lauantai 22. syyskuuta 2012

Syysneuleita ja ajatuksia bloggaamisesta...


Kuvasin tähän muutamia lempivärisiä syysneuleita. Toivottavasti niistä saa jotain inspistä syksyyn. Niitä on kertynyt jokunen kaappiin ja jokaikinen on käytössä, koska minä olen neuleihminen. Neuleet lämmittävät, piristävät ja minun kaapissani niitä on lähestulkoon kaikissa maanläheisissä sävyissä. Osa on hirmu halpoja hankintoja, yksi on hieman kalliimpi kashmir neule, osa luonnonkuituja, osa ihan akryyliä. Akryylistä voidaan olla montaa mieltä, mutta akryyli on joskus ihan tosi lämmin kuitu, riippuen valmistustavasta. Akryylin hyvä puoli on värien tarttuvuus, kirkkaus ja pysyminen, sitä voi värjätä helpommin kuin luonnonkuitua. Täydellisessä maailmassa omistaisin vain luonnokuituja silkkiä, puuvillaa, hienointa merinovillaa ja kashmiria kaikissa maailman sävyissä, mutta kukkaro sanelee valinnat.

Lueskelin tänään tuossa muita muotiblogeja ja se sai minut jälleen kerran pohdiskelemaan sitä että mikä ihme sai minut aloittamaan tämän blogin pidon. Verbaalisesti en ole mitenkään taitava, ulkomuotoni on mitä tavallisin pullukka (XL-kokoa unohtamatta) ja kaikinpuolin en ole ehkä mikään tyypillinen tyylikäs bloggaava rouva, vaan ihan tavallinen tallustaja. Kaksi syytä sai minut aloittamaan tämän, toinen varsin itsekäs eli tarve nähdä miltä omat asut näyttävät päällä ja mitkä yhdistelmät toimivat ilman että täytyy aamulla täydessä paniikissa yrittää löytää vaatekomeron pohjalta edes jotain mikä näyttää siistiltä ja kivalta töissä. 
Toinen syy oli puhtaasti se että näitä XL-kokoisten blogeja ei ole kovin paljon ja ajatukseni oli että joku toinen ihan tavallinen XL-kokoinen (tai vähemmän XL-kokoinen) voisi saada jotain vinkkejä ja iloa pukeutumiseen ihan tavallisella budjetilla. Ja minkälaiset vaatteet tämän kokoisen päällä toimivat ja mitkä eivät toimi. Siksi en poista huonojakaan kuvia, joissa ylikilot eivät näytä kivalta vaan ne saavat olla kertomassa tarinansa todellisuudesta. Jos totta puhun, joskus tekee mieli heittää asukuvat kankkulan kaivoon, sen verran itsekriittiseksikin tässä tulee. Mutta. Rohkea rokan syö ja sen minkä olen aloittanut, sen myös teen eli bloggaaminen jatkuu vaikka toisinaan asukuvien julkaiseminen tuntuukin täysin epätoivoiselta. 

Tässä blogissa ei ole tarkoitus sukeltaa syvälle elämän kysymyksiin, vaan saada pieniä iloja ja ahaa-elämyksiä vaatteista, muodista, second-hand ostoksista, kierrättämisestä (kaiken ei tarvitse olla uutta), joskus vähän sisustamisesta ja ehkä käsitöistäkin. Ja koska ole tylsä kirjoittaja, yleensä yritän välttää näitä löpinöitä ja keskittyä kuviin ja vaatteisiin. Iloitsen kuitenkin kaikista kommenteista, joita on tullut ja toivottavasti vielä tulee. Kiitos niistä ja kiva kun kävit! 



" Today I decided to take a pic of some of my autum knits, I have quite a few of them, some are natural fibres, some acrylic or other manmade fibres. I enjoy knits during the autum and winter time. Thats why I have wide variety of colors to choose from. Hope you get some inspiration too. Today my thoughts were also on the reason why do I do this blogging to begin with? Well there was 2 reasons really why I started doing this. One was very selfish really. I needed to see how things in my closet go together and fit. But I also wanted to give some ideas to other XL-size women what might work and what not. Thats why I dont erase pics that dont look good to me. I prefer to see the reality and hope viewers prefer that too. If even one person gets some ides and inspiration from this blog it makes me happy. I love the comments that I have received, they always help throught the hard days when it feels like nothing really fits or looks good. Thank you for reading and commenting!"

11 kommenttia:

  1. Syksyllä on kivaa kaivaa kaapeista lämpimiä syysvärejä! Pidän myös harmaasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut Riitta Sinikka. Joskus ne tuntuvat ihan uusilta kun ovat olleet komeron kätköissä niin kauan! Harmaasta pidän minäkin, ennen mulla oli todella paljon harmaata, minne lie nyt unohtunut sen käyttö... Enpäs edes ajatellut että kuvasta puuttuu harmaa täysin!

      Poista
  2. Tiedätkö pidän siitä, että olet juuri oma itsesi! Ja kirjoitat oikein hyvin:)
    Minusta olet rohkea,koska tässähän sitä laittaa osan itsestään peliin.Meillä tahtoo olla vähän vikana vähätellä itsejämme, tekemisiämme jne. Itsekin teen niin ja hämmennyn kehuista,kohteliaisuuksista:)
    Onnekksi meitä taviksia mahtuu tähän Blogistaniaankin, eikö vaan? Itse henkilökohtaisesti pidän blogeista joista välittyy aitous.Aika äkkiä rivien välitä "paljastuu" aika monta asiaa.Ja se on ainakin osaltani siinä.Minusta on kiva että ahkeraan kommentoit ja pyrit vuorovaikutukseen.
    Jatkat vaan samaan malliin.
    Niin ja neule ihminen täälläkin:)
    Mukavaa lauantai-iltaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lennu! Onneksi meitä todella on taviksiakin täällä. Taidan itsekin kuulua siihen joukkoon, jonka lukemat lempiblogit ovat niitä "tavis"blogeja, mutta minusta ne on juuri parhaita. Sieltä välittyy just tuo sun mainitsema aitous ja samalla jokaisen ihmisen ainutlaatuisuus. Tiedätkö mun ensimmäinen ajatus silloin kun aloin lukea mm. sun, Mapsin ja Preferitan blogeja oli sellainen VAU! sille miten upeita, fiksuja ja hienoja "tavallisten" suomalaisten naisten pitämät blogit ovat... Ja miten kauniita vaatteita ja käsitöitä ja itsensä likoon laittamista ne sisältävät... Tämä nyt tässä ihan vaan tunnustuksena...:) Kaunista viikonloppua myös sinne sinulle!

      Poista
  3. Pistä vaatekomerosi lukkoon - muuten tuun ja liisaan muutamat neuleet käyttööni!
    En vieläkään oo tajunnut että on syksy, ja pohjavedet on kutistaneet vanhat neuleet, ja loppuihin teemu on tartuttanut tuoksunsa. Muutamia lämpimiä hankintoja pitäisi tehdä, joilla taas mennään koko talvi mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa.
    Vanhan syys/välikausitakin laitoin jo kierrätykseen, ja kun viime viikolla oli kylmiä aamuja, sen sijaan että olisin jo hankkinut uuden välikausitakin, avasin kiltisti muovipussin suun ja otin onneksi hitaasti kierrätystä kohti lähteneen vanhan syystrenssin käyttöön... Säälittävää, eikö?
    Jatka ihmeessä blogin pitoa, ja anna tälläsille onnettomille osaamattomille onerville vinkkisi, energiasi ja innostuksesi vaatteisiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuules hanipai, mä pistin juuri myös syystrenssin kierrätykseen, se oli liian ahdas ja killui vaan kaapissa, joten samassa veneessä ollaan. Ja sitäpaitsi jos sut onnelliseksi tekee, saat käydä kuule riipimässä mun vaatekaapista ihan mitä vaan päälle! Ja kaikenkukkuraksi mä olen hukannut sata vuotta vanhan valkoisen sadetakkitrenssini! Sitä ei löydy mistään! Yleensä se on aina autossa varmuuden vuoksi ja nyt sitä ei ole missään. Mun pitää hommata uusi sadetakki ja kumisaappaat! Koko päivän on satanut ja satanut ja satanut... Mitäs jos mennään viikolla katsomaan sulle Porvoosta uutta trenssiä yhdessä? Sitäpaitsi et ole mikään onneton osaamaton onerva, vaan varsin tyylikäs aina... tykkään sun tyylistä. Voisit alkaa jakamaan tämän blogin pidon ihanuuden ja kurjuuden mun kanssa? Saataisiin kaksi vähän erilaista tyyliä yhdellä iskulla. Mietihän sitä.

      Poista
  4. Heipparallaa! Kiitos, mulle tuli niin iloinen ja lämmin mieli, kun tulit piipahtamaan kirppiksellä! Oli mahdottoman hauskaa tutustua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta Sinikka! Oli tosi mukava tavata ja tutustua ihmiseen blogin takana! Ja purkit löysivät heti oman paikkansa keittiössä! Sateetonta viikonjatkoa sinulle! Käyn huomanna hakemassa tulppaanin sipuleita, niitä pitää saada lisää kevääksi kukkimaan!

      Poista
  5. Hei Sari! Lisäsin sinut, hieman liian myöhään, mitä pahoittelen, listalle:
    http://www.muotisalonki.com/2011/05/aikuisen-naisen-muotiblogit.html

    Olen niin iloinen, että olet tullut mukaan. Meitä on edelleen liian vähän. Paras bloggaaja on juurikin "tavallinen nainen", ei julkkis eikä ihannekaunotar. Näin me blogimaailmassa olemme erilaisia, todellisen elämän vastapaino median tyrkyttämälle naiskuvalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija! Tuo lämmitti mieltä. Ja olen kanssasi samaa mieltä tuosta median tyrkyttämästä naiskuvasta ja todellisessa elämässä elävistä bloggaajista. Olen ylpeä kaikista teistä joiden blogeja luen, suomalaiset aikuiset naiset eivät voisi olla fiksumpia, eikä kauniimpia. Eikä mikään ole "liian myöhään", olen otettu kun huolit minut! Aurinkoista perjantaita!

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)