maanantai 21. huhtikuuta 2014

"Meikitön" arkimeikki vapaapäivään...







Ei pelkoa, tästä ei ole tulossa elämäntapablogi, eikä meikkiblogi. Meikkaamisessa en ole mikään kovin taitava, mutta joka päivä (siis myös kotioloissa) jonkinnäköinen "meikki" naamaan tulee laitettua. En siis meikkaa kotona oikeastaan ulkonäön vuoksi, vaan lähinnä siitä syystä että minulla on herkkä iho, joka vaatii jonkunlaista suojaa säätä ja muita rasittavia tekijöitä vastaan. Laiskana en myöskään "kotipäivänä" mitään erikseen naamani laita vain sen vuoksi että tulee yllättävä lähtö johonkin menoon tai yllätysvieraita. 


Ajattelin jakaa tällaisen suojaavan meikkivinkin tässä nyt kuitenkin, joka toimii sään- ja aringonsuojana ja väriä tasoittavana kätevästi arjessa. Aikaisemmin käytin BB-voiteita, jotka ovat paksumpia ja peittävämpiä (esim Yves Rocher, Lumene) kuin tämä nykyinen ratkaisu joka tuntuu vähemmän meikiltä. 
Aamulla puhdistetun ihon päälle laitan öljyttömän Urban Decay:n Naked Skin beauty balm voiteen, jossa on aurinkosuoja SPF20. Voide on erittäin ohut ja kädellä näyttää aika ruskealta, mutta iholla tasoittuu. Se ei missään tapauksessa "peitä" ihon virheitä, mutta liukuu ja levittyy ihanan keveästi iholla ja hetken oltuaan antaa pientä tasoitusta ja terveen hehkun kasvoille. Lisäksi se vähentää kasvojen keski-alueen rasvoittumista päivän aikana. 

Poskille sutaisen lisäksi Benefit:in Dandelion face powderia, joka ei oikeastaan ole poskipuna vaan nimensä mukaisesti "kasvopuuteri". Se on hyvin huomaamattoman värinen, mutta antaa kivasti punerrusta. Poskipunakammoisille ihan ehdoton tuote, sillä sitä ei mitenkään pysty laittamaan liikaa ja näyttämään liian poskipunatulta, vaikka tuote rasiassa näyttääkin ihan värikkäältä. Siinä on pinkin ja malvan sävyjä ja ihan pieni kiilto. Usein sutaisen sitä vielä varjostuskohtiin myös.
 Ripsiin en laita mitään, kestovärjäys on eläinperheessä pelastus kun ripset pysyvät kohtuullisen tummina muutaman viikon, eikä tarvitse eläinten karvojen ripsiväriin tarttumisen kanssa tuskailla. Lopuksi yläripsien tyveen laitan rajauksen joko kynällä (Bareminerals plum taitaa oikeasti kulkea nimellä Round the clock eyeliner 5pm) tai Yves Rocherin luomiväripaletin (20-mauve cendré) tummimmalla värillä, joka paletissa näyttää hyvin tummalta mutta luomissa aika luonnolliselta. Huuliin löytää arkimeikissä tiensä joko pelkkä huulirasva tai joku hyvin huomaamaton hoitava puna. 

Tämän moisia siis tänään toisena pääsiäispäivänä. Nautitaan auringosta ja lämmöstä! Meille on luvattu +19 astetta täksi päiväksi, tämä tyttö lähtee viemään viimeiset pääsiäisvieraat Helsinkiin ja sitten pihalle nauttimaan pihatöistä ja auringosta!

6 kommenttia:

  1. Voi olen niin kovin kauan miettinyt tuota Nakedia kokeiluun, mutta aina se on jäänyt. Jälleen kerran nosti päätään innostus, josko kuitenkin kannattaisi kokeilla. Pitää oikeasti alkaa katselemaan, mistä semmoisen saisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omani on lookfantastic:lta, mutta sieltä saa vain tuota yhtä sävyä. Mielestäni sitä myös tehdään nykyään parissakin eri sävyssä. Vaaleampi voisi olla ehkä parempi, kun olet niin kovin vaalea, mulle juuri ja juuri käy tuo tummahko. Muuten voide on musta ihan superhyvä, pienentää ihohuokosiakin ja suitsii keskiosan rasvoittumista.

      Poista
  2. ♥ Kiitos näistä vinkeistä! Aurinkoista päivää!

    VastaaPoista
  3. Kunnioitettavaa viitseliäisyyttä vaikka ihon suojaamisen takia sen teetkin. Kotipäivinä mä kuljen ihan täysin meikittä ja hiuksetkin on yleensä just sen näköiset miltä puolikiharat pitkät näyttävät, kun on mennyt nukkumaan hiukset märkinä :) Koirankarvat silmäripsissä on kyllä niin tuttu juttu. Ja kummasti ne odottavat sitä hetkeä, että on jo startannut autolla pihasta ja sitten kun niitä yrittää metsästää, naamioituvat ne omien ripsien näköiseksi ilmaantuakseen taas hetken kuluttua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koiran- ja kissankarvat ripsissä kesken automatkan ovat kyllä niin tuttu ja viheliäinen juttu täälläkin!
      Aurinkosuojasta olen oppinut ehkä vähän huonon esimerkin kautta huoletimaan, äidiltäni on leikattu kasvoista useammanlaista ihosyöpää viime vuosien aikana ja olen ajatellut että parempi katsoa kuin katua kun tulee oltua paljon ulkona. Ennenvanhaan ei niin aurinkosuojasta ja ihosyövästä osattu huolestua. Onneksi nyt tiedetään vähän paremmin. Vaikkei mitään meikkiä kotipäivinä laittaisikaan, kannattaa tähän aikaan vuodesta huolehtia siitä että päivävoiteessa on se suojakerroin.

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)