most important things, We have freedom and we have opportunity and hope to lead happy life. For the most of the women all around the world this is not possible. So many women around the world are concidered as male possessions and are treated like cattle. 

This is a good day to think what ever little we can do to help other women. We in Finland have a thing called Naisten pankki (charity organisation for women around the world) but Im pretty sure most of the countries have something similar. 

I wish you all Happy Women´s day<3

8 kommenttia:

 1. Totta joka sana, veti hiljaiseksi. Hyvää naistenpäivää Sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Sari, sanoistasi - ja niin tosi, että meillä vaietaan naisten kärsimyksistä! Mutta tärkeintä on se, että me emme ole hiljaa vaan muistuttelemme toisiamme, sillä ilman muistutusta ainakin minä mieluummin unohtaisin - niin paljon on vielä kurjuutta.
  Hyvää naistenpäivää myös sinulle, Sari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeita asioita. Enemmän pitäisi uhrata ajatuksia hyväntekemiseen. Kun auttaa, saa itsellekin hyvän mielen. Oli se autettava nyt sitten Namibiassa tai ihan vaikka naapurissa!

   Poista
 3. Hyvä ja tarpeellinen muistutus! Hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
 4. Ihana sinä. Aurinkoista viikkoa Sari <3

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin...:)