lauantai 23. helmikuuta 2013

Chocolate chip brown...



Mitenhän tuon suomentaisi? Suklaalastun ruskeahan tuo suoraan käännettynä on, mutta ehkä suklaanruskea riittää määrittelyksi. Olen aika hidas ja laiska ajelemaan 10 kilometrin lenkin postiin hakemaan pakettejani, joten tämäkin taivaallisen ihana neuletakki Espritiltä on saanut siellä jonkin aikaa jo lojua...:D Nyt se kuitenkin pääsi vihdoin kotiin ja voi ihanuus. Tummanruskeaa neuletakkia olen kaivannut ja nyt en millään pukisi päälle mitään muuta. Olo on vähän kuin 4-vuotiaalla joka itkee ja kiljuu kyyneleet silmissä ja haluaa laittaa lempivaatteensa joka päivä. Onneksi minä voin itse valita mitä päälleni puen! Ne päivät jotka flunssalta olen jaksanut töissä tällä viikolla olla, on menty tässä samassa neuletakissa. 


Mulla on vähän sellainen kinkkinen suhde Espritin kanssa, joka johtuu siitä että siellä hieman XL ja XXL-kokojen koko vaihtelee. Itse ilmoittavat XXL-kokonsa vastaavan kokoa 44, mutta kyllähän tuo nyt usein kuitenkin vastaa kokoa 46. Tarkkaan onneksi ovat kokotiedot ilmoittaneet ja sieltä näkyy myös asiakkaiden antama mittari, vastaako kokoa vai onko suurempi muiden asiakkaiden mielestä ja tuota tietoa olen visusti käyttänyt hyväkseni ja näin välttynyt toistaiseksi turhilta palautuksilta. Valitsen siis aina pitkät neuletakit ja väljät mallit, muuten saattavat olla vähän kinkkanoita. 

Yksi asia on Espritin hyväksi sanottava (tämä on siis puhtaasti oma mielipiteeni) ja se on se, että jos juuri tietyn väristä neuletta kaipaa, niin siellä on ylivoimaisesti paras valikoima värejä, joista voi valita. Ja todella hyviä omaan mieleeni olevia maanläheisiä sävyjä, joille antavat kyllä todella mielikuvituksellisia nimiä, kuten chocolate chip brown, feather, tobacco ja niin edelleen, mutta aika hyvin ne väriä todella kuvaavat. Sävyt ovat uskomattoman kauniita. Tunnustan että nyt tilasin sieltä alesta myös kesäksi kaipaamani vaalean neuletakin (shell beige) click, joka oli minusta vielä alessakin vielä hieman hintava, mutta sille tulee todennäköisesti todella paljon käyttöä, joten itselleni asettama budjetti tässä kohtaa hieman paukkui. Halusin kuitenkin saada laadukkaan ja monivuotisen kaverin siitä. Vaaleat neuletakit ovat olleet nettikaupoissa hieman vähissä tai koot loppuneet tosi nopsaan tänä vuonna jostain syystä. 

Tästä nyt tuli hieman pitkä sepustus, mutta ehkä tästä on vähän iloa ja infoa neuletakkiostosten suunnittelussa ja kokemuksista Espritillä. 


Ihanaa viikonloppua!

8 kommenttia:

  1. Minä tykkään Espritistä ihan hirveästi. On mekkoa, kenkää, laukkua, puseroa, housua... jaa no, joka kategoriasta taitaa olla jotain :) Tykkään sekä tilata, että käydä omassa liikkeessään. Suunnilleen joka kerta olisi jotain ostettavaakin, joten tiukkana saa pysyä, ettei koko putiikkia mene ostamaan :)

    Tuo ruskea on kaunis väri ja sopii hyvin! Tykkään kovasti!

    VastaaPoista
  2. Onpas tyylikäs tuo neule! Todella pukeva.
    Olen hujran huono ostamaan mitään netistä....tuntuu, että pitää päästä hipelöimään materiaalia ennen kuin voi ostaa...

    VastaaPoista
  3. Oletko ollut tyytyväinen Espritin laatuun? Omasta mielestäni neuleet ovat herkästi nyppääntyviä ja se harmittaa. Maksavathan ne kuitenkin jonkin verran. Kivannäköinen villatakki
    -M-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt kun kysyt, niin yleensä olen, mutta jostain syystä tämä neule tuppaa hieman nyppyyntymään. Kaikkea ei näköjään voi saada samassa paketissa. Nypynpoistaja joutunee käyttöön tämän kanssa, mutta väri on niin ihana, että annan tuon pienen nyppyyntymisenkin anteeksi.
      Hyvää sunnuntaita M ja kiva kun löysit tänne kommentoimaan!

      Poista
  4. Hyvä tietää tuo kokovinkki. Suklaanruskea on kaunis väri <3

    VastaaPoista
  5. Mulla on paljon espritin vaatteita ja useinmiten olen ollut tyytyväinen. Tänä talvena ostin yhden neulepuseron ja se nyppääntyi heti, hitsi että harmitti. Saahan ne nypyt tietty pois, mutta silti. Muuten espritillä on tosiaan upeat, puhtaat värit jotka pysyvät pesussakin hyvin. Ja todella kaunis on tuo sun villatakki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Eikös olekin! Taidan laittaa sen huomennakin töihin...:D Nypyt tosiaan vähän tässäkin harmittavat. Johtunee sekoitteesta, osa oli villaa ja osa puuvillaa muistaakseni. Suhteessa 30-70, jos en väärin muista. Nypyistä huolimatta olen ihan huipputyytyväinen väriin. Äkkiähän nuo nypyt pois ajelee nypynpoistajalla. Ihanaa viikonloppua sinne!

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)