perjantai 7. huhtikuuta 2017

Kevättä pullossa - Spring in the bottle...





Minuun on iskenyt taas keväthulluus.

Se tulee tällä kertaa kauniin hajuvesipullon tai ihanan tuoksukynttilän muodossa.
Olen aivan totaalisesti hullaantunut katselemaan uusia tuoksuja, voisin katsella kauniita hajuvesipulloja ja tuoksukynttilötä vaikka tuntitolkulla. Mieluiten katselisin niitä toki omassa hyllyssä, mutta onneksi kosmetiikkabudjetti pitää huolen siitä ettei ihan järjettömäksi niiden kanssa voi heittäytyä.

Varmasti vuoteen en ole uhrannut yhtäkään ajatusta uudelle tuoksulle. Paitsi Guccin Bamboo tuoksulle josta olen talven aikana saanut parikin tuoksunäytettä kaupoilla käydessäni. Ne on jo käytetty loppuunkin, mutta kaapistahan ei tätä ihanuutta suinkaan löydy vaan löytyy jotain aivan muuta. Gucci odottakoon vielä tovin.

Törmäsin surffaillessani erään nettikaupan sivuilla joulupakkausten alennusmyyntiin ja se herätti sisäisen sulovilenin taas eloon. Kukapa voisi vastustaa tarjousta jossa saa tuoksun ja vartalovoiteen halvemmalla kuin itse tuoksun mistään liikkeestä? Elisabeth Ardenin Always Red Femme ja Balmainin Eau D'Ivoire ovat ilahduttaneet koleita kevätpäiviä tuoksullaan.



Molemmat ovat täysin sokkona ostettuja ajatuksella että tuoksun ainesosat ovat omia suosikkeja ja ne voisivat sillä perusteella sopia itselle ja ajatus meni täysin nappiin. Always Red Femmen uskalsin napata itselleni kun ennestään vanha tavallinen Always Red on ollut jo pitkään aistillinen iltatuoksusuosikki vaikka onkin vähän eri tuoksuaineista tehty.
Always Red Femmessä on päärynää, cassista ja sitruunaa, keskituoksuna mm persikankukkaa ja ihanaa jarmiinia ja pohjatuoksuun jää tuoksumaan mm.aina suosikki vanilja.
Balmain taasen on ihanan herkkä ja vähän vanhanaikainen. Siinä on vanhanaikaisesti mm. magnoliaa ja bergamottia sekä punaista viinimarjaa. Pohjatuoksuun jäävät hennosti tuoksumaan patchouli ja ambrette


Kumpikin tuoksuista on kohtalaisen keveä, kuten pakkauksesta voi vähän päätellä, ARF, jonka pakkaus on kuin karkki on alkutuoksultaan vähän voimakkaampi, mutta jää tuoksumaan iholle aika mietona hetken päästä. En osaisikaan käyttää tuoksua joka kulkee pilvenä mukana.



Tuoksukynttilössä mm ruotsalainen Victorian candles on minulle mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Heillä on jopa Burn Cancer-kynttiläsarja, jonka hinnasta osa lahjoitetaan Ung Cancer yhdistykselle nuorten syöpäsairaiden hyväksi. Sellainen löytää ehkä seuraavaksi tiensä meille ekokynttilöiden lisäksi.


Tuoksukynttilöiden suosikiksi ovat muuten kotona nousseet ekologisemmat soijakynttilät ja kookosöljykynttilät aromaattisine tuoksuaineksineen, hinnat vaan ovat toistaiseksi paljon kalliimmat kuin tavallisilla tuoksukynttilöillä, mutta tuoksutkin soijakynttilöissä ovat jotenkin paremmat. Makuuhuoneen on vallannut lahjaksi saatu Pure light Cerenity tuoksukynttilä, kookosvahasta tehty ja aromaattisia öljyjä sisältävä kynttilä, jonka tuoksuun on ihana nukahtaa.


Vaihtoehtoisesti suihkuttelen vuodevaatteisiin L´Occitanen AROMACHOLOGIE Relaxing Pillow Mist:iä, jossa on rauhoittavia eteerisiä öljyjä  laventelia, bergamottia, appelsiinia, mandariinia ja kurjenpolvea, joka tekee kaltaiselleni huonolle nukkujalle miellyttävän nukahtamiskokemuksen. Ja niin ihmeelliseltä kuin se kuulostaa, vieressä sängyssä nukkuu kissa, jota moinen tuoksuttelu ja suihkuttelu ei ollenkaan häiritse. Se jos mikä kertoo eteerisen öljyn hyvästä vaikutuksesta. Jokainen jolla on kissoja tietää varmasti että kissa jos joku lähtee kuin ammus toiseen suuntaan haistaessaan jotain epämiellyttävää...mutta meidän viltsu taitaa tykätä...

Tiesittekö muuten että ekoajattelustaan tunnetulla Gwyneth Paltrow:lla on oma ekologinen nimikkotuoksunsa Goop merkin alla ( klik) ja että myös H&M: ltä on tulossa lisää ekotuoksuöljyjä markkinoille tänä keväänä (klik).

Migreeniherkkänä huomaan suosivani tuoksuja joissa on aitoja eteerisiä tuoksuaineksia, ne harvoin jos koskaan aiheuttavat päänsärkyä, sen sijaan useat halvat synteettiset tuoksuainekset aiheuttavat helposti päänsärkyä. Hajuvesissä käytetään usein sekä synteettisesti valmistettuja tuoksuaineita että aitoja. Usein niiden kanssa joutuu kokeilemaan ja oppimaan mikä sopii yrityksen ja erehdyksen kanssa. Onneksi tuoksuja voi käydä kokeilemassa ennen ostopäätöstä. Saatan käydä jotain tuoksua tuoksuttelemassa kaupassa useaankin kertaan ennen ostopäätöstä.

Herättääkö kevät siellä ruudun toisella puolella kokeilemaan uusia tuulia ja tuoksuja?
Vai luotatko varmaan ja hyvään omaan nimikkotuoksuun?



I seem to go mad about scents in the Spring...

I have been coveting all kinds of new scents lately. New parfymes, new home fragrances, scented candles. Basicly everything that smells good.

I even bought 2 new parfyms or Eau de Toilette actually. Balmain Eau D´Ivoire is a perfect spring scent. Mild and and nice with Magnolia and Bergamot. I just love it. It came with a body lotion in the same package. Im guessing that left over Holiday duos are now on Sale. I also bought Elisabeth Ardens Always Red Femme. I have loved the Always Red scent and now I wanted to give its sister scent a try. I just love it! Whats not to love? Cassis, pear, jasmine and my all time favourite vanilla...

For a year I really havent been paying attention to any new scents and parfymes, now I cant stop looking at all the beautiful bottles and candles. I´m madly in love with all the new ecocertified scented candles at home. Made of soy or cocos oil and aromatherapeutic oils they smell sooo good...

I got Pure Light Cerenity candle as a gift and it in the bedroom and the scent is best ever!
Other nights that I dont light it I use L´Occitane AROMACHOLOGIE Relaxing Pillow Mist and spray it on the pillow. Lavender is a good scent to fall a sleep to. Even cats dont seem to mind about these natural aromas. One of the cats usually is sleeping in the bed allready and he dont mind me spraying at all?! Just how strange is that? Or do cats know that natural lavender is good?

Does Spring make you go mad with scents or is it just me?









6 kommenttia:

  1. Olen niin tylsä tyyppi, että mulla on vaan yksi tuoksu kerrallaan, enkä edes nuuhki muita ennenkuin se on loppu :). Ja koska en ikinä oikein edes muista suihkautella sitä ainuttakaan tuoksua, joka mulla on, se ei myöskään kulu, joten vähän näyttää siltä, että tätä tahtia menee vielä vuosi-pari ennenkuin pääsen hommaamaan uuden nykyisen Chanelin Chance:n tilalle :D. Mutta toisaalta en ole siihen yhtään kerinnyt kyllästyä, vaan se on edelleen mun mielestä aivan ihanan vihreä ja kevyt, mutta silti sellanen kukkainen.
    Mistään mausteisista tuoksuista en tykkää.

    Jotkut luontaiset eteeriset jutut olis kyllä ihan mun juttu.

    Kevään tuoksuista viikonloppua <3 (vaikka aina toi kevät ei kyllä tuoksu parhaalle mahdolliselle :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä on sen parempi juttu kuin että tietää oman suosikkinsa, jossa viihtyy. Ajattele minkä määrän rahaa säästät kun et vilkuile muita...:)) Minä olen kaiken kanssa vähän tuuliviiri, niin pukeutuminen, tuoksut kuin korutkin vaihtelee aina mielialan mukaan ja tuoksut tuovat myös mieleen erilaisia muistoja. Nuorempana tein aina niin että ostin matkalta uuden tuoksun, jota siis käyttelin loman ajan ja sitten kotona samaisen tuoksun myötä oli helppo palata takaisin lomamuistoihin. Hajumuisti on yksi ihmisen mielenkiintoisimmista ominaisuuksista. Ihan kuin lapsuusmuistotkin palautuvat metsämansikan tuoksun mukana... ja nahkalompakon tuoksusta tulee mieleen isä... Taisin käydä ahkeraan kurkkimassa isän lompakkoon pienenä tyttönä...:))

      Poista
  2. Tuoksuhulluus onkin yksi niistä harvoista hulluuden muodoista, joka ei minuun iske - siitä pitää huolen tuoksuallergisuus;)
    Rentoa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävit ajatuksissa kun kirjoitin postausta, muistin hyvin tämän tuoksuallergian. Koitan aina katsoa että viipotan tuolla niin etten pöllyttele mitään tuoksupilviä toisten ihmisten päälle. Mietin tuota tuoksuallergiaa muutenkin, se on niin jännä juttu. Osa tuoksuallergikoistahan on allergisia myös itse homeen hajulle, puhdistusaineiden hajulle ja monelle muulle hajulle. Minä en periaatteessa ole allerginen millekään, mutta hometalossa käynnin jälkeen vetää nenä tukkoon. Ja töissä tietyissä tiloissa. Ja kuten jutussa totesin toiset varsinkin synteettiset tuoksut saavat aikaan migreenin. Aromaattiset luonnonöljyt ja tuoksut taas eivät koskaan. Päinvastoin, jotkut jopa helpottavat migreeniä... Kummia juttuja. Luin jostain että tuoksuallergikoille on tehty siedätyshoitoja eteerisillä öljyillä ja osalle ovat tuoneet helpotusta.

      Rentoa, kivaa ja tuoksutonta viikonloppua<3

      Poista
  3. Oi oi mitä ihanuuksia olet ostanut, keväällä kyllä haluaa uudistua, tuo tuo Arden tuoksu on mieletön ja pullo on niin kaunis. kivaa viikonloppua Sari💚💚💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia<3 Tuosta ollaan samaa mieltä, tuoksu on mielettömän hyvä ja pullo yksi kauneimmista. Ja sitä paitsi kun pullo on tumma, säilyy sisältö paremmin vaikka ilman lootaa... Kivaa viikonloppua myös sinne<3

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)