perjantai 3. elokuuta 2012

Alelöytöjä...


Kesäloman alussa kävin katsastamassa alennusmyyntejä, mutta kovin paljon ei ollut jäljellä, eikä ollut sinällään mitään suunnitelmaakaan ostaa mitään erityistä. Nämä perustarpeelliset Ril´s silkkisekoitetta olevat poolot alesta tarttuivat kuitenkin mukaan. -70% ale oli  jo sellainen ettei niitä voinut rekkiinkään jättää! Minä käytän pooloja aika paljon. Mustat kaapissa olevat ovat jo puhkikulutettuja ja jokunen kaiketi parsittukin. Jotenkin poolo on niin helppo, se on vähän sellainen "when all else fails..." vaate. Jos ei muuta keksi päällepantavaa niin poolo käy farkkujen, suorien housujen, hameen ja minkä vaan kanssa. Piristeeksi voi laittaa vaikka pienen huivin. Tai sitten pooloa voi käyttää pitkän tai lyhyen liivin kanssa.

Näissä Ril´s pooloissa on aivan superihana matsku. Tencel, silkki, polyamidi ja elastaani. Sekoite tuntuu iholla ylellisen pehmeältä ja lämpimältä toisin kun nykyään kaupan olevat viskoosipoolot, jotka saavat minut täysin epätoivoon kylmyydellään talvella. Mikä ihme siinä on että 80% kaupoissa myytävistä pooloista pitää olla viskoosia? Mitä tapahtui puuvillalle ja villalle?

Tencel on minulle vielä vähän uusi tuttavuus, mutta pian nähdään miten se toimii! Tencelhän (Lyocell muissa kuin tekstiileissä) tehdään puun selluloosasta kuten viskoosikin mutta useinmiten raaka-aineena käytetään viljeltyä eukalyptuspuuta ja valmistusprosessi on ekologisempi kuin viskoosilla tai edes puuvillalla tietoa tekstiilikuiduista löytyy täältä. Tencelin pitäisi hengittää paremmin kuin puuvilla, olla kolme kertaa lujempaa ja nyppyyntymätöntä. Saa nähdä tuliko näistä pooloista siis ikuisia? Ekologisia ja hintansa väärtejä ainakin, jos kestävät seuraavat 20 vuotta!

Hyvää Viikonloppua! 

Täällä keskitytään aurinkoon ja mustaherukoiden poimimiseen ja mehun tekoon talveksi." In the begining of my summer vacation even I went to check up the Sale in butiques and found these wonderful basic shirts/sweaters. They are made of Tencel, silk, polyamid and spandex. Tencel is a new fiber to me, but apparently it is more ecological than cotton or viscose which I find often too cold in the winter anyway. Tencel is supposed to be more firm and long-lasting than cotton. So lets see if these wonderful sweaters that feel so luxorius can last for the next 20 years!"
Have a Great Weekend!
2 kommenttia:

  1. Hyvää viikonlopun jatkoa! Aah,mustaherukat on herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta Sinikka! Kaunista sunnuntaita! Mustaherukat lähtee poimintaan tänään! Täällä paistaa aurinko!

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)