torstai 21. syyskuuta 2017

Uutta kosmetiikkaa - New cosmetics...Vanhat lukijat varmaan tietävät intoni ekotuotteisiin ja erityisesti ekologisempaan kosmetiikkaan. Hiusten osalta on menty tässä jo aika pitkään lähes 100% ekotuotteilla. Pientä lipsumista on ollut havaittavissa. 

Kasvoivoiteiden ja meikkien saralla on vielä vähän työtä. Yövoiteet ja illalla laitettavat ovat jo kaikki ekoja, mutta aamulla meikkivoiteen alle sulovilen vielä laittaa ei-ekoa niin kauan että saa vanhan purkin loppumaan. 


Viime perjantain työpäivän päälle oli hyvä hakea postista saapunut paketti, jossa oli uusi Estelle &Thildin illalla käytettävä öljyseerumi, pari ekosivellinta vanhojen tilalle, luomutuoksu ja Burt´s Bees jalkavoide. Ihan ei osunut kaikki kohdilleen, olisin halunnut toisen Burt´s Bees vähän rasvaisemman Coconut foot cream jalkavoiteen ja nyt vuoden verran käyttämäni E&T:n Multinutrient Youth Oilin, mutta menekin vuoksi niitä ei nyt ollut saatavilla joten nyt kokeillaan miten supernuorena E&T:n Super bioactive Repairing Oil Complex nassun pitää. Ensi kokeilulla tuntui vähän vähemmän rasvaisemmalta kuin tuo vanha öljy.

Vanha öljypullo on kestänyt melkein vuoden kun sitä on joka ilta käyttänyt 4 tai max 5 tippaa, eli vähä riittää näissä tosi pitkälle ja imeytyy kyllä ihoon vaikka aluksi tuntui hassulta laittaa öljyä alle ja yövoidetta päälle. Vuoden käyttökokemuksen jälkeen voin sanoa etten voisi olla ilman. Iho on kiittänyt tuhdista annoksesta iltaisin ja ikäkin tekee sen että hoitoa ja kosteutta tarvitsee paljon enemmän kuin nuorempana. Samassa paketissa tuli myös ekologinen silmämeikinpoistoaine Neal´s yard Remedies merkiltä kun olen pitkään taistellut markettituotteiden kanssa saadakseni silmämeikin iltaisin pois huonolla menestyksellä. Ne ovat kirvelleet ja puhdistaneet huonosti, tämä uusi tuote oli tosi luksus niihin verrattuna. Ei yhtään kirvelyä ja vedenkestävät mascarat ja kajalit lähtivät ihan putipuhtaiksi. Kun vielä puhdisti kasvot Garnierin uudella öljyä sisältävällä Micellivedellä (joka ei siis ole eko) ja laittoi sen jälkeen Mossan kemiallisesti kuorivan naamion ja hoitovoiteet niin olo oli kuin kauneushoitolan hoidon jälkeen. Ihan ylellisen puhtaalta ja hoidetulta tuntui koko kasvojen iho. 


Ja siis todettakoon nyt tähän väliin että kaikki nämä tuotteet ovat ihan omalla rahalla ostettuja, ei mitenkään sponsoroituja. Itsestä on kiva lukea kosmetiikan käyttökokemuksia ennen kuin ostaa uuden tuotteen, sillä ajattelin teillekin omia käyttökokemuksiani jakaa. 

Olen muuten huomannut kun olen pitkään suurelta osalta ekotuotteita käyttänyt että nenä tykkää niiden tuoksuistakin usein enemmän. Jotkut kosmetiikan tuotteet käyvät nykyään tosi paljon nenään ja keinotekoiset tuoksut eivät enää miellytä vaan tulee heti vahva "ei-mulle kiitos" reaktio... 
Ja mitä tapahtuikaan kamalalle 20 vuotta vanhalle puutesiveltimelle uusien tultua taloon? Se pääsi samaan käyttöön kuin arkelologeilla siveltimet. Pölyjen pyyhkimiseen aroilta ja vaikeapääsyisiltä pinnoilta... Hyötykäyttöön siis vielä... 
Most of you  who have been reading my blog for a while know that Im a big fan of organic stuff... Im trying to add use of organic products in every field but most of all in cosmetics. Since organic cosmetics are now far more easily available than even couple of years ago I really dont see any reason not to use it. 

I picked up a package from the post office on friday on my way home from work and it contained among other things new facial oil (organic) from Swedish Estelle & Thild, new eye makeup remover from Neil´s yard remedies (best stuff I have ever tried, organic too) and couple of new brushes (eco friendly ofcourse) and foot cream from Burt´s Bees. For a long time I thought that Burt´s Bees comes from England untill very resently I truly read the whole story behind it an realized that it actually comes from US. 

Do you favour organic food or cosmetics or is it all the same? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin...:)