maanantai 17. marraskuuta 2014

Rakkaudesta ruutuun - In love with the plaid...




Olen etsinyt täydellistä ruutupaitaa iät ja ajat. Niitä vähemmän täydellisiä on nähty täälläkin. Olen omistanut vihreäruudullisen, keltaruudullisen ja lukemattomia muita vuosien aikana. Nytkin kaapista löytyy punasävyinen ja sininen ruutupaita. Mutta. Niissä on yksi vika. Ne eivät kertakaikkiaan pue minua. Sävy kun sävy, kaikki tahtovat viedä värin naamasta ja näyttävät täysin sopimattomilta ja kummallisilta päälläni. Hovikuvaajalla on yksi superkaunis ruutupaita jossa on vaaleanpunaista ja vaaleansinistä, sitä en ole vielä uskaltanut kokeilla, pelkään että sekin näyttää hassulta päälläni. Jonain päivänä ehkä uskaltaudun kokeilemaan sitäkin. 

Eräänä päivänä kaikki muuttui, kun näin tämän. Henkkamaukan halpisflanellipaita, luonnonvalkoinen ja hailakat harmaanmustat ruudutukset. Fiksuna ajattelin että koska vahvat flanellipaitojen värit eivät kertakaikkiaan sovi minulle, niin kokeilenpa tätä. Ja jees! Heureka! Se pukee minua! Sopii sitäpaitsi melkein minkä kanssa vaan, nyt painin ajatuksen kanssa että pitäisikö näitäkin hankkia kaksi? Kun toinen kuluu puhki, niin on sitten toinen varastossa. Luulen ettei tämän värisiä ruutupaitoja kasva puussa. Kooltaan tuo 46 on ihan passeli, ei parane paljon pesussa sitä kutistaa, muuten on entinen ruutupaita ja joku tekee kirpparipöydältä tulevaisuudessa löydön. Nyyh.




Ruudulliset vaatteet ja asusteet (meillä kyllä nukutaankin talvipakkasilla ruudullisissa flanellilakanoissa) ovat minusta ihania piristyksiä moneen asuun. Kaulaliinoja on kertynyt muutama ruudullinen kaappiin ja varmasti ovat tämänkin talven ahkerassa käytössä. Mitä mieltä siellä ruudun toisella puolella olla ruudullisesta? Vienkö tuon sinisen jo kierrätykseen vai kokeilenko vielä valkoisen neuleen kanssa?



 I have been looking for the perfect plaided shirt for years. Seriously! Im not kidding. I have had green, yellow and many others over the years, but there is always this one flaw. They dont suit me at all. Zero compatibility! They just take all the color out of my face and I end up looking like a pale ghost. I have a blue plaided shirt in my closet right now because I dont have the heart to give it up either. One day all this changed! I was going through the H&M shirt when I found this off white plaided shirt with grey/black plaiding. And Heureka! It fits! And it doesnt take all the color out of my face. Now Im thinking should I buy another just in case this one becomes worn out? What do you think about plaids? 

17 kommenttia:

  1. Meidän teini on innoissaan ruutuun, joten taidat olla ihan "jangsteri" :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heheh... otan tuon kohteliaisuutena, tässä iässä kaikki nuorentava käy! Kiitos ja leppoisaa viikonloppua<3

      Poista
  2. Mulla on vähän samanlainen suhde ruutuun , tykkään ruuduista , mutta tuntuu ettei minkäänlainen ole pukeva. Huiveissa menee, mutta isompina pintoina ei enää . En vissiin ole vielä löytänyt sitä täydellistä ruutupaitaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin kummallinen juttu? Toisille ruutu vaan sopii niin hyvin ja meille toisille ei. Älä vielä kuitenkaan luovuta, ehkä jostain vielä löytyy se täydellinen!

      Poista
  3. Minä rakastan ruutuja - mutta yleensä käytän vain mustavalkoisina. Nyt tuo valkea-harmaa paitasi alkoi kummittelemaan haaveissa;) Ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lady<3 Tästä paidasta tykkään itsekiin. Minun tuurillani siihen päätyy joko purkillinen punajuurta tai sitten kutistan sen pesussa käyttökelvottomaksi...:)) Miten minulle ei ole tullut koskaan vastaan aikaisemmiin mustavalkoruudullisia paitoja? Tämä oli ensimmäinen laatuaan.

      Poista
  4. Harmi, että paitaasi näkyy vain vähän tuon neuleen alta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulossa postaus jossa näkyy koko komeus! Leppoisaa perjantaita<3

      Poista
  5. Kivaa ruutua, niin huiviessa kuin puserossakin. Tykkään itse etenkin huiveissa ruusuista, muissa vielä arastelen vaikka punamusta flanelipusero onkin ihan huippu yllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu<3 Ruusukuvioisia taasen minä arastelen, tulee jotenkin tälläiselle poikatytölle tyttömäinen olo! Muiden päällä tykkään ja joskus näkee ihania kukkaneuleita, niihin olen ihan ihastunut. Leppoisaa perjantaita sinne<3

      Poista
  6. Se vaalea on sun väri, onhan se nähty jo aiemminkin, että siitä vaan toinenkin ostamaan. Onhan se lämmin kesälläkin, jos vaikka saamme seuraavaksi kylmän kesän. Ai niin sehän olikin jo, viime juhannuksena.
    Minusta sininenkin on nätti, että ei kirppikselle. Punaiset farkut jne. Hyvähän täältä on neuvoja jaella:-) .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliskohan pitänyt valita sairaanhoitajan ura...:)) Totta se vaan on, vaalea käy minulle. Hassua miten sitä olikin jo oikeasti unohtanut että oli kylmin juhannus aikoihin! Vaan nyt on mulla flanellia seuraavaksi juhannukseksi..:D Tuo punaiset farkut ja sininen ruutupaita oli hyvä idis, kiitos! Sitä pitää kokeilla! Leppoisaa perjantaita sinne<3

      Poista
  7. Oi, minä niiiin rakastan ruutupaitoja!! Vanhoja (siis oikeasti vanhoja -90 luvulta tms.) käytän edelleen möksällä, mutta kaupunkikaapistakin niitä löytyy useita. Mulle muuten kävi kerran myös niin, että ostin aivan ihana puna-sini-valkoruutuisen paidan. Parin kerran jälkeen se jäi käyttämättä ja sitten tajusin, että punaisen sävy taittoi oranssiin, joka vei mun kasvoilta värin. Siniseen taittuva punainen puolestaan sopii paremmin omiin sävyihini. Jospa sullakin on punaisen ja sinisen paidan kohdalla vain väärään sävyyn taittuvat värit niissä?!?!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kokeillut pinkkiin taittavaa punaista, tuota sinisessä paidassa olevaa rehellisen punaista, oranssinpunainen taitaa olla kokeilematta, mutta epäilenpä käykö sekään... Ja kaikessa vaaleansinisessä (myös farkkupaidassa) näytän ihan hautaholvista karanneelta aaveelta...:( Taidan olla tuhoon tuomittu näissä ruutupaitahaaveissa. Onneksi sentään löytyi yksi joka sopii. Onhan se kiva kun valkoinen sopii, aina voi pukeutua lakanaan jos vaatteet loppuu...:D Iloista perjantaita!

      Poista
  8. Kyllä, ruudut on ihania.Hameissa, puseroissa, jopa housuissa jos oikein hurjaksi heittäytyy (silloin asukoodi punk :)). Raisoissa on jotain hyvin ajatonta, vähän samoin kuin pallokuosissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut, ruuduissa, raidoissa ja pallokuoseissa on sitä jotain! Tiedätkö tuosta sun kommentista nousi mielikuva mieleen sinusta ja punaruutuisista punk-housuista ja maihareista....:)) Voin hyvin kuvitella ne päällesi. Vieläpä nahkatakin kera... Leppoisaa perjantaita<3

      Poista
    2. Sellaiset kyllä kaapista löytyy, täytyypä joku kerta tuoda blogiinkin =))

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)