sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Valoa pimeyteen, uusi lyhty - Bringing light to the darkness, new lantern...



Heipat täältä pimeän keskeltä! 

Tänään paistoi aurinko, eikä satanut, hiphip sille!

Joko saa sanoa että tympii märkyys ja pimeys joka imee kaiken ympäriltään? Yritän olla täällä blogissa valittamatta elämän tielle heittämistä negatiivisista asioista, mutta joskus on vaan pakko avautua. Tuntuu että aina on ollut vaan märkää ja pimeää. Viimeiset viikot ovat olleet kuin pimeässä ja märässä säkissä. Ja jostain syystä koiratkin ovat käyttäytyneet kuin kurittomat lapset, juurikin siihen pahimpaan kuralätäkköön mennään leikkimään ja pomppimaan. Nyt on tuuli kääntynyt pohjoisesta tuulemaan ja pakkasta luvattu huomisesta alkaen. Tuntuu etten jaksa odottaa enää edes sinne huomiseen. 







En tiedä kuinka paljon tuo pimeys ja kuraiset kelit ovat kenties olleet syypäänä siihen että koko viime viikon sydän hyppäsi ylimääräistä ja verenpainekin oli katossa. Nyt muutaman sairaslomapäivän ja pillerien popsimisen jälkeen olo alkaa olla parempi, mutta edelleen väsyttää aivan järkyttävästi ja arvot ovat edelleen kutakuinkin pielessä.
Nukuin loppuviikosta muutamaankin kertaan kellon ympäri ja edelleen tekisi mieli vaan nukkua. Sanoin hovikuvaajallekin jo että herättää sitten helmikuussa seuraavan kerran kun mitä todennäköisemmin on edes lunta ja vähän valoa. Ehkä helmikuussa paistaa jo aurinko? Kollegat töissä valittelivat myös hirmuista väsymystä, alakuloa ja tympääntymistä tähän pimeyteen. Jäin oikein miettimään että millä tähän vuodenaikaan saisi lisää jaksamista muullakin kuin vitamiineilla?


Ostin jo unisukatkin talviunille.

Pitäisikö miettiä loma-ajat vähän uusiksi? Pitää syyslomaa lokakuussa jossain lämpimässä ja auringossa? Tai tehdä edes pieniä viikonloppureissuja sellaisiin paikkoihin, joissa aurinko paistaisi? Jos ajattelee että syyskuusta joulukuun loppuun on usein märkä ja pimeä kausi niin onhan se aika pitkä aika, kokonaiset 4 kuukautta. Ja sitten kun käy vielä niin hyvin kun nyt on käynyt että tosiaan harmaita päiviä on päivät pääksytysten niin eihän ole ihme että ihmiset väsyvät. Niin työssäkäyvät kuin muutkin. 



Minä yritin taittaa selkää pahimmalta pimeydeltä ostamalla yhden uuden lyhdyn ja monta valoköynnöstä pihalle ja yhden kuistillekin. Valoköynnöksiä oli nyt ainakin meidän kaupoissa tarjoushintaan, joten pihallekin löysi tiensä 3 uutta. Niistä ja kanervista tulee vähän lohdullisempi näkymä. Osa oli 4 tunnin ajastimella ja osa 6 tunnin, joten niitä ei tarvitse erikseen käydä sammuttelemassa. Portin pielessäkin on yksi valoköynnös aidassa, joten hämärässä sekin lämmittää mieltä kun kurvaa tuolta kotiin hämärässä tai ihan säkkipimeässä. 




Miten siellä ruudun toisella puolella selätetään pimeä ja märkä ajanjakso? 




I went a little bit crazy and bough 3 "christmas" lightstrings to the yard and one new lantern. I feel that I cant take a day more of this darkness and wet weather! Those little lights that almoust are lost there in the darkness bring at least little comfort to this weather. Today was the first day in a long long time that sun actually shined. And tomorrow comes frosty and dry weather. At least I hope so. 

So I have my christmas lights allready and there is still over a month untill Christmas. Are you allready waiting for the Christmas? 

2 kommenttia:

  1. Nyt tarvitaan kaikki lisävalot, on aivan törkeän pimeää. Ihana lyhty <3 Hei kuule suosittelen todella lämpimästi äänikirjoja, kun kerran ajat sen 2t päivässä. Mia Kankimäen kirjassa on ihana lukija. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistähän löytyisi se nappi josta saisi itseensä lisävalot??? Voisin kyllä kieltämättä ainakin piristää itseäni äänikirjoilla tuolla tien päällä! Nyt on ihan kaikki keinot otettava käyttöön millä puristetaan pimeän ajan yli. Minusta lyhdyn väri oli niin ihku... Se oli 2 euroa halvempi kuin sun lempivärissä eli joulun punaisena. Nätti sekin oli<3

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)