lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pankkineiti karkuteillä ja lauantai linkki - Bank clerk on the loose and saturday link...


Tärkeimmät ensin. Hyvää Pääsiäistä kaikille! Tällä kertaa ei ole pääsiäiskuvia kun kaupastakin olivat keltaiset tulppaanit jo loppuneet ja noita-akkakin on vielä kaapissa. (siis ihan kirjaimellisesti), enkä vielä ole alkanut noita-akkaa tuuraamaan, vaikka välillä tekisi mieli poksautella taikasauvalla huusholli kuntoon!


Päivän asu muistuttaa minua kauan sitten nuoruudessa olleesta kesätyöstä pankkivirkailijana. 
Juu, uskokaa tai älkää niin yhden kesän olen minäkin istunut siellä tiskin toisella puolella ja päässyt kurkistamaan pankkityönkin arkeen. En viihtynyt. Ilmapiiri oli jotenkin painostava ja virallinen ja pankissa oli paljon kaikenlaisia sääntöjä alkaen meikistä, pukeutumisesta (farkut kielletty, vain puolihame tai suorat housut ja siisti yläosa, joka tarkoitti joko silitettyä hillittyä paitapuseroa tai jakkua) aina lounastaukoihin ja syömiseen. Jotain ihmeellisiä sääntöjä liittyi vielä kaiken lisäksi kesken päivää ruokatauolle konttorista poistumiseen. Kai ainakin siinä pankissa pelättiin että joku lähtee kesken päivän setelitukko taskussa... Ja aina joku oli vahtaamassa ja kertomassa lisää sääntöjä. Huh, mikä kesä. Lisäksi sinä kesänä minulla oli vielä toinenkin työ, monta vuotta jatkunut ilta- ja viikonlopputyö vaatekaupassa. Kun pääsin pankista lähtemään, suihkin fillarille hurjaa kyytiä iltatyöpaikkaan tekemään vielä toisen työrupeaman. Ei kuulkaa onnistuisi enää tässä iässä. Nykyään tuntuu että pyörtyy jo yhdenkin työn alle. 
Ei ehkä niin kivoista muistoistakin huolimatta siisti neule, helmikoru ja jakku on aika helppo asu. Jostain varmaan 80-luvun kätköistä minulle on jäänyt tuo ihmeellinen tapa livauttaa usein siistimmän neuleen kanssa helmet kaulaan. Pinttynyt tapa sekin. Farkuthan tämän kombon kanssa taas jalkaan päätyivät. Ne lempparit. Harmaat.  

Pääsiäistä täällä vietetään rauhallisissa merkeissä perheen ja suvun kanssa. Vieraat saavat tulla ja mennä oman aikataulunsa mukaan ja ruokaakin saa jos sattuu tulemaan ruoka-aikaan. Minä kun olen talvilomalla, niin otan nämä vapaat loman kannalta...:)

Mitä pääsiäinen on lähtenyt käyntiin siellä ruudun toisella puolella?

Launtain linkki on tällä kertaa The Fashion Medley, joka on turkkilaisen nykyään Kanadassa asuvan Elif:in laaja-alainen tyyli- ja muotiblogi.

Ok, first things first. Its Easter, so I wish you all Happy Easter! 

And what does that "bank clerk on the loose" actually mean? Its means that this outfit reminds me of one summer job I had in my youth when I worked one summer as a bank clerk and there was a job that really wasnt for me. Too many rules. There were rules about what kind of make-up to wear, what to wear (jeans were completely forbidden, only straight pants or pencil skirt was allowed, you had to wear a white or otherwise very modes colored shirt and/or a dark jacket), what kind of jewelry to wear. There were rules about lunch, how to leave the bank at luch time etc. Too many rules! I had that as a summer job (thank God!) and finally were on the loose when the fall came...:) Back to school I went...

From those days I still tend to wear pearls with a knit and a jacket. But. With jeans!  Funny how some things stick even it was couple of decades ago...

The saturday link is The Fashion Medley from Canada. 
Enjoy your reading and Easter time<3


12 kommenttia:

 1. Kaunis asukokonaisuus. Voin lohduttaa sua, että ei ole täälläkään noitia näkynyt eikä myöskään keltaisia kukkia ;) Hyvää pääsiäistä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos maiju<3 Hyvää pääsiäistä myös sinne! Joskus näinkin, pääsiäinen ilman keltaista.

   Poista
 2. Keltaiset kukat on täälläkin loppu ja rairuohot pussissaan ;) siitä huolimatta mukavia ja leppoisia pääsiäisenpyhiä !
  Ihan noin ankaraa et enää ole pankissakaan, sen verran on ajat muuttuneet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas on keltaisita kukista pula tänä pääsiäisenä! Leppoisaa pääsiäisen jatkoa<3

   Poista
 3. ♥kaunis sinä asussa kuin asussa! Mukavaa Pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta Sinikka<3 Mukavaa Pääsiäistä myös sinulle!

   Poista
 4. Kiva asu - ja myös minä olen sen yhden kesän pankissa aikoinaan ollut töissä;)
  Ja vähillä pääsiäiskoristuksilla mennään meilläkin - pääsiäinen on ihan muualla kuin somisteissä;)
  Oikein hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady<3 Ja toden totta, pääsiäinen on muutakin kuin suklaamunia ja keltaista väriä, hyvää pääsiäistä teille Viiruakaan unohtamatta!

   Poista
 5. Ihana asu ja täällä ikuinen pankkineitilook, jäi kai päälle lukemattomien pankkivuosien jälkeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ihanainen<3 Ei pankkineitilookissa mitään vikaa ole, päinvastoin, sieltä voi ammentaa siistiin pukeutumiseen, mutta ne säännöt minä kiitos jätän väliin...:D Arvaapa kuinka vaikea oli 80-lopulla löytää tarpeeksi pitkiä suoria housuja tähän varteen??? Silloin housut oli sillä lailla standardoituja että jos otit numeron 38, niin lahkeet oli suurinpiirtein minua puoleen sääreen! Meikä oli tuomittu puolihameeseen...

   Poista
 6. Ai kammotus, olen kyllä aina tiennyt ettei pankkineidin hommat ole minua varten enkä pelkästään tarkoita sillä olematonta numeropäätäni ;) Työt on aina täytynyt valita sillä perusteella, että minä saan olla minä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan olla että juuri siinä konttorissa oli poikkeuksellisen ankaraa...:)) Kuuleman mukaan ei pankeissakaan ole enää niin virallista kuten anneaulikki tuossa ylhäällä kommentoi. Kyllä minä joskus nykyisessäkin työssä saan purra kieleeni ettein livauttaisi mitään mistä tulee sanomista...:D Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinne!

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)