lauantai 11. huhtikuuta 2015

Valon hurmaamaa tuoksuasiaa osa I ja lauantailinkki - Fascinated about the light and scents (part I) and saturday link...
Tuo ihana valoilmiö josta vihdoin saamme nauttia, aiheuttaa minussa aina silloin tällöin pakon kaivaa kamera esiin ja tallentaa mieleen juolahtaneita inspiksen aiheita kuviksi. Tällä kertaa kohteena olivat hajuvesipullot ja valon leikki niiden kauniissa muodoissa hopeisella alustalla. Voisipa ansaita leipänsä valokuvauksella, se on joskus niin hauskaa! Se myös johti suoraan tähän tuoksuaiheeseen, josta tuli muutama asia ja ehkäpä vinkkikin teille mieleen. Tiedän että lukijoideni joukossa on ainakin muutama tuoksuallergikko, mutta koittakaa kestää parin kirjoituksen verran näitä tuoksuasioitakin. 

 
Kävin hiljattain hovikuvaajan kanssa tuoksuostoksilla kun sattui olemaan 3+1 päivää-ale, kun tuli sellainen fiilis että on pakko saada jotain vaihtelua kesäksi kaapista löytyvään tuoksuvalikoimaan ja ehkä kevätauringollakin oli pieni osuus asiaan. Samalla tulin ajatelleeksi etten ole varmaan pariin vuoteen ostanut itselleni yhtään tuoksua (tämä ei siis tarkoita sitä etteikö tuoksuja olisi hyllyyni ilmestynyt, mutta ne ovat olleet kaikki ihania lahjoja läheisimmiltäni), oli siis aika tutustua kevään tuoksuvalikoimaan... 


Uuden itselle sopivan tuoksun löytäminen siinä väen paljoudessa ja tuoksukaaoksessa on kenelle tahansa vähintäänkin haastava tehtävä, varsinkin minulle kun itse saan todella helposti päänsäryn vääränlaisista tuoksuista ja tuoksuista joissa eri tuoksuvia ainesosia on paljon. Lisäksi oman ihoni ph on sellainen joka imaisee suurinpiirtein kaikki kukkaistuoksut sisäänsä ja sylkäisee ne ulos pistävinä ja todella epämiellyttävinä. Kuulostaako tutulta? Tässä pari vinkkiä tuoksujen valintaan: 

1) jos joku tuoksu on tuoksunut ystävän iholla hyvältä, ei koskaan pidä luottaa siihen että se tuoksuu yhtään samanlaiselta omalla iholla.

2) loistava tapa on kokeilla ja/tai vaihdella ystävien kanssa tuoksuja joita omasta kaapista ei löydy ja tutustua näin uusiin tuoksuihin

3) selvitä mistä ainesosista omat lempituoksusi koostuvat ja pitäydy samoja perusainesosia sisältävissä tuoksuissa, selvittämiseen saa erinomaisen avun Fragrantica sivuilta, joissa voi hakea tuoksuja vaikkapa tuoksun nimellä tai valmistajalla, lukea arvosteluja tms. Esimerkiksi minun lempiainesosiani tuoksuissa ovat tonkapavut, vanilja ja appelsiinin kukka. 

4) tuoksuta kaupassa kerrallaan korkeintaan 2-5 tuoksua ja muista tuoksutella kahvinpapuja siinä välissä, kahvin pavut puhdistavat edellisen tuoksun jäljet nenäonteloista

5) mieti etukäteen mihin tuoksuihin haluaisit tutustua
 
6) valitse parhaat ehdokkaat tuoksuttamalla ne ensin paperilapulle, sitten vasta iholle ja anna tuoksuille aikaa kehittyä iholla, tee vaikka muita ostoksia sillä välin ( tuoksuissa on ensituoksu eli niin sanottu latvatuoksu, sydäntuoksu eli keskituoksu ja pohjatuoksu, joka jää pisimpään iholle), ensituoksu ei kerro vielä sopiiko tuoksu sinulle, malta antaa tuoksulle aikaa.

7) jos mahdollista, tuoksuta ehdokkaita myös paremmalle puoliskollesi, hän on se joka tuoksusi kanssa joutuu elämään (vaikka sieltä tulisikin kommenttia ettei ole väliä tai muuta miehekästä vastalausetta...:D)


Pidemmittä puheitta lauantain linkki on upea Every Once in a Style. Nautitaan auringosta ja kevään ensimmäisestä todella lämpimästä säästä! 
Ihanaa viikonloppua<3The light of the sun this time of the year seems to trigger the inner photographer in me from time to time. This time I got insprirational about the light and the different forms of perfume bottles. I also did recently some perfume shopping with the hubby because its been ages since I last bought a new scent for myself. Here is also couple of tips how to choose (or not to choose) a new scent.

1) never buy anything just based on the fact that it was adorable scent on someone elses skin (scent is never identical on 2 different skins)

2) exellent way to experience new fragrances is to swop with a friend for a while

3) find out what your favourite scents are made of and stick to the same basic notes ( this site may help with that)

4) never try more than 2-5 scents at one time in a shop and remember to use coffee beans between the scents

5) choose the scents you want to try before you enter the shop

6) try scents first on the paper slip,  choose the best ones and then try those on your skin. Give the scents time to develope (do other shopping in the meanwhile) because the first scent doesnt tell the whole truth about the perfume yet

7) if possible make your other half sniff the favourites also and listen to his opinion ( he is the one living closest to your scent) 

Saturday link today is gorgeous Every Once in a Style

Have a lovely Weekend<3 2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa tutulta tuo oman ihon aiheuttamat muutokset tuoksuissa. Mun on tosi vaikea löytää tuoksuja; iholla monet hyvät aromit muuttuvat häiritseväksi. Ja vaikka en ole tuoksuallergikko, moni niin hajuvesi kuin muukin kosmetiikkatuote on jäänyt kaupan hyllylle vääränlaisen tuoksun vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, sopivaa tuoksua on tosi vaikea löytää. Usein se löytyykin "vanhoista hyvistä" tuoksuista ja valmistajista. Uusissa on luultavasti enemmän synteettisiä tuoksuaineita tai ainakin sellaisia ainesosia jotka minulle eivät sovi.

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)