lauantai 16. helmikuuta 2013

Minun 80-lukuni...


 "Love means never having to say you´re sorry"

Minun 80-lukuuni kuuluivat olennaisena osana tämä preppy-look tyyli 70-luvulta ja tämä iki-ihana elokuva Love Story, joka perustuu Eric Segalin samannimiseen kirjaan (muistaakseni).  Eric Segal kirjoitti tarinaan myös jatko-osan Olivers story. Tämä elokuva näet pyöri toista kautta Helsingin elokuvateattereissa 80-luvun puolessa välissä (silloin kun elokuvateatterit olivat vielä pieniä ja niitä oli paljon).

Tuosta ajasta on jäänyt paljon rakkaitakin jäänteitä nykyiseen pukeutumiseen. Ruutukuosit, tummansininen väri, loaferit ja itseasiassa lukemattomia muita asioita. Jos joku elokuva on koskaan vaikuttanut minun vaatemakuuni, niin se on kyllä tämä. Puhumattakaan siitä, miten paljon elokuva aikanaan itketti ja kiehtoi nuoren tytön mieltä.

No, miten se liittyy tähän päivän asuun? Siten että verkkokalvolle on piirtynyt ikuisiksi ajoiksi kuva Ryan O´Neilistä valkoisessa neuleessa ja kauluspaita sen alla. En voi samaa kombinaatiota laittaa päälleni, ilman että se tulee mieleen. Ihan toimiva perussetti vieläkin, 40 vuoden jälkeen. Ja näyttääpä olevan kelpo tämän päivän nuorillekin, koska aamukahvi meinasi mennä väärään kurkkuun kun luin aamukahvilla samainen neulepaita päälläni Indiedays blogeja täällä. Paljon paremmaltahan tuo näyttää nuoremman päällä, mutta ei kai se kielletty ole 4-kympin paremmalla puolellakaan?


2 kommenttia:

  1. Love Story ♥ ! Ihanan raikas asu , sininen ja valkoinen on aina hyvä yhdistelmä.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin...:)