lauantai 20. joulukuuta 2014

Talven valkoista lauantailinkki ja elämän aakkosia II - Winter whites and saturday link...
Teki mieli ottaa päivän kirjaimeksi V niinkuin vanha, sillä olo tuntuu tänään jokseenkin vanhalta ja sitäkin raihnaisemmalta. Takana yksi vuoden kiireisimmistä viikoista ja päällä migreenin poikanen kun niska taas jumittaa. Voittohuivitkin ovat vielä odottamassa postiin pääsyä kun ei kertakaikkiaan ole viikolla ehtinyt. Ne lähtevät posttin heti maanantaina kun minulla on vapaapäivä ennen joulua. Leena Heinon pitäisi vielä ilmoittaa osoitteensa postitusta varten. Leena, ilmoittaisitko osoitteesi pikaisesti sähköpostiin xlcheapandchic(at)gmail.com, niin toivottavasti saat pienen kivan paketin joulun iloiksi.

Päivän kirjain on Ä ja sana on ärripurri. Syy miksi haluan nostaa moisen sanan tapetille on se, että koska me aikuiset naiset haluamme useinmiten pitää ärripurrit sisällämme ja moni on kasvatettu olemaan "kiltti" tyttö, joka ei koskaan sano pahasti, ei koskaan sano ei kun pyydetään jotain ja muutenkin pyrkii olemaan joustava ja jaksava oli elämäntilanne mikä hyvänsä. Ja nyt joulun edellä joudumme ehkä vieläkin tiukemmalle kun jouluvalmistelutkin vievät oman aikansa. Jossain kohtaa kuitenkin menee kuitenkin kaikilla raja. Liika stressi yhdessä asioiden ja tunteiden sisällä pitämisen kanssa tuo varmasti pahan olon henkisesti ja voi tuoda pahan olon fyysisestikin tai jopa aiheuttaa sairastumisen. Kaikkia ärripurreja ei kannata pitää sisällä. Se ei ole terveellistä henkiselle eikä henkiselle hyvinvoinnille. Vapauta siis sisäinen ärripurri ajoissa!

Missä ja milloin saa olla ärripurri? Minulla on onneksi suhteellisen pitkäpinnainen mies kotona, jonka kanssa voin ja uskallan olla oma ärripurri itseni silloin kun ärripurrittaa. Toiselle voi ja pitääkin sanoa että tämä ei ole nyt sinun vikasi (jollei justiinsa satu olemaan) vaan nyt on pakko päästellä höyryjä vähän pihalle. Eihän se ärripurri yleensä ole kenenkään vika vaan pitkän ajan kertymä. Hyvälle ystävälle voi olla joskus ärripurri kun kertoo mistä on kyse, ystävä on ystävä niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä. Usein varmaan ärripurri on seurausta uupumisesta,, useimmilla ihmisillä on aika paljon kaikkea samaan aikaan lautasella ja työelämäkin vaatii paljon. Joskus on hyvä osata sanoa ajoissa ei, kun ei ehdi tai jaksa kaikkea. Tämä joulualusaika on hyvä esimerkki siitä kun on aika paljon kaikkea samaan aikaan. Joulu on joulu vaikkei kaikkea ehtisikään.

Yksi hyvä tapa muuten vapauttaa ärripurrit on fyysinen tekeminen. Minulta katoaa ainakin ärripurrit tiehensä niin imurin varressa, metsälenkillä koirien kanssa kuin lumitöissäkin. Lisäksi olen huomannut että näitä "arkisia" asioita tehdessäni saan myös uusia ideoita ja työstän paljon ratkaisemattomia ongelmia samaan aikaan päässäni. Toinen ärripurrin kesyttäjä minun elämässäni on ollut oma aika. Omalla ajalla tarkoitan siis sitä aikaa jolloin voi vetäytyä olemaan itsekseen, lukemaan hyvää kirjaa, tekemään käsitöitä tai vaikka ihan vaan olemaan. Se vaatii tietysti paikan (tai vaikka vaan nojatuolin jossa muulla perheellä ei ole hetkeen lupa häiritä) jossa saa olla rauhassa ja perheen ymmärryksen siitä että tämä on nyt toisen "omaa" aikaa ja sen ajan antamisesta seuraa positiivisia asioita ja jaksamista.

Päivän asuna tällä kertaa talven valkoista, harmaata ja ruutupaitaa. Voisin pitää tätä ruutupaitaa vaikka joka päivä, sen verran olen siihen nyt ihastunut, mutta se on vähän päätynyt tuollaiseksi "säästeltäväksi" vaatteeksi. Ehkä niitä todella pitäisi olla kaksi? Jalassa taas lempparit, ne harmaat melkein kaiken kanssa käyvät farkut.

Launtain linkkinä tällä kertaa Afternoon Espresso, jossa vilahtelee kivoja kokonaisuuksia, ruutuja, ylisuuria neuleita ja ihana pieni karvapallo (siis koira). Tykkään kovasti<3
Rauhallista joulunodotusta!


Outfit of the day is winter whites with some plaid. My favourite plaided H&M shirt goes practically with anything. This time I combined it with a white woolen sweater and grey jeans with my old grey shoes. Its been a crazy busy week, the only ones at the house not stressed are the cats. Have you noticed how cats sleep practically all time in the winter? Maybe they suffer a loss of vitamin D as well during this dark time? 
The saturday link this saturday is Afternoon Espresso. A blog that I enjoyded a lot. Love the plaid and the oversized sweater and the little black dog as well. Enjoy reading and have a Great Weekend! 4 days to Christmas!

10 kommenttia:

 1. Ihana ärripurri siellä <3 Ja niin oikeassa tuosta kiltin tytön aikakauden lapsista. Sitten se ärripurrius tihkuu sisuksista ulos vaikkapa meikäläisellä nalkutuksena. :) Parempi olisi vaan suoraan sanoa mikä ketuttaa, miksiköhän se on niin vaikeaa.

  Ihanat asut Sari <3

  Iloista viikonloppua.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia<3 Joskus se vaan on vaikeaa sanoa mikä ottaa päähän, nalkutukseen syyllistytään varmaan kaikki aina silloin tällöin, kuulostaa NIIN tutulta! Iloista viikonloppua myös sinne<3

   Poista
 2. Hei! Ei minustakaan luulisi ulkopuolinen, että välillä Ä niinkuin ärripurri on täälläkin. Ja kukas muuten sen saa kokea kun lähimmäinen jonka kanssa arki jaetaan. Olen Sinua ja edellistä kommentoijaa vanhempi, minun nuoruudessa tosiaankin meidät opetettiin kiltiksi tytöksi. Minulla sama kun Sarilla, onneksi on niin tasainen mies, taitaa antaa mennä toisesta korvasta ulos. Tänään viimeksi aamulla kiukuttelin liian laihasta kahvista. Hyi minä, tontut kuuli sen:-)

  Kivat asut, siis niin makeat noi farkut ja avokkaat. Paitapusero sopii kokonaisuuteen. Ihana tuo kisumirri, taitaa jo olla ikää?
  Kovin on nimittäin rennon oloinen.
  Kivaa viikonloppua ja seuraavalla kerralla onkin jo uusi kirjain, mielenkiintoista. Niin ja lauantailinkki, oli kiva ja etenkin koira ja sen takki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritu<3 Taitaa olla just niin että se lähimmäinen saa ne ärripurrit usein kuulla, mutta kuunnellaanhan mekin sen lähimmäisen ärripurrit, eikös? Meidän Viltsu taitaa olla vasta kuuden vanha, mutta tänän syksynä kissatkin ovat olleet täällä todella poikkeuksellisen väsyneitä. Tahtovat vaan syödä ja nukkua, ihan niinkuin emäntäkin...:D Joku kumma juuri tässä syksyssä on joka väsyttää. Kivaa viikonloppua myös sinne!

   Poista
 3. Kuvissa et ainakaan ole ärripurri vaan hymyä riittää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis<3 Blogin myötä olen oppinut hymyilemään kuvissa ja mikäpä siinä hymyillessä kun yleensä kuvien ottamisen aikaan rankka työpäivä on jo takana päin!

   Poista
 4. Kivat asut molemmat. Todell kivasti sopii kengät housujen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos maiju<3 Kengät on vaan käymässä pieniksi kun vanhemmiten tuo jalkapöytä vähän laskee. En millään tahtoisi näistä luopua, ovat palvelleet hyvin ja pitkään!

   Poista
 5. Ruutupaita on kyllä ihana ja valkoinen raikastaa. Vaikka asioista onnistun aina välillä kehittämään stressinpoikasen, mun elämänasenteeni on kai kuitenkin pohjimmiltaan niin rento, että murinapäiviä on äärimmäisen harvoin. Luja usko siihen, että elämä kantaa ja asioilla on tapana järjestyä, ainakin johonkin malliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti PauMau<3 Pääsisipä tuohon samaan että murinapäivä olisi äärimmäisen harvoin! Joskus tulee vaan keräiltyä kaikkea, joka tulee ulos loppupeleissä ärripurrina...:( Oikeassa kyllä olet, mahdottomillakin asioilla on tapana yleensä järjestyä.

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)