sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Pakkasakka ja talvitakkiasiaa - About winter jackets and coats...Satuin katsomaan uusinta säätiedotusta huomiselle aamulle tänä aamuna ja kyllä siinä oli taas ihmettelemistä! Maanantai aamu  -20 astetta! Ja iltapäivällä auringonpaistetta ja -3 astetta. Siinä riittää haastetta pukeutumiselle. Huomenna kannattaa miettiä kyllä kerrospukeutumista ja jonkun välikerroksen sovittamista kassiin iltapäiväksi. Ja aamulla on kuitenkin tarpeen se kaikkein lämpimin talvitakki. 

Minä tykkään talvesta, 5-10 astetta pakkasta on kiva, mutta tämän talven säiden soutamisesta ja huopaamisesta en tykkää sitten yhtään. Yhtenä päivänä on talvi, toisena on +6 astetta ja useimpina päivinä jos jonkinmoista kuraa ja sohjoa. Autoilu tuolla lentävässä kuravedessä ei ole mitenkään mieltä ylentävää. Sitten jos ei lennä kuravettä niin edellisenä päivänä taatusti on lentänyt ja auton ikkunat ovat yltä päältä kurassa. En muista tähän ikään yhtään tällaista talvea ennen nähneeni, tämä on ollut hyvin kummallinen talvi kelien puolesta. Sulaa ja pakastaa, sulaa ja pakastaa. Ihmisiä on kaatunutkin tänä talvena tuolla jäätyvillä ja sulavilla kaduilla enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Minullakin on 3 kollegaa sairaslomalla murtumien vuoksi. Meillä täällä maalla on ollut vähintäänkin haasteellista ajaa näitä hiekkateitä. Aamulla ne saattavat olla jäätynyt luistinrata ja iltapäivällä kun tulee kotiin niin auto uppoaa tien läpi sohjoon.Tälläkin hetkellä meiltä pääsee kääntymään vain yhteen suuntaan kuin toisen suuntaan pitäisi kääntää auto yli180 astetta mäestä paikoiltaan kolmion takaa toiseen vielä jyrkempään jäiseen mäkeen ja päästä se ylös. Voin sanoa että tavallisella autolla jää tekemättä.

Minä taidan lähteä aamulla töihin tässä mustassa untuvatakissa, joka on sekin käynyt jo vähän liian suureksi ja näytän ehkä enemmän michelin ukolta kuin miltään muulta. Pipo tai hattu päähän lisäksi totta kai ja rukkaset käteen (hanskat kassiin iltapäiväksi). Omistan myös yhden huovutetun lämpimän talvihatun, ehkä etsiskelen sen käsiini huomiseksi. 
lumen heijastama sininen latistaa takin kullanvärisyyden

märän sään ja pikkupakkasen mainiot koiranulkoilutus crocsit jalassa

Yhtä iäinikuisen vanhaa villakankaista pitkää tummanvihreää takkia lukuunottamatta pakkastakkini rajoittuvat näihin kolmeen takkiin. Tummanharmaa on yleisimmin käytössä, kullanbeige pääsee usein päälle näin kevättalvella kun tummat värit alkavat olla jo liian käytettyjä. Tämän joukon jatkoksi haaveilen kunnollisesta englantilaisesta villaduffelista, joka olisi 100% villainen ja lämmin. Ne ovat kuitenkin niin suolaisen hintaisia, että toistaiseksi tyydyn vain haaveilemaan. Minkälainen on unelmien talvitakki siellä ruudun toisella puolella?

Lämmintä päälle huomiseksi ja menkää varovasti jäisillä kaduilla!

Yesterday we had a temerature around 40 degrees fahrenheit. Today its 12. And for tomorrow morning it will drop to -4 fahrenheit! I usually like winter. I dont have anything against snow and wheather around 22-14 fahrenheits. What I really dont like is this going from deadly cold to temperature where snow melts and back to deadly cold! That is very challenging to wardrope, driving and even walking. More people than ever have slipped and falled on the streets this winter and broken either an arm or a leg. Even 3 of my colleagues are on sick leave because either broken arm or a leg. 

Exept of my old long woolen coat (that I dont really use anymore, because its dark green) I only have these 3 jackets warm enough to go out in -4 fahrenheits. Ofcourse with a hat or beanie. Tomorrow Im thinking to use this black down jacket that is the longest one of the 3. Its a little too big and makes me look like a michelin man, but in -4 fehrenheit, who cares? Fingers crossed that my car starts tomorrow morning

! What is your favourite warm winter jacket for the really cold weather?

14 kommenttia:

 1. Apua..millaisia pakkasia on luvassa. Mun piti ostaa jo viime talvena talvitakki, en tarvinnut. Sitten olisi pitänyt tänä talvena. En ole tarvinnut... Katsotaan, että jääkö tänä vuonnakin hankkimatta ;) Pukeudun nykyään itse päällekkäispukeutumistyylillä kylmillä ilmolla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aika kylmä maanantai... Toivottavasti tarkenit hyvin päällekäispukeutumistyylillä! Nyt on ehkä hyvä aika tutkia alet ensi talvea varten, jos talvitakkia kaipailee... Mukavaa sunnuntaita sinne!

   Poista
 2. Huominen sää tosiaan aiheuttaa taas päänvaivaa, menee varmaan kerrospukeutumiseksi täälläkin. Kivaa viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Belladonna<3 Tuntuu että joka päivä tänä talvena sää aiheuttaa vähän päänvaivaa. Märkyys ehkä vieläkin enemmän kuin pakkanen. Mukavaa sunnuntaita<3

   Poista
 3. ♥Kauniita asukokonaisuuksia! Täällä tänä aamuna -15 astetta..hu-huu...pikkuisen viileän tuntuista, mutta aurinko paistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta Sinikka<3 Onneksi paistoi aurinko, sitä onkin ollut jo ikävä!

   Poista
 4. -15 astetta vielä klo 9:30, kun rennosti yöpaidassa täällä huilailen tapahtumakkaan viikonlopun jälkeen. Ilma tuntui kovin kylmältä kun availin makuuhuoneen tuuletusikkunaa. Hrrr! Toivottavasti valitsit kaikista lämpimimmän takin työmatkaksi. Tien päällä ollessa kun voi sattua mitä vain. Kuten kerroitkin, kerrospukeutuminen on nyt hyvä juttu. Hyvää työviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan lämpimimmässä takissa mentiin. Ja muutenkin minulla on aina autossa mukana kaikki tarpeellinen siltä varalta että jotain sattuu. Viikko on taas vierähtänyt, mukavaa sunnuntaita sinulle<3

   Poista
 5. Kyllä nyt on kirpsakkaa ollut ja tarvitset kaikkia kauniita takkeja. :) Aurinkoista viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan takit on aina tarpeeseen<3 Vaan tänä talvena räntäkelin vedenpitävä takki on ollut luultavasti se käytetyin... ehkäpä ensi talvena olisi kuivempi talvi? Toivotaan! Ihanaa sunnuntaita<3

   Poista
 6. Nää alkukevään kelit on just niitä vaikeimpia pukeutumisen suhteen. Aamulla kauhee pakkanen ja päivällä sulaa. Luovimista pukeutumisen suhteen. Justiin löysin makeen nahkatakin kirppikseltä ja meinasin laittaa sen päälleni mutta ei, aamulla olikin niin kylmää. Pitää odotella vielä. Naisella ei ole koskaan liikaa takkeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvän löydön olet tehnyt kirppikseltä! Nahkatakin päällehän voisi laittaa viitan lisälämmikkeeksi jossei jaksa odotella niitä vähän lämpimämpiä kelejä. Kyllä tässä ilmastossa oikeasti useampaa takkia tarvitaan<3 Mukavaa sunnuntaita sinulle, tänään lähdetään täälläkin kirppareita kurkistamaan!

   Poista
 7. Kylmä kuuma kylmä kuuma - sitä tämä talvi on ollut! Ihanan värinen huivi sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja<3 Siitäkin huolimatta että vaaleanpunaine ei muka ole aikuisen väri, kieltäydyn siitä täysin luopumasta...:D Tykkään itse ja se on tärkeää. Leppoisaa sunnuntaita!

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)