tiistai 25. huhtikuuta 2017

Keväisen roosaa ja vaatevallankumous - Rose pink for Spring and fashionrevolution...Tarkoitus oli kirjoittaa teille eilen, mutta kun maanantait on välillä niin maanantaita että kaikki ei mene ihan putkeen. Koira puri ja sormeen sattui, ei tehnyt mieli kirjoittaa yhtikäs mitään.. Ei siis mitään vakavaa, collie hermoistui kun osuin takkuun ja osoitti mieltään. Maanantai mikä maanantai.

Roosa tai sanoisiko tuota nyt vaaleanpunaiseksi on minusta tosi mainio kevätväri ja sitten kun sen saa vielä lämpöisenä versiona tähän vähälumiseen kevääseen niin ei voi valittaa. Oli hyvä ja lämmin olla. Viikonlopun to-do listan ansiosta murtunut nilkkakin nikotteli siihen malliin että pakko oli laittaa lenkkarit jalkaan. Onneksi maanantai on ihan hyvä lenkkaripäivä. Edelleen olen kiitollinen sille joka niistä teki salonkikelpoiset työkengät.Mutta hei, sitten se tärkeä asia joka jäi eiliseltä. Minusta se on tärkeä. Eilen oli Vaatevallankumous-kampanjan aloituspäivä. Siitä voi lukea lisää täältä.  Eli siis päivää/viikkoa vietetään Rana Plazan vaatetehtaan romahduksen vuosipäivän merkiksi ja sillä koitetaan saada vaateteollisuuteen lisää vastuuta. Eli se on tärkeä juttu myös meille vaatteista ja tyylistä bloggaaville.

Instasta löytyy #whomademyclothes vaikkapa täältä.  Siellä oli myös kuvia tägillä #I made your handbags ja #I made your clothes. Minusta ne olivat mielenkiintoisia.  Aina voi aloittaa pienestä ja tiedostaa ongelmat ja miettiä miten itse voi parantaa kuluttajana asiaa. Ainahan joka alalla puhutaan läpinäkyvyydestä, omallakin alalla siitä jauhetaan ihan kyllästymiseen saakka, mutta toisaalta se on tärkeä juttu. Varsinkin kulutustuotteissa kuten vaatteissa, ruuassa ja vaikkapa polttoaineissa ja muussa energiassa.

Täydellisessä maailmassa mieluusti kulkisin vaatteissa, joista tiedän että tekijä on saanut arvoisensa palkan, turvallisen työympäristön ja tietäisin missä tehtaassa vaate olisi tehty. Mielellään myöskin käyttäisin biodieseliä ja söisin luomuruokaa, jossa ei ole käytetty turhia kemikaaleja ja eläimet ovat saaneet hyvän elämän. Olisin valmis myös maksamaan lisää näistä tiedoista ja käyttämään enemmän rahaa niihin tuotteisiin joiden tiedän lisäävän ihmisten ja eläinten (ja pitkässä juoksussa myös omaa) hyvinvointia  Haave on aika kaukana todellisuudesta, mutta jostain pitää aloittaa, eikö? Kukkaron koko ja huono tiedonkulku ja tarjonta säätelee vielä tätä, mutta joskus ainakin voi vaihtaa ne tavalliset kananmunat luomukananmuniin ja ostaa tavallisen t-paidan sijasta sen vastuullisesti vastuullisessa tehtaassa luomupuuvillasta valmistetun.Leppoisaa tiistai-iltaa ihanaiset<3

25.4.2017

Meillä näytti illalla tältä ei uskoisi Vapun olevan muutaman päivän päässä!

Lets start with the todays outfit before more serious issues. Light pink. What could be a better and uplifting Spring color? When it comes in a form of a soft warm cardigan, I must admit Im sold. At least before the warmer weather... It actually snowed today. Twice.

And now a bit more serious stuff...

The real Fashionrevolution day was allready yesterday, but I didnt have the chance to write so Im doing it now. You can read about it here. It all started from the Savar building collapse 2013. I think remembering it and acknowledging that fashion business isnt always perfect is needed. The first step to become more aware fashion consumer is to acknowledge that there are things that we can do and we can affect too by choosing the better choice when available. We can recycle, we can choose organic cotton, we can use the labels that we consider more responsible than others. Sounds simple? Well it isnt. I dont know a single clothing manufactorer that actually tells how and where all the parts of the garment are done. Do you? Even though we can choose the one that is more or the most transparent in their process.
2 kommenttia:

  1. Niin kukkaron koko ja tiedon puute esteenä mullakin...kaunis roosa jakku! Mukavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina<3 Tiedon puute on nykypäivänä kummallinen asia. Kaikesta muusta löytyy tietoa, mutta niin vaatevalmistus kuin elintarvikealakin on vielä pimennossa suureksi osaksi. Onneksi se pikkuhiljaa muuttumassa. Oikein Hyvää Vappua sinne!

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)