lauantai 20. elokuuta 2016

Elämän valintoja ja lauantailinkki - Choices of life and saturday link...


Minä olen itsepäinen ja kuljen monen asian suhteen omaa polkuani.
Niin kuin tämä blogikin. Jääräpäisesti haluan sitä tehdä ja pitää sen tietynlaisena. Miksi? Siksi että minulla on sisäinen tarve tehdä tätä, oppia uutta pukeutumisesta, väreistä ja jakaa se teidän kanssanne. Opetella itse uutta ja löytää jonkunlainen "oma tyyli" pukeutumisen suhteen. Ja tehdä se tällaisen hitaan blogin kirjoittamisen kautta. Se on tietoinen valinta. Oletteko koskaan miettineet kuinka monta valintaa teemme yhden päivän aikana ja kuinka moneen asiaan tulevaisuudessa se loppujen lopuksi voi vaikuttaa?

Perhosefekti. Kun perhonen räpyttää täällä siipiään, toisella puolella maapalloa se voisi saada aikaan myrskyn (kaaosteoria).

Viime aikoina blogeissa on sivuttu monia asioita, jotka ovat minusta mielenkiintoisia. On julistettu että jo bloggaaminen sinänsä on vanhanaikaista ja tulee ilmiönä kuolemaan. Puhuttu ikäkriiseistä ja muusta elämää pysäyttävästä. Tavallisten blogien tilalle olisi tarjolla kaikennäköistä instagrammia, whatsuppia, vblogia ja vaikka mitä. No, minun puhelimeni on sen verran aataminaikainen ettei edes instagram siihen istu ja toinen puhelimeni (joka on siis vanha ompputuote) jota paljon käytän kaikkeen sisältää taas niin vanhan käyttöjärjestelmän etten siihen uskalla enää päivittää niin tuoretta, johon saisi instagramin ladattua, pelkään että koko hoito poksahtaa ja varmaan 10 vuotta vanha iphoneni haihtuu savuna ilmaan...:)).

Vblogeista en oikein tykkää, koska rakastan itse hiljaisuutta ja linnunlaulua ja luen jopa mieluummin uutisetkin netistä kuin katson televisiosta (lisäksi lukiessa saa valita itse kiinnostavat aiheet, sen sijaan että joku uutispäällikkö on valinnut ne sinun puolestasi). Poikkeuksena tähän kerrottakaan että käyn katsomassa Tädit tubettaa juttuja kannatuksen vuoksi silloin tällöin, koska fanitan Maijua ja Tiiaa, jotka ovat paitsi ihania ihmisiä, tuulettavat menemään kaikkien meidän keski-ikäisten puolesta uusissakin medioissa. Nostan hattua sille ja täti-energialle!

Mutta. Slow life on mun juttu. Elämän hidastaminen, hetkestä nauttiminen, auringonlaskun katselu, kameran kanssa kuljeskelu, puutarhanhoito, perhe, läheiset ihmiset, ekologiset valinnat, kynttilän valo, lisäaineettoman ruuan laitto, sisustaminen ja kauneus ympärillä. Vuodenaikojen vaihtelu ja hitaasti eteenpäin kiiruhtaminen.

Vaan tätä rytmittää kyllä edelleen järjetön kiire töissä, hidastaminen vapaa-ajalla on sille ihan välttämätönkin vastapaino. Työpäivät kun kulkevat niin etten ehdi koskaan oikeastaan niiden aikana ajatella edes yhtään vapaa-aikaan liittyvää ajatusta. Menen aamulla töihin ja ensimmäisen kahvikupillisen aikana teen suunnitelman päivän kululle ja muistilistan siitä mitä pitää muistaa tai ostaa kaupasta työpäivän jälkeen. Sen jälkeen ajatukset ovat pelkästään siinä ruudulla ja siinä työssä mitä päivän teen. Työpäivän loputtua en tietäisi yhtään mitä pitikään muistaa, jos en olisi aamulla kirjoittanut muistiin. Se on aika kuluttavaa.

Ehkä tästä hidastamisesta vapaa-ajalla on siksikin tullut niin tärkeää. Osaltaan siihen ovat  myöskin vaikuttaneet menetykset lähipiirissä ja sen tiedostaminen ettei mikään täällä ole ikuista. Pitää elää juuri nyt, juuri niin kuin se tekee itsen ja lähipiirin mahdollisimman onnelliseksi. Sanottakoon sitä vaikka ikäkriisiksi.

Siirrytäänkö jo vähän kepeämpään aiheeseen? Uusi teeppari. Ja juu, palkitsin itseni tällä  uudella ei niin edullisella valinnalla. Teksti herätti ajatuksia. "Choose happy", muistuttaa että jokainen päivä on täynnä valintoja ja lopputulokseen voi itse vaikuttaa. Ehkä siitä on seurauksena positiivinen perhosefekti?

Lauantain linkki on From earth to Style.

Hidasta ja rentoa lauantaita<3


Lately there has been talk that blogs are a dying breed. Vblogs, instagram, whatsupp and other faster media plates are taking over.

It very well can be the truth but I myself love blogs above all and I tend to continue writing this one at least for a while still.

I love reading blogs, writing one and watching beautiful pics slowly and peacefully. All and all I love slow life. Its a choice I have made a long time ago. I dont have to be part of everything thats in style right now, Im free to make my own choices based to what fits me and my lifestyle.

Naturally I have began to love slowing down in many areas. Maybe its a age thing? Im not sure, maybe its just a personality thing. I love slow life in my freetime, taking strolls with camera, watching the sunsets, cooking slow food without preservatives with natural ingredients, hanging out with family and closest friends and taking care of the garden and maybe to little more traveling in the future. Sees the moment, right now when I still can.

During couple of years I have lost loved ones and came to realize that nothing here is permanent, then only way to live is to make best of the time we have. Enjoying every moment we can. I have a busy job so I try to make the best of my freetime. Make strange choices sometimes but make the choices so that I and the people nearest to me can be at our happiest.

Look at my new t-shirt. It reminds me every day about that. " Choose happy". What can be more important? Maybe choosing right and happy will result to an positive "Butterfly effect"?

I certainly hope so and wish you all Great Saturday<3

Saturdaylink today is From earth to Style


2 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Täällä toinen Slow-lifen kannattaja ja videoita vieroksuva. Mutta arvaas, Instagram on ainakin kaltaiselleni visuaalisuutta rakastavalle oikea aarreaitta, tykkään kovin. Terkkuja ja iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin Funky and Fifty<3 Arvaan kyllä että instagram on täynnä kaikkea kaunista. Onneksi on myös Pinterest, jossa voi uppoutua visuaaliseen kauneuteen sielläkin.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin...:)