sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Ekoilua osa II pyykille - Going ecological part II laundry...Voiko olla enää kauniimpaa pyykinpesuainepurkkia ja huuhteluainepulloa? 

Kirjoittelin tuossa aikaisemmin (täällä), miten kaikenlainen jollain lailla ekokogisempi kauniissa purkissa tai pullossa oleva puhdistustuote tai kosmetiikka päätyy ennemmin tai myöhemmin kokeiluun tähän huusholliin. Nyt ajatettelin jakaa uusimmat pyykinpesuvinkkini teillekin. Le Pere Pelletierin pyykinpesulastut ja pyykkietikka ovat olleet nyt kokeilussa. Lastut vähän kauemmin kuin etikka, etikka oli päässyt suomesta loppumaan ja kesti aikansa ennenkuin sain sitä käsiini. Lastujen valmistukseen on käytetty kasviöljyjä ja niitä käytetään Marseille saippuan tapaan. Hankin niitä alunperin villa- silkki ja muun hienopyykin pesuun, mutta huomasin että yhtälailla niillä saa hellävaraisesti puhtaaksi pyykin kuin pyykin. Ja tuoksut ovat aivan ihania. Harva nauttii pyykinpesusta ja käsittelystä, mutta nämä lastut antavat arkiseen pyykkäämiseen vähän luksusta<3
Vinkkinä tuoksuallergikoille näitä saa myös tuoksuttomana. Likaisuudesta riippuen annostus on n. ruokalusikallinen koneelliseen pyykkiä. Lastut voi myös liottaa valmiiksi tilkassa vettä halutessaan. 

Pyykkietikan sain käsiini vasta viime viikolla, mutta nyt jo monta koneellista Teenlehti-tuoksulla kokeiltuna, voin kertoa että todella korvaa hyvin huuhteluaineen ja pyykkiin jää hyvin vieno tuoksu, joka ehkä lähinnä tuoksuu puhtaalle ulkona kuivatulle pyykille enemmän kuin parfyymille. Ja vinkkinä koiraperheisiin, pyykkietikalla lähtee koirapyykistä se paha ummehtunut haju, joka joskus tuppaa jäämään niihin koirapyykkeihin, joita ei saa pestä yli 40 asteessa. Se on tässä koiraperheessä iso plussa!Purkit ja pullot ovat niin kauniita, että ne voi hyvällä mielellä jättää esille kodinhoitohuoneeseen ja nauttia niiden ulkonäöstä, näitä ei todellakaan tarvitset jemmata mihinkään kaappiin<3 Kaunis ja ekoystävällisempi vaihtoehto normaalille pyykinpesulle. Voisin vain katsella näitä purkkeja tovin. Olen myyty<3 

Kaunista sunnuntaita! This time its all about laundry. Who enjoys doing the laundry? Im guessing not too many. Just a another chore that has to be done. I recently discovered these more natural laundry soap flakes that you can use the same way you would use Marseille soap. Gentle way to wash delicate laundry. You can throw the flakes even to the washing machine. About 1 spoonfull is enough for a normal laundry. The jars are so beautiful that you can leave those out in the open, no need to hide them in a closet. And the vinegar works just like fabrik softener in the washing machine and leaves a soft gentle scent of a clean laundry.  

Enjoy your Sunday<3 


4 kommenttia:

 1. Kieltämättä ovat tyylikkäitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja arkisesta pyykinpesusta tulee vähän vähemmän arkista. Mukavaa viikkoa<3

   Poista
 2. Tyylikkäät pullot ja kelpaa pitää esillä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tulee arkeen vähän luksusta. Kaunista alkanutta viikkoa<3

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)