sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Valon hurmaavaa tuoksuasiaa osa II - Fascinated about the light and scents (part II)

Voi miksei kevät vielä tuoksu kasvavalle nurmelle ja keväälle? Onko kukaan muu huomannut että joskus keväät ovat tosi lyhyitä? Tuntuu ettei kevät tule koskaan ja sitten hypätäänkin suoraan kesään. Joku voisi keksiä tuoksun, joka tuoksuisi oikeasti keväälle. Toki onhan niitä "kevään" tuoksuisia tuoksuja markkinoilla pilvin pimein, mutta ne eivät kyllä keväälle tuoksu minun nenääni vaan useinmiten kukille ja kesälle. Ehkä meidän "kevät" on vähän erilainen kuin muualla maailmassa.  


Kun levittelin noita tuoksuja hopeanväriselle tarjottimelle kuvattavaksi ajattelin että miten kaunista olisi pitää juuri nyt käytössä olevat tuoksut kauniisti esillä, mutta se ei kannata. Tuoksut pitäisi säilyttää valolta suojassa ja jopa niinkin alhaisessa lämpötilassa kuin 3-7 astetta. No jääkaapissa en sentään niitä säilytä, vaan valolta suojassa kaapissa ja/tai vähintään omassa laatikossaan (toiset tuoksupullot vaan ovat niin pitkiä etteivät mahdu tavallisen kylppärikaapin hyllylle). Minulla on useampikin tosi vanha tuoksu ja useinmiten ne ovat säilyneet ihan hyvin. Tuo on muuten asia joka kannattaa huomioida ostoksia tehdessään, voihan olla että tuoksua on säilytetty kaupassakin jo vaikka kuinka kauan ja siihen on voinut tulla jotain vikaa. Kuitti kannattaa näistä ostoksista säilyttää ja vaatia vaihtoa, jos tuntuu että tuoksussa on jotain vikaa. 

Kuvastaako tuoksun pullo tai pitäisikö sen kuvastaa itse tuoksua? Sitä pohdin näitä kuvatessani, mutta ehkäpä se riippuu ihan suunnittelijasta. Ääripäät löytyvät luultavasti Marc Jakobsin kukkapullosta ja Dolce & Gabbanan laatikkopullosta, joka on aina yhtä kulmikas ja töks oli tuoksu mikä hyvänsä sen sisällä. D&G:n Light Blue Escape to Panarea on muuten jumalainen lämmin kukkaistuoksu<3

Oletteko muuten koskaan huomanneet että saman tuoksun Eau de Toilette ja Eau de Parfym erovat joskus hyvin vähän ja joskus todella paljon toisistaan? Niissä saattaa olla eri koostumuksen lisäksi usein myös eri tuoksuaineita. Kannattaa kokeilla molempia, jos on mahdollista. (Eau de Parfymissä on muutenkin huomattavasti enemmän tuoksuainetta kuin Eau de Toiletessa ja oikeassa parfyymissä, jota on harvoin edes saatavana taas ei ole lainkaan käytetty vettä)Did you know that same fragrance can actually have different ingredients depending if it is Eau de Toilette or Eau de Parfym? I noticed that when I started to use JPG:s Classique. Eau de Parfym is different from the Eau de Toilette. Eau de Toilette is gorgeous, but the Eau de parfym is divene! Ofcourse the price is divene too...:) 

Does the shape of the bottle affect your decision what scent to wear? I have noticed that the bottle does not very often describe the scent at all and sometimes it actually does, like iin Marc Jacobs Daisy. D&G is always the same bottle no matter what the scent is. Which do you prefer, bottle that describes the scent or a simple bottle not matter what the scent inside?

10 kommenttia:

 1. Olen ihan samaa mieltä, kevät menee aivan liian nopeasti! Ihania tuoksuja <3

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos L<3 Nautitaan keväästä niin kauan kuin sitä kestää, olisi vaan pikkuisen lämpimämpi!

   Poista
 2. Kevättä kovasti odotan, koska se on parasta, kaikki ihana vielä edessä ja sitten se onkin niin pian ohi. Nyt pitää kyllä ennättää pysyähtyä tajuamaan, että nythän se juuri on! Kauniita tuoksupulloja kaikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M<3 Totta puhut, kevääseen pitäisi oikein pysähtyä ja keskittyä!

   Poista
 3. Kauniit pullot ansaitsisivat esilläolen. Ostitko muuten jonkun tuoksun (J'adoren?)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi niin ihana pitää niitä kauniisti pöydällä<3 Ehkä se onnistuisikin vielä jos tuoksuja tehtäisiin vähän pienemmissä pulloissa. Joskus tuntuu että iso pullo kestää iäisyyden. J´adore kuuluu näihin iäisyystuoksuihin, onneksi ei ole mennyt miksikään. Tämän kertainen valinta oli tuo ylin kukkainen Marc Jacobsin Daisy Eau so fresh Sorbet. Kumma juttu muuten, koko nimi ei lue pullossa eikä edes laatikossa!

   Poista
 4. Oi mitä ihania tuoksuja! <3 Niin kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu<3 Näitä oli kiva kuvata vaihteeksi asukuvien sijasta!

   Poista
 5. Rakastan Daisyn tuoksua ja pulloa, yhdessä vaiheessa keräsin Daisy pulloja erivärisillä kukilla. Tuo uusin on niin ihana ja tuoksuu fantastiselta.

  Aurinkoista viikkoa <3

  VastaaPoista
 6. Kiitos Tiia<3 Tuo uusin oli oikeastaan ainoa joka sopi minulle, tuoksuttelin useampaakin, mutta suureksi harmikseni minun ihollani niistä ei tullut yhtään niin ihania kuin mitä ne monen ihmisen iholla tuoksuvat. Aurinkoista loppuviiikkoa<3

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin...:)