sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Treffipäivän asua ja someihmetystä - Date outfit and wondering about social medias...

Käsi pystyyn ladyt jos tiedätte mikä ohjelma/sovellus Sway on?
Ja kaksi kättä pystyyn jos osaatte käyttää sitä...

Minulla on nyt varmaan vuoden verran ollut tämä uusi kannettava jossa on Windows 10 ja jatkuvasti se osaa hämmästyttää minua päättämällä asioita puolestani.

Välillä kun käsittelen valokuvia, ilmestyy ilmoitus että "olemme luoneet sinulle uuden valokuva-albumin, käy vilkaisemassa sitä". Oikeasti. Joskus käynkin ja ihmettelen sillä jos aamulla käsittelen valokuvia, tuo Windows 10:n sovellus tekee osasta niitä albumin. Ei siis kaikesta, se päättää itse mitä sinne laittaa. Tänään se hämmästytti valitsemalla sinne viimeisimmät vanhat asukuvat, joita en ole koskaan vielä edes julkaissut (käsittelin siis kahta eri settiä asuakuvia uusia ja vanhoja) ja minäpä sitten vilkaisin tuon albumin niin eiköhän tämä tietokoneihmeeni sitten kysynyt että hei tehdäänkö niistä Sway esitys?

No kun olen aikaisemminkin tuota Sway:tä ihmetellyt niin klikkasin että kyllä. Sitten kone avasi Swayn ja oli vienyt sinne nämä kuvat, päättänyt itse mikä on otsikon kuva jne. Ja pyysi lisäämän tekstin ja suunnittelemaan asettelun ja kuvakohdistukset (se kysyy kuvista että mikä osa niistä on olennaista, oli joistain jättänyt pään pois ja sitten sai laittaa pylpyröitä sen kuvaosan päälle joka itsestä oli olennaista) ja sitten kun koko homma oli "valmis" niin nyt se haluaa tietää että missä somessa haluan tämän jakaa... Vaihtoehtoina ovat Facebook (xlcheapandchic ei ole vielä Facebookissa) Twitter (ei kiitos, en omista Twitter tiliä), lindedin ja Docs.com (what???) tai sitten koodilla ilmeisesti vähän samaan tapaan kuin esim YouTube videot upotetaan...

Kohta läppärit varmaan valmistaa meille aamiaistakin?Käteväähän tuo olisi jos vaikka koko bloggaus onnistuisi samalla tavalla. Käsittelet vaan kuvat ja annat koneen päättää mitä niistä käytetään, missä muotoilussa ja lisäät vaan tekstin ja se toisi ne tänne bloggeriin. Voisin kuvitella että tuo sovellus älypuhelimessa voisi olla kätevä käyttää, mutta minua se vielä toistaiseksi lähinnä ihmetyttää...
Ja koska töissä normaalina päivänä käytän vähintään 12 eri ohjelmaa/sovellusta työpäivän aikana, en ole kotioloissa mitenkään erityisen riemuissani uuden ohjelman opettelusta, ellen varmuudella tiedä että se oikeasti palvelee minua, eikä vaan vie turhaa aikaa. Joten hyviä vinkkejä otetaan vastaan jos joku oikeasti käyttää Sway:tä.

Ja siltikin. Ottaisin mieluummin siivousapua, jotta saisin viettää enemmän aikaa hovikuvaajan kanssa. Ja tästä seuraa maailman huonoin aasinsilta asukuviin ja otsikkoon. Liittyy kyllä vahvasti someen ja siihen miten paljon aikaa se meiltä vie.

Meillä on sovittu että kerran viikossa (joskus kerran kahdessa, jos sattuu olemaan kiireitä), meillä on "treffipäivä", jolloin keskitytään olemaan kahdenkesken ja menemään jonnekin ja tekemällä jotain kivaa ja silloin tietokoneet ja some ovat pannassa. Usein se jotain kivaa kattaa käynnin yhdessä lounaalla tai kahvilassa jossain kivassa paikassa tai siellä minne nenä näyttää. Tällä kertaa se oli lounaas N´avetalla Sipoossa kun oli tarve käydä Villa Nokkosessa pienillä ostoksilla samalla. Vanhakin parisuhdekin kaipaa hoitamista tässä kiihtyvässä työelämässä ja someviidakossa.
Myrsky oli jo alkamassa, päivän asuna oli sen mukaisesti vähän lämmintä ja arkistakin asua. Koska nyt on kuitenkin KEVÄT (lumesta huolimatta), väriksi valikoitui vaaleanpunaista ja vaaleita sävyjä. Onneksi ehdittiin kotiin ennen pahinta räntäsadetta. Sen alettua oli kiva sytytttää tuli takkaan ja katsella myrskyä ikkunan läpi.

Tänään jo Vappuaatto (luminen ja vetinen sellainen), meillä kotoillaan suureksi osaksi ja odotellaan huomiseksi luvattua lämpöä ja auringonpaistetta, mitä Vappusuunnitelmia teillä siellä ruudun toisella puolella on?

Auringonpaistetta Vappuun<3
Who knows what Sway is? I have had Windows 10 for a while now and with it came some new programs like Sway. Untill now I have wondered what it is used for but today Morning when I was handling some old and new outfit pics Win10 asked me if I wanted to take a look at the new pic album it had created for me from todays photos. I did and then it asked if I wanted to make a Sway publication about those and I answered yes and it had allready layed out the photos there and I had insert text and make some adjustment and now it wants to know if I want to publish the finished Sway in the Facebook, Twitter, linkedin or docs.com. Well, I use none of those, so apparently not much use for Sway right now.

It was kinda fun though to do it. Im pretty sure that my laptop will make me breakfast some day, or at lieast I hope... since it seems to think for me anyway...

Date oufit is from yesterday before the storm hit. With hubby we have agreed to go out on a date at least once a week (sometimes couple of weeks passes though) to take care of our relationship. Usually we go to have lunch in some nice place like yesterday. Or we simply drive somewhere and discover new places. To dinner we go very seldom since most of the time we actually make better dinner at home than our local restaurants here have to offer.

Due to incoming rain and snowstrom I had warm outfit but decided to at least make it out of light colors adding beige and offwhite to light pink shades. When we got back home the storm had allready started and I was actually a bit cold... Tomorrow is the May Day (the first of may, which is a public Holiday), so we still have 2 more days off. Yay...

Enjoy your Sunday<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin...:)