keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Harmaata ihanaa villaista....Tänään olin onnessani kun melkein joulusta saakka kutomani harmaa villaneule viimein eilen illalla valmistui! Se on ihanan pehmoinen ja lämmin. 

Idea siihen tuli alunperin "Kalastajan vaimo" nimisestä blogista, jossa oli hieman samantapainen. Linkkiä sinne ei enää ole, koska "Kalastajan vaimo" blogi näyttää siirtyneen Me Naisten alle. Ja langoista sain ihanan vinkin Mapsin blogista, joka oli tehnyt omansa Kalastajan vaimon ohjeiden mukaan. Minä vähän huonona käsityöihmisenä tarvitsin kuitenkin kunnon ohjeet ja ne tälle ihanalle Drops Andes-langalle löytyivät täältä. Eli siis kaikki Eskimo-langan ohjeet käyvät myös Drops Andes-langalle.

Normaalisti kudon vain sukkia ja kaulahuiveja, ehkä pipoja. Tämä on siis ihan ensimmäinen neule, jonka olen itselleni kutonut. Parikymppisenä kudoin silloiselle poikaystävälle villapaidan, joka olikin aikamoinen tekele..:D Vaan näköjään se on niin että tekemällä oppii! Myös tälläinen poropeukalo, jolla on kärsivällisyyttä n. 6-vuotiaan verran.

Mietiskelin tuossa kun suunnittelin tätä postausta, että pitäisikö meidän puhua enemmän ekologisesta kuluttamisesta, itse tehdyistä vaatteista, second hand-shoppailusta, vaatteiden elinkaaresta ja muusta joka auttaa kestäväää kehitystä toteutumaan? Kuinka tärkeitä ne asiat teille ovat? Mitä enemmän tulee ikää, sitä enemmän huomaan miettiväni näitä asioita. Tämä itsetehty neule on ehkä pieni ylpeydenkin aihe. Hintaa sille tuli n. 35 euroa (omalle työlle ei voi laskea hintaa) ja se on 35% alpakkaa ja 65% villaa. Aika ekologinen vaate, ja luultavasti vielä pitkäikäinenkin. Kuka nyt raaskisi luopua itse tehdystä?


Tämä on siis tälläinen aivan suora malli. (Taas tuo lumisateessa kastunut koirakin ehti kuvaan pällistelemään)

Toivottavasti kaikki ovat selvinneet pyrystä ja huonosta kelistä ehjin nahoin kotiin. Täällä tulee lunta kuin viimeistä päivää!"I made this! I have knitted this sweater almoust since Christmas, yesterday I finally got it finished. Its made of wool and so soft and warm. Its the first sweater I have ever knitted and Im really really proud of it! Its snowing here so its a good choice of todays outfit at home. I probably will even use it in the office when its really cold. We dont have any need of formal outfits unless its a meeting day or I need to go to a customer."

12 kommenttia:

 1. Ihana, onnistunut lopputulos! Malli on hyvä, hoikentava :-)
  Kaunis harmaan sävy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Villis on ollut nyt ihan ykkösvaate...:D Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Onpas se hieno - ja varmaan ihanan lämmin. Kaunis harmaan sävy.
  Ja itsetehty on aina laatua - jos sen on tehnyt laadukkaista aineista. Ja tämä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän jännitin että onko se liian tumma, mutta ei yhtään! Hyvää viikonloppua!

   Poista
 3. Hieno! Harmi kun kalastajan vaimon blogista ei ohjetta enää löydy, mutta hyvä jos löysit muualta! Tosi onnistunut ja kiva josminunkin blogini toimi pienenä inspiraationa! Kyllä sitä vanhakin koira oppii ;)
  Itsetehtynä on rakas!
  Minä kannatan kierrätystä kaikissa muodoissaan, mutta myönnän, etten aina ajattele esim vaatteen alkuperää ym.siihen liittyviä asioita. Pitäisi varmaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Se on muuten tosi harmi ettei niitä kalastajan vaimon vanhoja sivuja saa mistään. Sun villis on nyt sitten ainoa kuva, josta näkee miten se oli tehty...:) Sun lankavinkki oli yliveto! Olen ihan koukussa noihin lankoihin...:D

   Sama juttu täällä, pitäisi ajatella vaatteen alkuperää enemmän. Ainakin kalliilta merkeiltä sitä musta voisi jo vaatia. Olis kiva olla varma ettei ole lapsityövoimaa, sorrettuja naisia tms tuotteen alkuperän takana. Ainoa, joka tulee mieleen missä kerrotaan alkuperästä ja mitä kylän hyväksi tehdään on Mypashmina, josta joskus ostan huiveja. Musta on kiva tietää mihin rahat menevät.

   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 4. Kaunis! Väri, malli, ihan kaikki! Kauniin neuleen olet tehnyt.

  Minulla on itseasiassa tulossa postaus, jossain vaiheessa kevättä, vähän muokatuista vaatteista. Muokkaus prosessi on kesken, apunani tässä on hyvä ystäväni, jonka kanssa näitä muutoksia on ajateltu ja tehty (ja joka on pukuompelija). Tai siis hän on toteuttanut ne, kertonut miten päättömiä ideani ovat. Istunut seurana ja ideoinut.

  Itse kun asetin itselleni ostolakon (ellei tule tarpeesen) niin on pitänyt vähän muutoksiakin miettiä. Aika pienillä jutuilla lopulta saa uutta eloa. tai vanhan vaatteen herätettyä eloon. Esimerkkinä pari vuotta sitten hameesta hajonnut vetoketju, näin kauan kesti ostaa uusi. Noh, melkeinhän se on kuin uusi vaate siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana kun teet aiheesta postauksen, luulen että ainaisen shoppailun lisäksi on hyvä myös muistuttaa siitä miten vaatteita voi muokata. Tai uusiokäyttää. Mulla makaa tuolla odottamassa pinkki puuvillaneule, josta tulee koristetyynyn päällisiä...:D Toivottavasti, joskus....
   Nooh, jos sulla kesti pari vuotta hankkia uusi vetoketju hameeseen, niin mulla on liukkaat mokkasaappaat odottaneet puolipohjia vähän yli vuoden...:D

   Ostolakko/rajoitus täälläkin alkanut, ihan omaksi hyväksi ja inspiraation vuoksi. Siitä lisää myöhemmin.

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Itse yritän miettiä ekologisuutta jonkin verran, esim. tukemalla suomalaisia merkkejä kuten Nansoa. Mutta ekologisempaahan olisi olla ostamatta aina uutta, liian usein tulee sorruttua...

  Mahtavaa että osasit tehdä neuleen, hyvän näköinen! Itse en osaa tehdä mitään käsilläni, tylsää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Amanda! Jos mä osasin tehdä neuleen, niin varmaan kaikki osaa...:D Olen aika kärsimätön poropeukalo. Suomalaiset merkit on musta hyvä ekologisen kulutuksen parantaja, mä en vaan osaa Nansoa kuvitella itselle. Jotenkin kuviot on aina niin hurjan vahvoja...:( Jonkun pitäis oikein käydä aiheeseen kiinni, jossa olis vähän vinkkiä mitä muuta Suomessa vielä valmistetaan ja mitä kivoja pieniä valmistajia on niin voitaisiin suosia suomalaista!

   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 6. Ihana neule. Näyttää monikäyttöiseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Tästä tulee varmasti pitkän ajan pakkaskelien suosikki!

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)