perjantai 12. toukokuuta 2017

Kriittisesti kosmetiikkaostoksille - Critical point of view on shopping cosmetics

100% Pure myy ainakin Eleven.fi

Urtekram:ia myyvät mm. Prismat, Citymarketit ja jotkut apteekit


Vanhat lukijat varmaan tietävät jo että lämpenen helposti ekotuotteille, luonnonaineille ja luomulle, niin kosmetiikassa, ruuassa kuin kodinsiivouksessa ja monessa muussakin asiassa. Ihan vaan siitä syystä että olen joko todennut niiden tekevän hyviä asioita tai kuvittelen niiden tekevän hyviä asioita itselle, läheisille ja luonnolle.

Kosmetiikka on viime aikoina ollut erityisen tarkastelun kohteena ja olen ollut huomaavinani että se suuri kosmetiikkateollisuuden laiva on kääntymässä kuluttajien mielipiteiden mukana ekologisempaan suuntaan. Tuotteista on poistettu mm. parabeeneja ja muita haitallisia yhdisteita ja lisätty kasvi- ja luomuraaka-aineiden käyttöä.

Vappuaaton täsmäisku paikallisen Citymarketin kosmetiikkaosastolle paljasti kaksi asiaa. Luonnonkosmetiikkaa ja luomukosmetiikkaa (kaksi eri asiaa) on hyllyillä huomattavasti lisätty, vaihtoehtoja riittää jo ihan kaikille.

Purkkien ja puteleiden tarkastelu paljasti myös että eräät suuret kosmetiikkayritykset ratsastavat luonnollisempaa ja puhtaampaa kosmetiikkaa tekevien siivellä samalla laineella. Mielikuva puhtaasta ja ekologisemmasta kosmetiikasta myy nyt hyvin.

Ja kun oli aikaa tutkia tuoteselostuksia muutamasta uudesta ison ei-luomu kosmetiikkayrityksen tuotteesta joita nyt markkinoidaan kovasti puhtaina ja parempina sisältäen mm. lootuksenkukkauutetta tms, paljatui tuoteselosteesta että edelleen siellä kuitenkin istuvat parabeenit ja muutamat muut haitalliset aineet, jotka ihan hyvin voisi korvata jollain terveellisemmällä vaihtoehdolla. Olin oikeasti vähän pettynyt, koska tarkoitus oli nappaista jokunen näistä uutuustuotteista mukaan, mutta enpäs sitten napannutkaan. Miksi hieroisin parabeeneja päivittäin iholleni kun voin tehdä sen toisin?

Minkälaisia ajatuksia tämä teissä herättää?

Minä huomaan olevani kiukkuinen niiden pienten ja isojen kosmetiikkayritysten puolesta, jotka aidosti tekevät töitä tehdäkseen meille luonnollisempia ja luomumpia tuotteita.
Toki minäkin teen sulovilen ostoksia ja joskus hutiostoksia kosmetiikan suhteen, enkä ole luomun kanssa ihan ehdoton. Vielä. Viimeksi hankin nämä Matiksen kasvojen puhdistusmaidon ja kasvoveden ihan vaan hinnan perusteella. Ja koska niissä ei ole tuoteselostetta, en tiedä onko niissä mahdollisesti parabeeneja tai muuta epäterveelliseksi kokemaani. Puhdistukseen ne ovat erittäin hyviä, sitä ei voi kieltää. Toivottavasti parabeenittömiä koska aioin nuukana käyttää ne loppuun saakka. Niiden seuraajakin on valittu, aion kokeilla L´Orealin Rare Flowers Purifying puhdistusmaitoa ja kasvovettä koska kauniiden purnukoiden ja tarjoushinnan vuoksi, mikäli jotain kivaa luomutuotetta ei tule sitä ennen vastaan. Pyörittelin niitä käsissäni marketissa ja totesin että ne eivät sisällä parabeeneja ainakaan. Teki mieli ostaa siltä istumalta. Jätin kuitenkin ostamatta kun kotona oli ennestään nuo Matiksen jättipullot, jotka pitää ensin käyttää loppuun.


Millä perusteella silmäilette ja valitsette kosmetiikka siellä ruudun toisella puolella? Onko lähilasit mukana kosmetiikkaostoksilla vai onko hinta tärkein tekijä?

Olen todennut luomun merkityksen myös ihan arkielämässä käytännössä. Ostin jossain vaiheessa sekä äidille, että itselleni tunnetun suomalaisen merkin vartalovoiteen. Molemmat saimme siitä ihottuman. Äiti pahemman ja minä vähemmän. Toin Kreikasta (tätä ei valitettavasti myydä suomessa, haalikaa jos käytte jossain missä sitä myydään, ainakin Kreikassa) tämän kreikkalaisen Mea Natura luomusarjan ihanan pehmeää ja kermaista kosteusvoidetta sekä äidille että itselleni ja ihottuma hävisi heti. Ihan paras voide, mitä vaan ikinä voi olla.

Samoin hoidan myös nykyään vähän atooppista päänahkaani silloin kun se kuivuu ja ärtyilee luomushampoolla ja hoitoaineella. Ei tarvitse kuin kerran pestä näillä niin johan ärsytys häviää. Siksikin liputan luomun puolesta. Urtekramin Aloe vera vartalolle tarkoitettu kosteusvoide on myös ihan super. Kevyt, raikkaan tuoksuinen ja helposti imeytyvä.  Näillä Urtekramin hiustenhoitotuotteilla on vaan se huono puoli että minun kiharalle karhealle hiuslaadulleni ei riitä hoitoaineessa kosteuttavaa potkua, joten ihan jokapäiväiseen käyttöön en voi näitä ottaa. Täydellisen luomuhoitoaineen metsästys on siis menossa. Hinnaltaan nämä ovat luomuksi varsin edullisia. Ruusun tuoksu on ihana. Samoin kookosshampoon kookoksen tuoksu. Hintakin näissä on sangen maltillinen. Ainakin Prismassa ja Citymarketissa ja joissain apteekeissa näitä löytyy.

Bongasin viimeksi apteekissa käydessäni uuden Urtekram tuotesarjan, joka oli vain apteekeille tehty. Urtekram tuotteita voi käydä katsomassa vaikka täältä. Oli tosi paljon kaikkia kivoja uutuuksia. Minulle oli ihan uutta että Urtekramilta löytyy myös hajusteallergisille "No Perfume" tuotesarja.
Ja tämä postaus muuten on ihan omani ja purkit omia, ei mistään lahjaksi saatuja. Ja pakko sanoa että luomukosmetiikan kanssa en ole vielä koskaan pettynyt. Aina olen tykännyt.

Tällaisia ajatuksia tällä kertaa...Omat täsmäostokseni eivät olleet tällä kertaa luomua, vaan kiva viilentävä ja puhdistava naamio L´Orealilta (toinen purkki jo menossa), meikin kiinnittävä suihke (ensikokeilu) ja Essien tavallinen päällyslakka. Jäi harmittamaan kun se lootuksenkukkauute vartalovoide jäi niiden parabeenien vuoksi kauppaan.

Toisaalta, nyt kun olen ehtinyt miettiä asioita, enkä vain reagoida mainoksen jälkeen, ostankin mieluummin luomuvartalovoiteen.Everyone who reads my blog regularly knows that Im big fan of natural and organic stuff. It goes with food, cosmetic and daily cleaning products. If I have a reasonable choice I will buy the ecofriendly or organic stuff. I firmly believe that its good for me. Recently I have noticed that there are some cosmetic brands that ride along on the wing of those who really have started to change their products to more ecofriendly direction. They market their products with all kinds of nice stuff. Added Lotus flower extract and so on, but when you actually put your glasses on in a market or cosmetic shop and read the ingredients list you will find that they have not bothered even take out the unnecessary parabens from their product.

So dont trust that marketing something with natural ingredients necessareloy means that it actually is natural or without unnecessary chemicals. Look for ecofriendly certificates and read whats in the jar.

There are lots of organic and more natural choices and lot of companies really work hard to produce more ecofriendly, organic  and sustainable cosmetics.

I must confess that I sometimes end up being fooled myself and make some purchases without checking. Im definately going to change that in the future.

How about you?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin...:)