tiistai 17. maaliskuuta 2015

Nahkahousut - Leather pants...



Tässä on housut, jotka ovat olleet hankintalistalla kauan. Nyt ne vihdoin hankin, kun eteen tuli tarjous jolle ei kannattanut sanoa ei jos nahkahousuja mieli. Tosin hovikuvaaja myöskin yllytti näiden hankintaan, muisteli varmaan nuoruuttta ja prätkäaikoja... Joista muuten on jo suurinpiirtein sata vuotta....


Olen miettinyt tätä asiaa myös ekologiselta kantilta, tekonahkahousut vai aidot? Kummassakin on varmasti puolensa, päädyin aitoihin osittain ekologista syistä ja osittain lämmön vuoksi. Halusin housut, jotka lämmittävät mutta eivät varmasti hiosta. Nahkaiset housut on myös helpompi hyödyntää kun niistä aika jättää, nahkaa voi käyttää tehosteena ja paikkapaloina ja se myöskin maatuu, toisin kuin tekokuitu. Jos kiinnostaa, täältä löytyy mielenkiintoinen artikkeli asiaan liittyen.

Toinen asia, mitä huomasin miettiväni, oli ikätekijä. Huokaus. Tulin miettineeksi voiko tässä iässä enää käyttää nahkahousuja. Mutta kyllä voi! Jos aikoo käyttää niin mieluummin ehkä nyt kuin 80-vuotiaana, vaikka mene ja tiedä vaikka nämä kestäisivät sinne saakka...:D 

Näiden housujen mitoituksessa oli hieman toivomisen varaa, siksi ne luultavasti olivat niin edulliset. Nilkoista aika piukat, vyötäröstä hieman löysät, mutta tuo vyötärön löysyys jää sopivasti piiloon, koska tällä vartalon mallilla joka tapauksessa paita on aina vyötärön päällä.

Jossain postauksessa taisin mainita että mekot ja hameet juhla-asuna eivät ole oikein "mun juttu", mutta nahkahousutpa ovat! Yksinkertainen kashmir neule ja nahkahousut, eipä siihen paljon muuta tarvitse.

Valkoisen paidan kanssa tosi kivat. 

Samoin pitkän neuletakin.


Leather pants. That is an item that has been on my shopping list for a long long time. Since this is a blog where I introduce outfits that are cheap and chic they have had to wait untill I found a pair on a good Sale. This pair had a price tag that was actually ridicilously cheap. I ended up paying less than I would pay for a pair of faux leather pants. 

I did however think long and hard about pros and cons of real leather and faux leather. The ecological point of view is a question I often think when I shop. In my mind these leather pants are more ecofriendly than faux leather. These last longer, are byproduct of a foodindustry and when they finally are worn to pieces I can always use the pieces again for pathces and such. 

Lether pants are great with sweaters, white shirts and this grey long cardigan. I can even wear thise in the summer with tees.

16 kommenttia:

  1. Oi, makeet housut! Hyvä ja ekologinen hankinta.

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttävät, erityisesti valkoisen paitiksen kanssa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos anneaulikki<3 Kyllä näköjään nahkahousuja voi yhdistellä todella moneen menoon. Olen jo käyttänyt niitä aika monta kertaa, saa nähdä kestävätkö sinne 80-vuotispäivään tätä menoa...:)) Tosin nuorena julistin että juhlin mummona synttäreitä Lewiksissä, pitää varmaan vaihtaa tuo juhlinta nahkahousuihin kun kaapista löytyy enää no name farkkuja...:D

      Poista
  3. Wau! Näyttää tosi hyvältä!
    Mieki oon miettinyt nahkahousujen hankintaa mutta tekonahkaisia on vaan tarjolla tuolla kaupoilla.
    En kehtaa tilata koska se palautys on oma hommansa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena<3 Aika outo juttu että noita tekonahkaisia on pelkästään tarjolla, luulisi että pitää olla myös tämä nahkainen vaihtoehto niille jotka eivät tekonahkaisia syystä tai toisesta halua. Pitäisi kyllä ehdottomasti olla!
      Nämä housut tilasin kyllä ihan nettikaupasta kun alennetuista hinnoista sai vielä 50% ja palauttaminen meidän paikalliseen Siwaan jonka ohi ajan päivittäin on suht helppoa. Aurinkoista viikonloppua<3

      Poista
  4. Nahkahousut ovat pitkäaikainen, kestävä hankinta. Samoin nahkaiset puolihameet .Tällä hetkellä ns. käyttönahkahousuja minulla ei ole, vain mopoilussa käytettävät nahat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mopoilunahat taitavat olla vähän liian paksut päivittäiseen käyttöön, mutta eikös niitäkin saa nykyään todella kauniita? Joskus ennenvanhaan olivat niin tönkköjä että kävely oli vähän kuin haarniskassa ja aika moni päätyikin ostamaan silloin itselleen "tavalliset" nahkahousut siitä syystä. Mielenkiinnolla odotan että osaanko hoitaa näitä housuja oikein ja kauanko kestävät, odotukset on kovat tuolle kestävyydelle!

      Poista
    2. Siis nahkaisia farkkuja käytän mopoilussa, ei mitään vahvikkeita tai toppauksia :-)

      Poista
  5. Mageet housut sanon minä! Näyttävät todella hyviltä!

    VastaaPoista
  6. Hyvältä näyttää, varsinkin valkoisen paitiksen kanssa. Ai niin, piti katsoa se mielenkintoinen artikkeli/linkkisi. Palaanpa sen vielä katsomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritu<3 Valkoisen paitiksen kanssa on näköjään kaikkien lemppari, taidan joutua silityspuuhiin jatkossa...:D

      Poista
  7. Komeat on housut. Olisi kiva, jos kuvat olisivat hieman isompia. Jokaisen kuvan klikkaaminen hidastaa lukemista aika lailla. Ja ostopaikka esim. juurikin noille housuille olisi kiva tietää. Alan tutkimaan blogiasi tarkemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija<3 Huomasin kommenttisi vasta nyt. Nuo kuvat ovat vähän sellaisia että päivittyvät tietyn kokoisena tähän bloggerin omaan platformiin vaikka ne julkaisisikin suurempana. Täytyy alkaa tutkia saisiko niitä liitettyä suurempina. Kiva kun löysit tänne lukemaan ja kommentoimaan<3 Nahkikset ovat kotoisin Elloksen alesta. Vieläpä sellaisestä jossa sai -40% jo alennetuista hinnoista.

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)