tiistai 22. syyskuuta 2015

Harmaat pellavalakanat ja mummin puhelinpöytä - Grey bed linen and grandmom´s table...
Melkeinpä mikä vuodenaika tahansa, niin aina minulla on joku sisustukseen liittyvä projekti menossa. Useinmiten monta pientä projektia odottaa tekijäänsä. Syksyllä tahti usein kiihtyy. Ehkä se liittyy jotenkin talven tuloon. Kutsun sitä pesimiseksi. Haalin kynttilöitä talveksi, vaihdan sisustustyynyn päällisiä, ehkä verhoja ja muuta pientä maalausta ja tuunausta.

Tällä kertaa uutta on saanut makuuhuone uusien pellavaisten pussilakanoiden muodossa. Asia on ollut hautumassa jo pitkään, kun monta vuotta vanhoista vaalean beigeistä pellavalakanoista uhkaa tulla entiset. Väriä mietin pitkään, mieleni teki tummanharmaita pellavalakanoita, mutta päädyin kuitenkin vaaleanharmaisiin valoisuuden vuoksi. Makuuhuoneessa on vaaleansinisen, harmaan, valkoisen ja ruskean (jotka odottavat maalaamista tai vaihtamista jossain vaiheessa) sävyjä, vaalea harmaa käy sinne aika kauniisti. Henkkamaukan pussilakanat yllättivät positiivisesti, ne ovat aika paksua ja painavaakin pellavaa. Laadusta ei ole mitään huonoa sanomista. Ja eläinperheille muuten vinkkinä, pellavalakanat ovat kiitollinen materiaali siinä mielissä että ne suorastaan hylkivät kissan- ja koirankarvaa! Puuvillaanhan tuo karvat aika jämäkästi välillä tarraavat, yllättäen hyvin paljon myös puuvillasatiiniin. Vanhoihinkaan pellavalakanoihin eivät eläinten karvat jääneet, joten nyt uusien myötä uskallan jo sanoa että eläintenkarva ei tartu pellavaan. Eläinperheessä sisustusmateriaalilla on ehkä enemmän merkitystä käytännöllisyyden kannalta kuin lemmikittömässä perheessä. Pellava saa myös sisustustyynyjen päällisissä peukut pystyyn täällä. 


 
Uuden ilmeen on saanut myös eteinen sinne tupsahtaneen ryijyn myötä. Ryijy tuli anopilta tilanpuutteen vuoksi kun anoppi viimeksi muutti ja uskoisin että se on nimeltään "Kehrä". Voin olla väärässäkin, korjatkaa ihmeessä jos tiedätte paremmin.  
En ole mikään ryijyihminen, mutta tästä ryijystä tykkään, siitäkin huolimatta että keltainen on yksi inhokkiväreitäni. Ryijy aiheutti sen että mikään eteisessä ollut ei enää sinne sopinut, joten olohuoneessa suht turhaan pyörinyt rahi sai kissojen vanhan tähtihuovan päälleen ja vihdoinkin innostuin maalaamaan kuistilla puolitoista vuotta uutta elämää odottaneen mummin vanhan 50-luvun? puhelinpöydän. Tulipa viimein tehtyä! Vanha vaatimaton perintökalu jatkaa elämäänsä valkoisena. Lisäksi eteisestä lähti viimeinkin siellä seisonut kenkien pukemista varten ollut pieni viininpunainen nojatuoli tilaa viemästä. Nyt tilla tuntuu paljon avarammalta. Seinälle tuli Ikean seinälamppu antamaan lisävaloa. 


Pöydän reunalla muuten rötköttää aplikoitu "Sisupussi". Se on vanhoista sodanaikaisista Lotta-pukujen kankaista ommeltu sisupussukka suomalaisille naisille. Lahja ystävältä.

Tässä yksi tämän ikuisen sisustajan viimeisimmistä projekteista. Seinä odottaa vielä vaaleanharmaata väriä kunhan hovikuvaaja ehtii. Maalaisin itse, mutta minulta on kuulemma seinänmaalaukset kielletty kun jälki on aina vaan vähän sinnepäin...:D 

Mukavaa tiistaita<3 


This fall Im loving grey and white. I bought new linen bedsheets to our bedroom. Linen is one of the best materials in a house with pets. You would think that all the animal hair would stick to it, but they really dont. Linen actually rejects animal hair. Linen is hands down one of the best fabrics in a house filled with pets! I was thinking of dark grey first, but decided to go with light grey to get as much light as possible to the bedroom. 

I also did some decorating in the hallway. I got this piece of tapestry from my mother-in-law and had rearrange the hallway so that the colors would somehow fit to that. The white little table is from my grandmom who used it as a phone table. Its from the 50´s and was originally brown untill I got around to it and finally painted it white. Seems like every fall I stard this and that decorating projects. I call it nesting for the winter...:) Enjoy your tuesday<3

 

6 kommenttia:

 1. Teillä on kaunista, ihana tuo tapettikin. <3 Kivaa kurkkia välillä kotiinkin. Mukavaa tiistaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia<3 Harmoniaahan tämä erityisherkkä koittaa nurkka kerrallaan tänne luoda. Kotikissa kun olen niin kotona pitää olla viihtyisää. Usein meillä on kyllä paikat enemmän tai vähemmän hurlumhei kuten perheissä kai yleensä? Ihanaa tiistaita sinnekin<3

   Poista
 2. Minulla on myös harmaat pellavalakanat hakusessa vaan vielä ei ole löytynyt minun kukkarolleni juuri sillä hetkellä sopivia;)
  Seinälläsi roikkuu muuten yksi minun lempiryijuistäni!
  Kivaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellava on aika hintavaa kyllä, mutta luulen että nämä pellvaiset kestävät kyllä vuosikausia, edelliset Kodin Anttilan pellavalakanat uhkaavat mennä jo puhki. Ja pellavan kanssa huokaisen kyllä helpotuksesta kun ei tarvitse aina pesun jälkeen ensimmäiseksi nyppyä niistä jumahtaneita koirankarvoja.
   Yllätyin itsekin miten paljon tykkään tuosta ryijystä, siitä on tullut ihan rakas, hyvä maku anopilla ja meillä...:D Kivaa viikkoa myös sinne<3

   Poista
 3. Kiva tietää, että H&M:n pellavalakanat vaikuttavat hyviltä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoihin Kodin Anttilan pellavalakanoihin verrattuna, nämä ovat paljon parempaa matskua, tosin olen pessyt ne vasta yhden kerran. Kivaa loppuviikkoa sinne<3

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)