maanantai 1. elokuuta 2016

Reissutarinoita Kreikasta III - Travel Stories from Greece III

Vuoristossa.

Lefkaksella tai ylipäätään joka paikassa Kreikassa melkeinpä on mahdotonta päästä paikasta toiseen ilman että joutuisi vuorelle ennen pitkää. Sen verran vuoristoista siellä joka paikassa on. Lefkas on erityisen vuoristoinen. Kauneimmat rannatkin kuten maailmankuulu Porto Katsiki, jossa ei tällä kertaa käyty ( kun ollaan käyty muutama kerta aikaisemminkin laitan vanhan kuvan siitä tämän jutun litteeksi, tunnistatte sen kyllä) sijaitsevat saaren äkkijyrkällä puolella. Sen sijaan lähdettiin eräänä päivänä ajalemaan ihan oikeastaan summamutikassa kohti vuoristoa katselemaan maisemia. Reitti vei tällä kertaa loppujen lopuksi pienen eksymisen seurauksena Alatron ja Agios Iliaksen vuoristokylien kautta takaisin kohti maankamaraa.
Tässä kohtaa sanon että älkää lähtekö ihan näin pienille teille... Yleensä en helposta hätkähdä hovikuvaajan kanssa autoillessani mutta tuolla n. 1000 metrin korkeudella kapealla tiellä haukoin jo happea ja puristin autonovenkahvan luultavasti kuoliaaksi...:D Agios Ilias oli niin pieni kylä, ja tiet yhden auton mentäviä eikä meidän pikkuautokaan tahtonut mahtua enää kääntymään. Mitään nähtävää ei Agios Iliaksessa ole, jollei pidä nähtävyytenä sitä että koko kylä oli terassilla huutamassa ja huitomassa kun me ajeltiin alas ja pakettiauto yritti päästä ylös tiellä jolla ei mahtunut ohittamaan. Onneksi pakettiauto sai peruutettua pätkän verran, jotta mahduimme ohi...Lopulta päästiin meren rantaan Vasilikin rannalle, joka ei ole mitenkään erityisen kaunis tai suosittu, mutta ihanan rauhallista siellä oli uida ja toipuilla vuoristoreissusta.

Paluumatkalla kävimme syömässä Kalamitsin kylässä, josta oli näin kauniit näköalat ja alhaalta olisi löytynyt 3 kaunista pikkurantaa, mutta vuoristoteillä ajelu ei siinä kohtaa enää maistunut...

Samalla puolella saarta, vähän etelämpänä on saaren kuvatuin ranta Porto Katsiki kuva yllä edelliseltä reissulta, joka jätettiin tällä kertaa väliin, mutta jos kaunista kaipaatte, siellä kannattaa käydä. Kuva vuodelta 2003 maanjäristyksen jälkeen, siksi kuvassa on ylimääräistä hiekkaa ja kiviä.


Vuoristossa saarella sijaisee myös Karyan kylä, jossa myydään käsitöitä, mm. kivoja mattoja ja siellä pidettiin iltapäivän kahvitauko isojen puiden katveessa kylän keskusaukiolla.
One day in Lefkas we just took off to the mountains, without any particular plans. We ended up little bit lost in a tiny tiny mountain road and finally via Agios Ilias to the Vassiliki beach and boy was I happy to be on the ground! I have a little bit fear of hights...

After a nice swim, we packed our bags again and headed to Kalamitsi to have some lunch. What a view! If we would have driven all the way down there would have been 3 beaches but we had enough mountains for that day. We did however visit Karya. A village on the mountains famous for its handyworks. Ended up buing a rug actually and had a nice coffee pause under some amazing trees in the village central plaza.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin...:)