lauantai 31. toukokuuta 2014

Mun uusi sadetakki - My new raincoat...





Lupasin teille esitellä uuden sadetakkini, joka oikeastaan on tarkoitettu vähän syksyisempään käyttöön, mutta koska Helatorstaina oli niin sateista ja kylmää niin sieppasin sen tuosta eteisestä päälleni metsälenkille koirien kanssa. Ja koska hovikuvaaja oli varustautunut järkkärin sijasta pokkarilla, johon oli vielä unohtanut väärät asetukset päälle (eli kuvat olivat liian pieniä), niin kuvat ovat vähän pixelimössöä... Tässä tämä minun pieni suuri aleostokseni kuitenkin on. Totta puhuen ennenkuin törmäsin tähän takkiin nettikaupan alessa, olin unohtanut koko ruotsalaisen Didriksons:n olemassa olon. Ehkä hyvä niin, koska normaalihintaisena takit ovat minun kukkarolleni vähän liian hinnakkaita. Didriksons on perustettu 1913 ja on ruotsalainen merkki, alunperin tehnyt öljykangastakkeja rannikon kalastajille. Heh. Olen jotenkin aina liittänyt öljykangastakit ratsastukseen ja britteihin, ei ole tullut mieleenkään että niitä on tehty noin varhain pohjoismaissa! Näköjään taas rönsyilen asiasta toiseen... 


Takki on siis aika simppeli, tekninen, jossa liimatut saumat ja kangas on suurimmaksi osaksi puuvillaa. Takaosa ihanasti pidempi kuin etuosa (lämmittää kivasti), vetoketju aukeaa alhaalta ja ylhäältä (kätevä autoon istuessa ja harppoessa), mukana oli jopa karvareunus huppuun ja takki on varustettu ohuella vuorella ja sen pitäisi hengittää. Kaikin puolin hyvä ostos jolle tulee varmaan syksyllä paljon käyttöä. Takissa on aika monta teknistä yksityiskohtaa ja säätöä. Lisäksi plussaa on hoikentava malli, on turha kuvitellakaan että olisin oikeasti noin hoikka...:D Ainoa miinus jonka takista keksin on se ettei siinä ole sivuttaisia käsien lämmittelytaskuja. 
Kun kaivelin teille Didriksons:sta tietoja innostuin katselemaan netissä sadetakkeja ja samalla merkillä on monta muutakin kivaa mallia naisille. Ihan liiankin kivaa. Ja kun vielä näin tämän HH:n ihanan raidallisen sadetakin, niin oli jo pakko laittaa netti kiinni ja todeta että nykyään tehdään aivan liian kauniita sadetakkeja! Tuollaisessa raitatakissa tallustelisi jo ihan mielellään sateessa...:) Ja näistä mielipiteistä minulle ei edes kukaan maksa penniäkään, ihan omia sadetakki-ihastuksiani ovat.

Lauantailinkki tulee tässä: Red Tag Chic. Enkelten kaupungissa on vähän eri meininki kuin meillä...:) Mukavaa viikonloppua!

I promised to show you my new raincoat. Here it comes. Sorry for the bad pics, but hubby forgot to adjust his compact camera to the right size this time and it was raining... The rain coat is from sale and made by swedish Didriksons. Its probably ment for little more chilly weather but since this week was so cold and rainy, it was my choice to wet walks with the dogs. I like the shape and the fact that it has little longer back, it warms legs nicely. The zipper opens from down as well as from up so its handy in getting in the car or climbing in the woods. Just little more rain and then the summer is back! Saturday link you´ll find above, have a good weekend!

8 kommenttia:

  1. Kauniita maisemia sekä hyvältä näyttää sadetakki, jota tosin ei sadetakiksi uskoisi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä onkin oikea monitoimitakki. Voiko tässä iässä jo sanoa että siitä riittää takkia loppuelämäksi?

      Poista
  2. Kyllä tuolla takilla kelpaa ulkoilla huonossa säässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi on. Luulen että tätä takkia tulee käytettyä tosi paljon. Suomessa kun sitä syksyä riittää!

      Poista
  3. Didriksonsilla on hyvännäköisiä ulkoilutakkeja. Ulkoilu on mukavaa kun päällä on asianmukaiset varusteet :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Ulkoilu on huomattavasti mukavampaa huonolla säällä kun on varusteet, joissa pysyy lämpimänä ja kuivana!

      Poista
  4. Kaunis takki, ehdottomasti semmoinen kurjemman kelin varustus. Ja sellaisiahan tässä maassa saa kyllä olla, enemmän kuin yksi tai kaksi :)

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Dahlia<3 Mulla on muutama sadetakki ennestään, mutta koiraperheessä niitä tosiaan tarvitaan ja joku siistimpi pitää olla töihinkin...:) Tuollainen raitatakki olisi kyllä aivan ihana!

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)