sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Täydellinen neule kahdella eurolla lomauniformuksi ja asiaa merkkipukeutumisesta....


Koko talven olen etsinyt täydellistä harmaata patenttineuletta, jossa on poolokaulus ja se on tuollainen hieman ylisuuri ja lämmin. Pitkään olen katsellut yhtä G-Starin vastaanvanlaista, mutta en ollut sitä vielä edes hyvästä alesta ostanut kun on minusta alehintaankin aika hintava vielä. Sitten yhdellä kirpparikierroksella löysin sen! Täydellisen harmaan neuleen! Halpismerkki, ihanan lämmin (sis. villaa ja akryyliä), ei kutita ja siihen voi vaan kääriytyä. Pesukoneen kautta ja suorastaan täydellinen lomaneule toppaliivin kanssa. Tässä neuleessa on puolet lomasta taaperrettu. Ja vaikka yritänkin suosia luonnonkuituja, niin joskus neuleiden kanssa on pakko tehdä kompromisseja ihan villan kutittavuuden vuoksi ja akryylilläkin on paikkansa vaatekaapissani, kunnes joku keksii miten tehdä kutittamaton lämmin patenttineule.

Neule sai minut ajattelemaan merkkiostamista. Aika usein huomaan itsekin silmäileväni tiettyjä merkkejä ja joskus joudun miettimään, olenko merkkien perään vaiko laadun? Kyllä se kuitenkin taitaa olla niin että jos ostan merkkivaatteen, niin ostan sen nimenomaan laadun tai jonkun tietyn mallin takia. Voisin kuitenkin yhtä hyvin ostaa saman vaatteen vaikka Pirkka-merkillä varustettuna. En osta mitään sen takia että siinä on joku tietyn merkin logo. Se ei oikeasti ole minulle tärkeä asia. Oikeastaan päinvastoin. Usein huomaan piilottavani esim. merkkihuivissa kummittelevan logon jonnekin näkymättömiin. En halua että joku katsoo että ai, tuollakin on tuon merkkinen joku vaate. Haluan että vaatetta katsotaan sen vaatteen vuoksi, eikä merkin. Mitä mieltä siellä ruudun toisella puolella ollaan merkkivaatteista ja laukuista? Laadun vuoksi vai merkin? 

Olen viime aikoina huomannut ohittavani monta blogiakin sen vuoksi että siellä kummittelevat ne samat merkkivaatteet ja Louis Vuittonin tai Chanelin laukut kerta toisensa jälkeen. Niitä jaksaa katsoa aikansa mutta kyllä Neverfull ja Alma ovat jo niin usein nähtyjä että minulle alkaa riittää jo. Maailmassa on niin paljon muitakin kivoja merkkejä ja laukkuja. Niin kalliita kuin halpojakin.

I have looked for a big grey sweater for quite some time now. I had my eye on one G-Star knit, but since its not cheap even on sale I hadnt bought it yet and then one day at a local flea market I found it! A perfect grey sweater! Just kinda perfect with a vest to this spring weather and so soft warm and cozy. Its not any brand so it got me thinking how do I feel about expensive brands anyway? I have some expensive brands in my closet but I dont really by anything just because its some brand. If I do buy something of some brand I tend to hide the logo anyway so that people dont just see the brand but rather the garment it self as it is. The only reason I sometimes buy something more expensive from some known brand is quality or model. To me brand has to be about quality, not about the name! I can just as easily wear something cheap and with no name. How do you feel about expensive brands? Do you buy because of the name on the tag or because of exellent quality?
I have been very happy with my flea market sweater and have worn it on several day on my vacation. Its a sweater I could really live in!

12 kommenttia:

 1. Minä lienen jotain tuolta väliltä. Rakastan yli kaiken Longchampin laukkujani, joita blogi pursuaa, myönnän. Mutta ostan niistä edullisempia ja kestävämpinä? No riittäisi vähempikin, mutta koetan pitää ostokseni kurissa. Olen myös keksinyt käytettynä ostamisen ilot, hyvin pidetty laatu pitää kutinsa pitkään. Huiveissa, laukuissa, mutta myös vaatteissa. laukut koen sallittuna heikkoutenani :)

  Vaatteissa taas, samoin huiveissa, pyrin ostamaan ennen kaikkea laatua ja luonnon materiaaleja. En merkkiä. Tiedän katsovani usein vaikka Hilfigerin puuvillaneuleita, jotka muuten ovat oikean hintaisena kalliita! Mutta tiedän niiden kestävän pesu toisensa jälkeen joten alesta en kauaa epäröi sellaista hankkia. Sama juttu monen muunkin tuotteen kohdalla. Laatu menee merkin ohitse, jos samaa laatua tehdään muussa liikkeessä, josta saan sen halvemmalla, ostan sieltä.Ostan ennemmin harkiten latua ja maksan siitä, kuin monta vähemmän laadukasta. Tulevat pidemmän päälle kalliimmiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Longchampin laukkujasi on kiva katsella<3 Niitä on sentään harvemmin blogeissa ja ovat jotenkin hillitympiä kuin esimerkiksi Vuittonin kuosit, eli laukku ei varasta koko asukuvaa, vaan kulkee siinä tyylikkäänä lisukkeena eikä pääosassa. Siitä tyylistä tykkään. Eikä merkkituotteiden ostamisessa laadun vuoksi ole mitään pahaa, päinvastoin. Mitä enemmän käyttökertoja ja luonnonmateriaalia, sen ekologisempaa tottakai! Hilfigerin puuvillaneuleet on täälläkin rekisteröity, minulla on myös muutama, mutta olen onnistunut kyllä niitä valitettavasti ihan ohjeiden mukaisessakin pesussa kutistamaan, vaikka muuten ovatkin hyvälaatuisia eivätkä yleensä nyppyynny kovin herkästi. Niissähän on suurimmaksi osaksi käytetty pima puuvillaa, voisiko sillä pitkäkuituisena olla kutistumista enemmän kuin lyhytkuituisemmalla puuvillalla?
   Tuo monta huonolaatuista vastaan yksi hyvälaatuinen on kyllä ohje josta meidän muidenkin kannattaa varmasti ottaa oppia!

   Poista
 2. Osuit naulankantaan!
  Minua on alkanut ärsyttää tuo sama asia. Olen lopettanut monen blogin lukemisen sen vuoksi että niistä on tullut merkkituotteiden ostoslistoja. Tympäisee katsella samoja tuotteita useissa eri kohteissa. Luen varmaankin vääränlaisia blogeja.
  Mietin mielessäni olenko kateellinen noille merkkien perässä juoksijoille ja ostoksiaan esitteleville, mutta siitä ei ole kyse vaan tympääntymisestä kerskakulutusta ja toistoa kohtaan kohtaan.
  Esim. oma vanha LV Speedyni on ollut jäähyllä jo toista vuotta, en vaan halua käyttää mitään missä logot hyppäävät silmille.
  Pidän pukeutumisesta ja haluan lukea "muoti"blogeja, mutta arvostan persoonallista pukeutumista ja tyyliä, ja siihen saattaa kuulua myöskin tunnetut merkkituotteet kohtuullisessa määrin.
  Pyrin ostamaan luonnonmateriaaleista valmistettuja vaatteita, ja mielellään kotimaassa tai Euroopassa valmistettuina.
  Nykyisin yritän ostaa vain tarpeeseen, mutta se on kyllä aika vaikeaa kaltaiselleni kauniista tavaroista pitävälle naisihmiselle ;)
  T. S-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit S-L tänne kommentoimaan, tervetuloa! Tuossa olet kyllä aika oikeassa, monesta blogista löytyy samat tuotteet ja ovat vähän kuin ostoslistoja. Ehkä se kuuluu vielä tuohon vähän nuorempaan ikään että pitää olla samanlaista kuin muilla? Eikös ennenvanhaan sanottu aina että jos yksi naapuri osti uuden auton, niin kohta seuraava osti jo hienomman? Laatu on laatua, mutta merkin vuoksi ostamista on kyllä aika tylsää pidemmän päälle lukea blogeista ja katsella moneen kertaan samoja tuotteita. Ymmärrän hyvin miksi LV Speedysi on jäähyllä, kaunis laukku sinänsä, mutta jos 100 metrin matkalla kaupungilla tulee 5 speedyä vastaan, niin kyllä se jo vähän liikaa, enkä luultavasti itse pitäisi siitä että niin monella on samanlainen laukku! Onneksi on myös persoonallisia "muoti"blogeja, joissa samat merkkituotteet eivät aina pyöri. Merkkituotteissa ei sinällään ole mitään vikaa ja on joskus kiva lukea arvosteluja ja kokemuksia niiden laadun kestämisestä kunhan eivät ole samoja joka blogissa.
   Tuossa tarpeeseen ostamisessa ja kotimaassa tai euroopassa valmistettujen tuotteiden ostamisessa on paljon oppimista meillä kaikilla vielä. Huomioin tuon asian aika usein hankintoja tehdessäni, mutta aina ei vaan lompakko taivu siihen vähän kalliimpaan, mutta samantasoisista vaihtoehdoista ehdottomasti valitsen sen eurooppalaisen jos mahdollista. Suomalaisia valmistajia joiden vaatteista pitäisin on valitettavasti aika vähän ja useat liian kalliita minun kukkarolleni. Olen pitkään toivonut että suomalaiset kääntäisivät katseensa esimerkiksi Tanskan suuntaan ja ottaisivat sieltä hieman mallia! Tanskalaista tosi kivaa ja persoonallista vaatetta on aika paljon markkinoilla, joskaa sekään ei aina ihan halpaa ole!

   Poista
 3. Myönnän katsovani tietyn merkin vaatteita, mutta en merkin vuoksi, vaan syystä että tiedän niiden olevan laadukkaita plus että ne sopivat tähän kroppaan just, eikä melkein! Voin siis ostaa sovittamattakin ja tiedän mittasuhteiden passaavan hyvin. Filippa k on suosikkini, ja onneksi siinä ei logoa ole, eli ei tarvitse peitellä itään. Esim. Gantin neuleet ovat varmasti hyviä, mutta en tykkää brodeerauksesta rinnassa.
  Mutta joo, olen yrittänyt lapsillekin opettaa, että tyyli, ennenkaikkea tyyli, ei ole merkistä kiinni vaan siitä, että on silmää yhdistellä vaatteita, kulkee silmät auki siellä Prismassakin ja tekee hyviä löytöjä ja uskaltaa kokeilla. Kyllähän sitä saa "tyylin" sillä, että ostaa ne kalleimmat jutut, logot jotka hyppää silmille ja tietää hmisten tunnistavan merkin, hinnan ja ehkä sitä kautta kantajansa statuksen.
  Ostan paljon myös kierrätettyjä vaatteita, mm.huutonetistä teen tosi hyviä löytöjä!
  Ja kieltämättä itseäni tympii jo nuo Neverfullit myös...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Mapsi kun otit tuon huutonetin esille! Sitä voisi käyttää enemmänkin hankintoihin, kierrätys on tosi tärkeä juttu oikeasti! Filippa K on hyvä merkki ja taitaa olla aika lailla myös luonnonkuituihin keskittynyt? Sen kanssa tämän kokoisena kuitenkin törmää usein siihen ongelmaan (kuten monen muunkin merkkituotteen kanssa), että koot tuppaavat loppumaan kesken. Joskus olen jopa huomannut että merkkituotteita valmistetaan myös isoissa kooissa (onkohan tuo sana enää suomea?), mutta niitä ei vaan tuoda joko Suomeen tai euroopan markkinoille lainkaan. Esim. DKNY ja RL tekevät käsittääkseni rapakon takana aika isojakin kokoja, mutta niitä ei löydy euroopan markkinoilta...:(
   Merkkien käyttäminen statussymbolina on musta jo niin tökeröä, että yök! Kuvailit juuri suurimman painajaiseni... Tuossa hullareiden aikaan katselin netistä kylpytakkeja ja huomio kiinnittyi mm. sellaiseen että saman merkin kylpytakki oli kalliimpi paistinpannunkokoinen logomerkki rinnassa kuin ilman?? Minusta merkin käytöstä pitäisi ennemminkin maksaa kuluttajalle mainosrahaa jos viitsii sellaisen mainoksen kanssa elää...:D

   Poista
 4. Laatu ratkaisee ja merkki ei saa hypätä silmille! Ihan samaa mieltä olen noista laukuista - merkkilaukkuja saa olla, jos niistä tykkää, mutta kun kaikilla alkaa olla se yksi ja sama laukku, jota joka postauksessa esitellään, ei se jaksa kiinnostaa. Ja takaa sen, että ainakaan tämän ladyn kädessä sitä laukkua ei nähdä. No, ei nähtäisi muutenkaan - en vain pysty laittamaan laukkuun ihan hirmuisia summia vain sen merkin takia;)
  Oikein hyvää pääsiäispäivää - tuossa ihanassa neuleessa voi tänään tulla kuuma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady<3. Hyvää toista pääsiäispäivää sinnekin! Olit aivan oikeassa, neuleessa olisi tullut eilen kuuma! Onneksi sentään ennätin siitä muutaman kylmemmän päivän jo nauttia ja nyt voi siirtyä kesäisempään vaatetukseen. Toivottavasti aurinko meitä vielä vähän aikaa hellii!
   Olet oikeassa tuon "kaikilla sama laukku"-jutun kanssa. Kyllä jäisi sellainen laukku minultakin käyttämättä. Ja LV:t jäävät kyllä kauppaan jo ihan hintansakin vuoksi. LV:n hinnalla saa parikin nahkaista, en ihan ymmärrä tuota hinnoittelua, mutta ymmärrän sen että on merkkiin kiintynyt ja kuosista tykkää, eikä koe niitä kalliiksi omaan budjettiinsa nähden. Siinä ei ole mitään pahaa, mutta ei tuollaista laukkua kannata hankkia sen vuoksi että se on "muotia" tai siksi että täytyy saada samanlainen laukku kuin jollakin muullakin. Tosin vaikka olisi varaakin, en minäkään ole hulvattomia summia valmis laukusta maksamaan, en varsinkaan sellaisesta, joka ei ole nahkaa. Nahka on materiaalina ekologisempi (useinmiten, riippuu mm valmistustavasta ja minkä eläimen nahkasta on kysymys), kestävämpi ja suutari pystyy tekemään ihmeitä parikymmenta vuottakin vanhalle laukulle, joten kyllä minä liputan täällä nahkalaukun puolesta. Ja lisäksihän tuo myös maatuu kohtuullisessa ajassa kun aika siitä jättää...:)

   Poista
 5. Minulle kelpaa kaikki ;) jos vain malli ja väri miellyttää ja sopii ja hintakin on kohillaan :)
  PS. Sulle on blogissani haaste ;) ota vastaan , jos jaksat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anneaulikki! Otan haasteen vastaan ja palaan siihen heti kun aika antaa periksi! Haasteet ovat kivaa vaihtelua tähän "tavalliseen" blogin kirjoittamiseen!

   Tuossapa tuo juttu oli tiivistettynä. Tuotteessa pitää olla kohdallaan malli, väri, laatu ja hinta! Sitä ei voisi paremmin sanoa. Merkistä viis...:)

   Poista
 6. Sama täällä, en jaksa katsoa samoja juttuja blogista toiseen. Tykkään vaatekokonaisuuksista, joita itsellänikin olisi varaa hankkia, joten merkkijuttuja sitä tosiaan vain katselee. Sain itse juuri kommentin blogiini, että vaatteeni ovat niin tavallisia, ettei kannattaisi edes esitellä. Mielipiteitä siis piisaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi hyvät hyssykät! Kaikenlaisia kommentoijia...:( Ja sun vaatteet on sitäpaitsi ihanan raikkaita ja värikkäitä, tykkään katsella niitä<3 Onneksi meitä on moneen junaan ja kaikille varmaan löytyy sellaisia blogeja jotka omaa silmää miellyttää. Aurinkoista viikonloppua sinne!

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)