sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Syyskuu kääriytyy harmaaseen - Septermber in grey...

"Elämää ei mitata ottamiemme henkäysten määrässä, vaan hetkien jotka salpaavat henkemme."

Syyskuun ensimmäinen viikko takana, mutta vihdoinkin saimme näitä kuulaita, kirkkaita, aurinkoisia syyspäiviä! Viimeiset pari viikkoa ovat olleet kiireisiä niin töissä kuin kotonakin. Eletään sitä aikaa vuodesta kun ensimmäiset syysflunssatkin jo nostavat päätään. Meillä ainakin on töissä väkeä kaatunut sänkyyn tasaista tahtia, joka tietysti tarkoittaa sitä että työt eivät lopu kesken. Kotona kiirettä on pitänyt niin pihan syystyöt kuin pieni työhuoneremontti ja jonkinlainen syysväsymyskin on nostanut päätä kaiken puuhastelun keskellä. Onneksi aurinko paistaa ja pääsee nauttimaan kauniista syyskelistä. 
Pikkuhiljaa syysvaatteet ovat ottaneet paikkanssa pukeutumisessa, mutta valkoisesta en vielä luovu. Jotenkin kaipaa vielä valkoisen raikkautta ja kirkkautta tähän arkeen. Aamut ovat olleet syksyisen kosteita ja viileitä ja tähän kirpparilta viime keväänä bongattuun viittaan on ollut ihana kääriytyä aamuisin ja iltapäivisin se keveänä kulkeutuu laukun päällä kätevästi kotiin. Onneksi sentään olin jättänyt kesäksi tämän yhden villaisen harmaasävyisen huivin roikkumaan käden ulottuville koleita päiviä varten, nyt se on päässyt lämmittämään aamuja ja toimiston kylmyyttä. Kotonakin on tapahtunut pientä syyspäivitystä, hovikuvaajan työnuone/vierashuone on saanut ihan toisenlaisen ilmeen. Tähän saakka se on ollut tumma, nyt se sai vaaleanharmaan päivityksen ja kunhan vielä lattia joskus uusitaan ja katto saa vähän kuultovaaleaa niin siitä mahdollisesti tulee uusi makuuhuone. Seinän sävy on Tikkurilan värikartan X481 vaikka alkuperäinen suunnitelma olikin laittaa samaa sävyä V486 kun Maaritilla viimeisessä kuvassa täällä. Meillä kuitenkin oli jo olohuoneessa sävyä V481, joten työhuoneeseen valittiin samasta paletista tuo vaaleampi sävy.


Tekstitaulut valikoituivat seinälle paitsi kauniiden sanojensa vuoksi, myöskin rauhallista tunnelmaa tuomaan ja muistuttamaan siitä miten rajallista elämä on. Viimeinen puolitoista vuotta on ollut raskasta aikaa, johon mahtuu kahden todella läheisen ihmisen menettäminen ja taulut roikkuvat myös muistutuksena siitä. Onneksi mitään ei jäänyt sanomatta eikä kertomatta. Rakkaistaan kannattaa pitää kiinni ja kertoa kuinka tärkeitä he ovat. Ihan joka päivä.

Myöhästynyt lauantailinkki tänään sunnnuntaina on Wild Ruffle, josta löytyy asuvinkkien lisäksi mm ruokajuttuja. Aurinkoista syyspäivää!

September and Fall. This year it means more grey in my wardrope and also some more grey at the house. I have been wearing this grey plaid pocho to work almoust every morning. Its warm and cozy for the chilly mornings. Finally we have had some sunny Fall days too. Im still enjoying wearing white (even after Labour Day!) White and grey just seem to be my favourite colours right now. 
At the house we painted one dark room with a light grey color and Im just loving it. Those words in the wall remind me how precious and fragile life really is and how the handprints of our loved ones stay in our heart forever. 

Above you find the late Saturday link, enjoy reading and the sunny sunday!

10 kommenttia:

 1. Aurinkoista syyspäivää Sinullekin! Kiva viitta. Minulla on vain yksi viitta, punainen, mutta otettu jo esille. Tosin se on käsittelemättä nypynpoistajalla. Sen Sinun innoittamana varta vasten hankin. Samat on kuviot minulla, syysflunssa, ja työhuoneen pintaremontti. Meillä on maalattu, nyt wc:n kattoa lukuunottamatta kaikkien huoneiden paneelikatot valkoisiksi. Toiset jo aiemmin, nyt oli vuorossa työhuone, jonka tyhjennys oli työläin johtuen kirjahyllystä, jota nyt "raakattiin" reilulla kädellä. Onneksi meillä kaupungissa on paikka johon voi viedä siistejä kirjoja kiertoon. Kiva sävy teillä seinässä, meillä saattoi jäädä seinän ja katon väriero turhankin samanlaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KässäRitu<3 Kovin samantyylistä touhua onkin näköjään menossa monessa kodissa. Liekö tuleva talvi, joka houkuttelee pieniin pintaremontteihin? Viitta on tosi kätevä vaate näihin töihin ja nypynpoistaja kyllä pidentää monen vaatteen elinikää ja pitää ne siisteinä. Se on kyllä hyvä hankinta!

   Poista
 2. Kauniita harmaan sävyjä sekä yllä että sisustuksessa , rauhallisen ja lämpimän näköisiä . Saali pn aivan ihana ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti anneaulikki<3 Shaali tai saali, miten sitä sanotaankaan on kyllä kätevä ja lämpöinen, näitä voisi komerossa roikkua useammassakin värissä...Musta olisi kiva, mutta taitaisi olla hetkessä täynnä koirakarvoja tässä huushollissa.

   Poista
 3. Kätevä tuo viitan solkikiinnitys. Täälläkin remontoitu ja muutettu huonekalujen järjestystä. Samalla tuli koko talon perusteellinen siivous, huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhhuh, onpas teillä ollut urakka! Onneksi jälkikäteen saa sitten nauttia kättensä töistä!

   Poista
 4. Kaunis viitta! Minä pidän niistä myös, toimivat niin kauniisti monessa kokonaisuudessa ja ovat kovin helppoja! Kaunis nurkkaus, ihania sävyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Dahlia<3 Viitat ovat vaan niin ihanan lämpöisiä joihin voi aamuisin kietoutua. Niitä saisi muutama kaapissa olla. Oikeita syksyvaatteita!

   Poista
 5. Onpa kaunis viitta, tykkään noista sen väreistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Belladonna<3 Oikein hyvä kirppariostos viitta on ollutkin!

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)