lauantai 6. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivä ja lauantailinkki - Independence Day and saturday link...


Hyvää Itsenäisyyspäivää!

 

äitini kuvassa oikealla

Itsenäisyyspäivä, eli se tärkein asia ensiksi. 
Vanhemmiten kiitollisuus siitä että elämme itsenäisessä Suomessa on lisääntynyt ja maailman tämänhetkisessä kuohuvassa tilanteessa se tuntuu entistäkin tärkeämmältä. Itsenäisyys ja rauha eivät ole itsestäänselvyyksiä. Eivät tänään, eivätkä olleet sodan aikana. Olen siitä harvinaisessa asemassa että koska olen tälläinen iltatähti perheessäni, on äitini ehtinyt elää sota-ajan ja kertonut tarinoita siitä millaista Helsingissä oli sodan aikana ja millaista oli olla ilmatorjuntalottana Isosaaressa kun venäläiset pommikoneet pommittivat Helsinkiä. Palanen historiaa on siirtynyt vielä minulle, mutta koska minulla ei ole lapsia, nämä historian tarinat päättyvät minuun. Soisin mielelläni niiden siirtyvän eteenpäin palana Suomen historiaa. Sodasta on jo niin kauan aikaa, että se on jo unohtunut useimpien mielestä ja harva sotaveteraanikaan on siitä enää kertomassa. Yleensä en katso linnan juhlia, mutta tänään restauroinnin jäljiltä saatan hyvinkin katsoa sen pätkän jossa juhliin osallistuvat sotiemme veteraanit saapuvat kättelemään Tasavallan presidenttiä. Ja tiedän että hovikuvaaja sytyttää illalla kynttilät ja roihut pihalle juhlistamaan Suomen itsenäisyyttä isoisänsä ja muiden sotaveteraanien muistoksi.
Juhlapukuja selailen lehdistä sitten myöhemmin, niistä on nykyään niin paljon juttua ettei tarvitse pelätä että parhaat puvut menisivät sivu suun vaikkei juhlia seuraakaan. Seurataanko siellä ruudun toisella puolella linnan juhlia ja pukuja tiiviisti television ääressä?

Lauantailinkkejä on tällä kertaa kaksi. Hauska ja sarkastinen kanadalaisen humoristisen Susanin kirjoittama lifestyle blogi High heels in he wilderness ,joka vaatii ehkä jonkun verran englannin kielen ymmärrystä että huumorista pääsee kiinni. Ja toisena kuvankauniin Caran ammattimainen a fashion love affair, jonka kuvissa ja tyylissä on todella sitä jotain ja jota olen seurannut jo useamman vuoden. 

Näillä eväillä tänään lauantaina. 


Make Peace not War!


6.12. The Independence Day of Finland. Today there is no outfit pics, Just candllelight pics and old pics of my mom and me. Today we are celebrating the Independence Day of Finland and lighting candlles to remind us how scarce the peace and independence really are in the world even today and how grateful we are to have both peace and independence. 
Saturday links today are Susan´s lifestyle blog  High heels in the wilderness , and Cara´s a fashion love affair  Enjoy your Weekend! Next time Ill get back to outfits and there is going to be more plaid coming.11 kommenttia:

 1. Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää myös sinne - tänään meillä on monta syytä olla kiitollisia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady<3 Monta syytä olla kiitollisia ja monta syytä kiittää meitä aiempia sukupolvia.

   Poista
 2. Hyvää itsenäisyyspäivää ♥ Kyllä meidän vaan on hyvä täällä Suomessa !

  VastaaPoista
 3. Niin ihana postaus ja ihana kuva äidistäsi, oikein sydämessä liikahti. <3 Mummi ja vaari ovat minut kasvattaneet ja ikäero heidän nuorimman lapsen kanssa vain 8v. Olen samaa mieltä että saa olla kiitollinen myös tarinoista jotka on jaettu. <3

  Kauniita unia ihanalle Sarille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia<3 Hyvin ovat kasvattaneet ja niitä tarinoita pitää vaalia ja kertoa omille lapsille edelleen. Ihanaa sunnuntaita sinne<3

   Poista
 4. Minustakin oli ihana postatus, ihana tarina ja kuvat niin äidistä kuin kukkaistyttö tyttärestä. Samanlaiset hiukset löytyy ja muutenkin näköä. Kunnioitan itsenäistä maatamme ja etenkin niitä jotka ovat sitä puolustaneet. Isäni ja isäni veli olivat rintamalla, isäni oli myöhemmin innokas rintamaveteraani. Hänelle oli tärkeää, että muistamme laittaa hautakiveen ja kuolinilmoitukseen veteraanitunnuksen. Itsenäisyyspäivään kuului haudoilla käynti äitini kanssa, kynttilöitä kotona, niin ulkona kun sisälläkin, apen kanssa anoppia katsomassa sairaalassa, hyvää ruokaa ja juhlien katsomista tv:sta.


  VastaaPoista
 5. Kiitos KässäRitu. Äidin kanssa ollaan tälläisiä nyt jo harmaantuneita blondeja...:))

  Veteraanit ja itsenäisyys ovat tosi tärkeitä asioita ja itsenäisyyspäivää pitkääkin juhlia. Kaikki kunnia sotaveteraaneille ja niille jotka sodan ovat joutuneet elämään. Se on ollut kovaa aikaa he ansaitsevat meidän kunnioituksemme. Ilman heitä olisimme jotain muuta kuin itsenäinen Suomi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täyttä asiaa puhut Sari. Olen monta kertaa miettinyt sitä, minkä ikäisenä isänikin sinne jlutui, 18 vuotiaana, kun ajattelee tämän päivän 18 vuotiaita. Isäni oli ratsuväessä ja Rukajäevellä. Onneksi tuli häntä kuunneltua, silloin kun halusi niistä asioista kertoa.

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)