perjantai 31. heinäkuuta 2020

Heinäkuun kuulumiset - About July...
Heipat ruudun tältä puoleltakin pitkästä aikaa!

Olen pitänyt lomaa blogistakin samalla kun töistäkin, tosin olen aloittanut tätä postausta tekemään varmaan sata kertaa ja aina jokin sen keskeyttää. Jollei se ole koirat, niin se on kissa tai hovikuvaaja. Tuntuu välillä että tässä talossa oma aika on vähän kuin kortilla, vaikka olenkin viimeiset kaksi viikkoa lomaillut täällä ihan itsekseni. Ennen lomaa töiden loppurypistys tuntui aika
raskaasti vielä loman alussa kropassa ja mielessä.

Lomailu maalla asuessa ei varmaan paljon poikkea mökillä käyvien elämästä, on pihatöitä, puutöitä, kunnostustöitä ja kaiken tekeminen on vähän ilmoista kiinni. Sateella enemmän sisällä ja auringonpaisteella ulkona.

Asurintamalta ei kuulu oikein mitään uutta, ohessa parit asukuvat, ei uusia ostoksia muuten kuin yksi neuletakki (taas) syksysyisemmissä väreissä, puuvilla ja ehkä se olisi puolukanpunainen lähinnä.
Samoin sisustuskin tuntuu vähän jämähtäneen paikalleen ja eipä täällä ole paljon sisällä viihdytty . hyvillä ilmoilla. Sohva sentään on saanut vähän kesäisempiä värejä. Löysin kaapista vanhat tyynynpäälliset ihanassa purppurassa ja pinkissä kankaassa jossa on myös kullanväriä. Olen saanut kankaan monta vuotta sitten ystävän matkassa jostain itäisemmiltä mailta. En edes enää muista mistä. Aina silloin tällöin kaipaan vähän väriä sisälle.Eilen käytiin sienimetsässä ja hikisen reissun jälkeen totesin että omalla tontilla kasvaa suunnilleen saman verran kanttarelleja kuin siellä mistä niitä käytiin etsimässäkin. Mitenköhän saisi nuo kanttarellit oikein leviämään omalla tontilla niin ei tarvitsisi itikoiden syötäväksi metsään mennä...

Hirvi käveli yksi ilta pitkin meidän aidan viertä... usein täällä näkee peuroja, hirviä harvemmin. Eikä tietenkään kännykkää tai kameraa mailla eikä halmeilla. Samoin kun tänä aamuna kuulin kuistille jo kaukaa kurkien äänen ja harkitsin että lähdenkö juosten sisälle hakemaan kameraa, no en olisi ehtinyt. Kolme varsin komeaa kurkea lensi aivan matalalta pihan yli. Sama tapahtui aiemmin kesällä laulujoutsenten kanssa. Lensivät muutamassa metrissä enkä tietenkään saanut kuvaa.

Loman aikana olen kuvia Instaan päivittänytkin, ne jotka instaa ovat seuranneet ovat ehkä huomanneet että pihaan on ilmestynyt mm. tuollainen ruman sininen uima-allas, josta on aika lailla helteillä nautittu. Nekin myytiin tänäkin kesänä aika lailla varhain loppuun. Viime kesänä oli jo ostoslistalla, mutta silloin niitä ei enää saanut mistään. Varsinkin minä joka rakastan pulahtaa saunan jälkeen kylmempäänkin veteen olen siitä oikein nauttinut. Ja yllättäen sauna+viileä vesi tuntuu tekevän hyvää rikkonaisille nivelille. Suosittelen. Meillä altaan paikan eteen on istutettu pensaita, jotta se olisi ensi tai seuraavana kesänä vähän siellä piilossa kun kätevyydestään huolimatta ei ole kauneudella pilattu. Sininen väri ei todellakaan keskelle pihaa ole mikään kauneuden huipentuma, mutta uimaan lähtemällä lähteminen täältä sisämaasta on kohtuullisen työlästä ja lähin joki josta uimapaikka löytyy on kohtuullisen mutainen.

Täällä on siis sanalla sanoen vietetty kesää, nautittu auringosta, hippitukista, uima-altaasta, kesäsateista, pioneista ja jopa puunkaadosta ja puutöistä. Lasikuistin toinen puolikaskin on jo aluillaan. nautin valtavasti kuistilla istumisesta tuulella ja sateella. 

Tämmöisiä kuulumisia tänne. 

Mitä sinne ruudun toiselle puolelle?
Here is some photos about this July. I have been on summer vacation and so has the blog. Next week I will be back at work and things will get back to normal rutine. 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä hyvältä tavalta nauttia kesästä ja lomasta!

    VastaaPoista
  2. Hi! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your blog posts. Can you recommend any other Beauty Write For Us blogs that go over the same topics? Thanks a ton!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin...:)