sunnuntai 30. elokuuta 2015

Ekoilua osa I - Going ecological part ITätä luultavasti ette vielä tienneet minusta, mutta jos se on mitenkään ekologisempi, luonnollisempi, kasvipohjainen, eettisesti tuotettu, eläinystävällinen, myrkytön, luomu tai edes osaksi luomu ja kauniissa purkissa/pullossa, tuoksuu ihanasti yrteiltä/vaniljalta tai muulta ihanalta ja on kohtuullisen hintainen lompakolleni sekä toimiva tuote, niin luultavasti se löytää tiensä tähän huusholliin jossain vaiheessa. 

Eli "ekoilu" kuten tätä ilmiötä itse nimitän, tulee päivä päivältä tärkeämmäksi arvoksi. Mikään uusi juttu se ei tässä huushollissa ole ja vuosien varrella hovikuvaajakin on jo oppinut vain huokaisemaan syvään kun etsin jotain tuotetta kissojen ja koirien kanssa kun aina ekoystävällistä vaihtoehtoa tai sitä tähän asti käyttämääni tuotetta ei ole niin helppo löytää. 

Koska ekoystävällisten tuotteiden luokittelu ja standardit ovat paitsi maaonsakohtaisia, vaikeita, epäselkeitä ja joskus jopa harhaanjohtavia, olen tullut siihen tulokseen että riittää kun itse miellän tuotteen ekologisemmaksi kuin vastaavan "normituotteen". Tietoa toki löytyy netistä kun/jos jaksaa kaivella. Joskus kaivelen enemmän ja joskus vähän vähemmän. Ja yritän uskoa siihen mitä myyjä tai tuotteen valmistaja kertoo. Minusta se riittää. Pienikin ekoteko on hyvä teko. Mainostan aina hovikuvaajalle että "jes nyt linnunpoikaset kiittää!" 

 
Tämä ensimmäinen Method merkkinen puhdistusainepullo matkasi kotiin sattumalta korvaamaan sitä ekologista vaihtoehtoa jota olin aikaisemmin Prismasta keittiösuihkehyllyn uumenista löytänyt, mutta ei ollut enää myynnissä. Se löytyi aikaisemmin yhden pienen pullon mentävästä välistä alahyllyltä ovelasti piilosta, mutta nyt sen sijaan meidän paikalliseen Prismaan oli tullut tämä monitoimi Method ainoana ympäristöystävällisenä ja myrkyttömänä vaihtoehtona tilalle. Nappasin pullon pitkin hampain, koska edelliseen verratuna pullo oli mielestäni ruma. Nyt kun silmä on tottunut siihen niin sehän on ihan kaunis. Ja muuten ihan valtavan tehokas myös keittösuihkeena. Tuoksuu pirteästi pinkille greipille. Suosittelen<3  

 
Deep Steep käsisaippuavaahto taas muutti meille kun etsin hajutonta ja ekologista suihkusaippuaa, josta teen itse vaniljakylpyvaahtoa ja bongasin tämän Rosmariini-minttu käsisaippuan samasta nettikaupasta. En voisi olla yhtään tyytyväisempi, se toimittaa meillä keittiössä käsisaippuan virkaa, tuoksuu hyvältä eikä kuivata käsiä. Hyvä bongaus siis sekin. 


Sitruunoista ja limeistä teen lime-sitruunavettä, joka on paitsi hyvä janojuoma, niin sen väitetään myös puhdistavan kehoa myrkyistä. Totta vai tarua, sitä en tiedä, mutta raikkaalta se maistuu hellepäivänä. Luomukookosöljyä käytän moneen eri asiaan mm ruuanlaittoon ja suuvetenä. Väitetään että sen purskuttelu valkaisisi hampaita ja olen aika lailla sitä mieltä että kyllä pitää paikkansa. 

Mitä mieltä siellä ruudun toisella puolella olette ekoilusta? If it is organic, environmentally friendly, against animal cruelty, partly organic, pet-safe or non-toxic and smells good and its placed in a beautiful bottle or a jar, it probably finds its way to my house sooner or later. I find the environmentally friendly products more and more important as I grow older. It´s a jungle with all the labels in these product but I feel like I have to believe (mostly) what they say about being partly organic or environmentally friendly. Consumer cant know everyhing and even a little ecofriendly is better than non ecofriendly at all. 

I recently stumbled on this Method cleaner and Deep Steep handwash and I couldnt be happier. They smell great and work well. The Methot pink grapefruit even cleans the grease from kitchen surfaces. Do you think using ecofriendly products is an important matter? Does it make a difference?

5 kommenttia:

 1. Itselläni ekotuotteet on alkaneet nostamaan enemmän ja enemmän päätään oman ruokavalioni myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä maiju<3 !! Eko on luultavasti useimmiten myös se terveellisin vaihtoehto! Kaunista elokuun viimeistä iltaa!

   Poista
 2. Tunnustaudun 'välinpitämättömäksi kansalaiseksi' kun en näihin eko-asioihin kiinnitä huomiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla joskus. Meilläkin hovikuvaaja toisinaan purnaa, mutta usein on ilahtunut myös ekotuotteiden raikkaasta ja luonnollisesta tuoksusta! Ne saavat koukkuunsa<3 Kaunista elokuun viimeistä iltaa myös sinne<3

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)