sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Erään päivän asua ja mietteitä - Outfit of the day and random thoughts...
Viikon asuvalinnat ovat olleet jokseenkin konservatiivisia, ainakin omasta mielestä. Tässä päivän asussa eniten beigeä, mustaa ja harmaata. Jostain kumman syystä mikään värikäs ei ole tällä viikolla napannut, liekö syysuupumusta mielessä. Teoriaa tukee myös tuo sohvan nurkassa nuhjaaminen dvd-sarjojen kanssa. Yleensä en nuhjaa telkkaria tai muutakaan katsomassa iltaisin, mutta nyt se on vaan tuntunut ihan ihanalta. Käpertyä lämpöisen sohvan nurkkaan kynttilöiden palaessa ja olla vaan ja viettää iltoja yhdessä hovikuvaajan kanssa. 

Koirienkaan lenkittämistäkään ei ole tarvinnut muutamaan päivään liiemmin miettiä, yksi noista meidän aina pää kolmantena jalkana juoksevista hosupettereistä on muutaman päivän linkuttanut ja on tulehduskipulääkekuurilla ja levossa. Luulisi että vanhemman koiran päähän kasvaa joskus järki, mutta kun ei... Ja yksi rakastaa muutenkin sohvalla nuhjaamista ja kolmas pummaa harva se ilta avaamaan telkkarin ja katselee sitä häntä heiluen... Laiskuus taas huipussaan.

Kaiken huippuna on ettei ruokakaan ole maistunut, paitsi kananuudelikeitto. Siihen on tullut himo, (hyvä että siinä ei liiemmin ole ainakaan kaloreita) joka sai flunssan aikana alkunsa. Ihan superhyvä ruoka voimakkaan chilimausteensa kanssa flunssaiselle. Vie kuulkaa taatusti vähäksi aikaa mennessään niin kurkkukivun kuin tukkoisuudenkin. Jos amerikkalaisissa flunssaan kaikissa elokuvissa keitetyissä kanakeitoissa onkin saman verran chiliä, niin ymmärrän hyvin sen syömisen. 

Tällaista vähän tylsää keski-ikäistä elelyä tässä on nyt muutaman viikon menty. Lauantaina teimme pienen poikkeuksen ja kävimme katsomassa Helsingin kaupunginteatterin ohjelmistossa olevan Myrskyluodon Maijan. 

Viimeksi olen tainnut käydä katsomassa monta vuotta sitten menneen Rebecca-musikaalin, joka oli aivan huikea kuten HKT:n musikaalit ja näytelmät aina. Oli kiva mennä pitkästä aikaa ja nähdä mitä siellä on remontissa tapahtunut.

Nuorena tuli käytyä paljonkin ja kun on nähnyt huikean hyviä juttuja, kuten 90-luvulla Pekka Laihon, Sara Paavilaisen ja Elina Pohjanpään tähdittämän My Fair Ladyn, Bertolt Brechtin kirjoittaman  Äiti Pelottoman pääosassa huikean Kristiina Elstelän ja mm. Sannakaisa Palon, niin rima on jäänyt kauhistuttavan korkealle. Tähän mennessä HKT on kuitenkin pystynyt aina vaan parempaan, mutta nyt jännitti, Myrskyluodon Maija kun oli saanut vähän ristiriitaisia arvosteluja. Musiikkina Myrskyluodon Maija on niin kaunis että harvoin pystyn olemaan kyynelehtimättä kun sen joku hienosti esittää. Se on ehkä kauneinta musiikkia, mitä on ikinä tehty.

Musikaali on hyvä, Vilkkumaan sanat yllättävät onnistuneisuudellaan, itse musikaali jäi vähän pinnalliseksi raapaisuksi Maijan elämästä ja teemamusiikkia olisi voinut kuljettaa vielä voimakkaammin läpi musikaalin korostamassa tarinaa. Olisin kaivannut siihen myös vähän lisää synkkyyttä ja myrskyisyyttä. Mutta kaiken kaikkiaan kiva ja onnistunut ilta. Mieleen jäi itkettävän hyvän Maijan yksinlaulun lisäksi pari pienesti tehtyä kivasti näyteltyä hahmoa Anna-Ulla (Raili Raitala) ja Valborg (Marjut Tolvanen), sekä yksi haltijoista, josta oli tehty vähän Legolaksen näköinen. Se oli kiva yksityiskohta. 

Mitä teatteriasuun tulee, siitä ei kiireessä tullut otettua kuvia ja kaatosateen vuoksi se meni muutenkin enemmän lämpimän ja järkevän kuin kauniin puolelle. Vanha tuttu luottoasu ja kiireessä ovesta sateeseen.

Maanantai kohta, uusi viikko alkamassa. 

Kivaa viikkoa sinne ruudun toiselle puolelle ihanaiset<3
I have been very conservative on my looks this week. Im not sure if that Autumn darkness is getting to be since Im not feeling sassy or rebel nor very colorfull right now. Favourite outfits have almoust all been about beige, black and grey. After work I have mainly cuddled up on sofa watching my favourite series like Criminal Minds etc. 
Favourite food has been chicken-noodle soup with lots of chili in it. Makes the flu symptoms go away for a while. And Im even not the only one in this family who doesnt seem to be able to loose the very resilient flu symptoms. 

But, that said, we did however go to the Helsinki Cityteatre last night to see musical Myrskyluodon Maija, which is one of the most read stories about really old life in the Finnish archipelago. The music in the musical is from Lasse Mårtensson and the tittle song is one of the most beautiful songs ever written. It is one of the bilingual (swedish and finnish songs) that sounds amazing in both languages. The melody is just to die for. Here

Have a Happy Week<3 6 kommenttia:

 1. Sinulla on kiva blogi! Olen tainut kerran aikaisemmin kurkata. Täytyykin kyläillä useammin🤗Mukavaa viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina<3 Muistan kyllä yhden aikaisemmankin kommenttisi, mutta tervetuloa vierailemaan useamminkin ja kivaa alkavaa viikkoa<3 Tästä se taas lähtee, sunnuntai-illasta seuraava viikko.

   Poista
 2. Myrskyluodon Maija oli vaarini lempikappale ja vaarin hautajaissa se soikin, eikä tuota musiikkia aiemminkaan itkemättä pystynyt kuuntelemaan. <3 Ihanaa viikkoa ja toivottavasti flunssa ei ota kunnolla otettaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia<3 Toivottavasti viikko on alkanut sielläkin kivasti ja sateettomasti! Pari päivää kun satoi jäätävää räntää vaakasuoraan, niin kyllä osaa tuota pientä pakkasta taas arvostaa! Flunssan kanssa ollaan jo parempaan menossa. Hovikuvaaja vielä vähän enemmän pärskii, luulin jo että ei päästä teatteriin, mutta päästiin sittenkin. Mokoma tauti viikkotolkulla piinaa tai sitten mennään yhdestä flunssasta toiseen, mene ja tiedä... Kai se jouluksi sentään häviää...:))

   Poista
 3. Nuudelit ovat niin hyviä, minulla on vaan aina vaikeus olla syömättä niitä suoraan siitä pussista kuivana, ovat niin paljon parempia. :D Ihanaa marraskuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja, hyvää marraskuun alkua myös sinne<3 Aika hauska tapa syödä nuudeleita kuivana. En ole tullut koskaan ajatelleeksi. Mutta ne on muuten maailman nopein ja nenää aukaisevin pikaruoka, joihin tulee himo...:)) Tuntuu että tänä vuonna en saa chilistä ikinä tarpeekseni!

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)