maanantai 5. joulukuuta 2016

Maanantaina mielessä - Monday mood...

kuvat lainattu pinterest ja Ellos


Kyllähän ilmoja piteli. Ensin tuli pakkanen, sitten sula ja nyt taas pakkanen. Vaan edelleen on harmaa mielessä täällä puolen ruutua. Bongasin Elloksen sivuilta ihanat flanellipökät. Ihan täydelliset hyggeilyyn. Siis kotoiluun.

Mutta ehkä tuo tanskalainen termi hygge sana pitää vähän muutakin sisällään. Se on minusta jo sinälllään mielentila. Rauhoittua, nautiskella, olla vähän hedonistinenkin. Minusta on ihanaa hiipiä kotona villasukat jalassa kynttilänvalossa kun kaamos on nyt pahimmillaan. Ainakin yksi työterveyspsykologikin jo mietiskeli että koska tähän aikaan vuodesta ihmiset ovat väsyneimmillään ja töissä kuitenkin tavoitteita otetaan kiinni ja loppuvuosi on usein kaikkein kiireisin niin hyggeilyllä on sijansa. Se on juuri kaipaamaamme vastapainoa. Siitä olen aivan samaa mieltä!

Nautitaan illoista, ja kynttilänvalosta ilman huonoa omaatuntoa<3Im not sure if you have heard the danish term "hygge". Its kinda mental state where you enjoy the dark time of the year at home in pajamas and light all the candles and listen to easy going music, eat well, enjoy cooking and spent time with family and friends. Even psychologists say its good for us. Its a welcomed balance between living the busiest days of the year at work and being a little bit tired because of the time period of polar night. Sun rises little after 9am and sets here right now little after 3pm here in South Finland. So basicly you have less than 6 hours of daylight per day. No wonder we feel little tired.

I welcome lazy nights of "hygge" and candle light with less oblications.
How about you?

2 kommenttia:

 1. Niin totta joka sana! Nyt jos koskaan on aika hieman löysätä nutturaa ja
  rentoilla oikein luvan kanssa. Liikkua jos liikututtaa, mutta yhtä hyvä
  vaihtoehto on jäädä lekottelemaan sohvan nurkkaan hyvän kirjan
  seurasta nauttien. Ryhtiliikkeen ennättää tehdä vaikka tammikuussa, kun
  kevät lähestyy ja valo voittaa pimeyden.

  Ihanaa joulun odotusta sinulle, Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija<3 Ihanaa joulun odotusta ja tunnelmallisia kynttiläiltoja myös sinulle<3 Ne on ihan parhaita tähän aikaan vuodesta.

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)