lauantai 11. lokakuuta 2014

Kanervan lilaa ja lauantailinkki - Heather lilac and saturday link

Syksyisen kosteissa ruska-aamuissa on jotain aivan omaa viehätystä. Ilma on helppo hengittää ja kosteaus saa ruskan värit loistamaan. Tänä vuonna on ollut erityisen kaunis, lämmin ja pitkä syksyaika, nyt näyttää siltä että seuraava myrsky saa loputkin lehdet putoamaan puista. Sitten alkaa se ankea pimeä aika ennen lumentuloa. Täällä taitaa vähän stressi vaivata, unen tulo on vaikeaa pimeästä ajasta huolimatta ja tämä viikko on tuntunut erityisen piiitkältä. Eilen tein kotona etäpäivää ja silloin tulee lähestulkoon aina tehtyä vielä normia pidempää päivää eikä malttaisi oikein lounastaukoakaan pitää ja se kyllä kostautuu aina seuraavana päivänä. Onneksi on lauantai! Asukuvissa on neule, jonka värille oli vaikea keksiä nimeä, mutta sitten totesin että aikalailla kanervan lilahan tuo on. Ihana väri, tykkään kovasti, neule itse on tosi tosi lämmin bleiserin alla eikä todella tarvinnut kylmässä toimistossakaan palella. Aikanaan neuletta hankkiessa mietin tosi pitkään tuleeko tuollaista väriä pidettyä, mutta bleiserin alla se on ihan hyvä, liian suurena pintana voisi olla vähän liikaa minun makuuni. Jotenkin tuo vaatekomeron väritys on muuttunut tässä blogin kirjoittamisvuosina aika neutraaliksi, muutama väriläiskä siellä täällä antaa vähän iloa sinne joukkoon. 


Lila jumppapallo pääsi samaan kuvaan neuleen kanssa kun tupsahti pitkästä aikaa mieleen että tuollainenkin löytyy kaapista. Se taisi jäädä kaappiin polvileikkauksen jälkeen kun ei päässyt lattialle ja unohtui sinne. Se on oiva apu jumiutuneen yläselän ja rintarangan avaamiseen. Fysioterapeuttini joskus muutama vuosi takaperin opetti kuinka sitä voi siihen käyttää. Minun palloni on löysä, sisältää hiekkaa ja kulkee vähän nahkeasti lattialla, mutta sellaisenaan ei ole niin raaka selän alla. Oikeasti pallon tulisi olla kiinteä, jotta se olisi tehokkaampi. 
Eli siis homma toimii niin että pallo asetetaan lattialle, käydään itse makaamaan pallon päälle niin että pallo suunnilleen siinä kohtaa jossa rintsikoiden lukko on. Polvet koukussa ja sitten nostetaan lantio maasta ja vatsa sisään jotta alaselkä ei ole notkolla vaan on hallinnasssa ja suorana. Kädet niskan taakse kyynerpäät sivuille ja katse kohti kattoa kämmenet tukemassa niskaa ja päätä. Sitten aletaan polvien avulla liikuttamaan palloa ylös ja alas pitkin selkärankaa niskasta kylkiluiden alakohtaan ja takaisin. Se pakottaa rankaan liikettä ja venyttää pitkiä selkälihaksia. Kun tuon perusliikkeen taitaa ja pystyy pitämään alaselkä- ja vatsalihaspaketin koossa, palloa voi liikutella myös sivusuuntaan ja pyöritellä. Sitten voi pysähtyä pallon kanssa notkistaa vähän niskaa taaksepäin ja katsoa kohti takana olevaa seinää ja mennä vaikka nikama nikamalta alaspäin. On muuten tosi tehokas! Minä kun kaivoin pallon tuolta monen kuukauden tauon jälkeen, sain kyllä lukkiutuneita nikamia auki, mutta myös lihakset niin kipeiksi että seuraavana päivän ei kertakaikkiaan pystynyt pallon päälle menenään. Ihan kuin olisi ollut tosi tehokkaassa hieronnassa. Kaikki selän lihakset kipeinä kuin olisi junan alla jäänyt, joten varovasti kannattaa aloitella. 


Silläkin uhalla että tästä kirjoituksesta tulee tappavan pitkä, vielä mielessä on ollut kirkkaana heijastinasiaa. Kuvissa näkyy että olen laittanut heijastimen kassiin kiinni. Se on tuollainen heijastilätkä jonka saa siis vaikka käsivarteen kiinni, totesin että pysyy parhaiten mukana matkassa kun on laukun kahvoissa kiinni, siitä sen voi helposti siirtää käsivarteen takin kuin takin päälle. Nyt on se aika vuodessa kun heijastin on todella tärkeä, myös kaupungissa vaikka on katuvalot, niin näkyy paljon paremmin autoilijalle. Meillä maalla heijastin on henkivakuutus, eikä täällä oikeastaan yksikään aikuinen ihminen kulje ilman heijastinliiviä tai todella hyviä heijastimia pimeällä. Samaa ei voi valitettavasti sanoa koirista. Jos joku ei vielä ole hoksannut niin koirille on saatavilla kaikenmaailman heijastiliiviä, vilkkupantaa, vilkkuliiviä, tassuheijastinta sun muuta. Laittakaa hyvät ihmiset koirille heijastimet päälle kun lähdette ulkoilemaan. Se on myös koiran henkivakuutus. Ja toinen juttu. Koiraa ohjataan aina oikealta puolelta. Eli koira kulkee ohjaajansa vasemmassa kädessä, vasemmalla puolella tietä, penkereen puolella liikenteessä! Koira on aina vasemmalla, niin maantiellä, näyttelyssä, kokeissa, kilpailuissa, jopa virkakoirat ja opaskoirat kulkevat ohjaajansa vasemmalla puolella. Syy miksi saarnaan tästä on se että tuossa eräänä iltana melkein ajettiin mustan koiran päälle. Omistajalla oli kyllä heijastinliivi ja näkyi erittäin selvästi pimeällä sateisella asfalttitiellä, mutta eipä näkynyt se että hänellä oli musta koira kulkemassa ajoradalla oikeassa kädessä. Koira tupsahti auton eteen täysin yllätyksenä. Koiralla ei ollut mitään heijastinta, remmi oli musta, koira oli musta ja koira käveli keskellä ajorataa. Onneksi ei käynyt mitään. Itse en ikinä uskaltaisi omia koiriani ajoradan puolella taluttaa. Hui, pelkälle ajatukselle!
Heijastin = henkivakuutus itselle, lapsille ja koirille.

Jos jaksoitte lukea näin kauas niin lauantain linkki tulee tässä Audrey Salutes. Yksi minun lemppareistani, jossa esitellään omaa ihanaa tavispukeutumista, vähän muiden pukeutumista ja annetaan pukeutumisvinkkejä sekä aiheutetaan minulle kurpitsapiirakkahimo! Kuka on pääsyt maistamaan kurpitsapiirakkaa? Minusta se alkaa jo kuulostaa tosi hyvältä ja olisi ihana päästä maistamaan. Ihanaa ja värikästä syysviikonloppua sinne ruudun toiselle puolelle!

I have fully enjoyd this Fall beause its been long, warm and colorful. Fall is now so far that I think when the next storm hits, its the day when all the rest of the leaves will fall. Then it will be the beginning of the darkest fall days before the snow lands and gives some more light. I thought long and hard what is the color of this woolen sweater? Its not really wine red, nor burgundy but its actually heather lilac or at least we in Finland call this color heather lilac because its almoust the exact color as lilac heathers are. It was nice and warm under the blazer and under blazer the color isnt too much. 

You can probably see that I have attached a reflector to my bag. Its the easiest and cheapest way to stay safe in the dark this time of the year. So always use the pedestrian safety reflector when you go out in the evening this time of the year and make sure that your kids and pets have one on them as well! Here in the countryside where there is no light on the roads its the only way to be safe. The other night there was this one pedestrian who had a good reflecting vest on, but what we didnt see was his black dog walking on a black leash in the middle of the road! The dog was completely black and we nearly hit him. So make sure your dog has a safety reflection vest or something similar like reflecting collar on. Above you find the saturday link as usually in saturdays. Enjoy reading and your weekend!

12 kommenttia:

 1. Kauniisti sopii sinulle tuollainen liilaan taittuva kanervan värikin. Ja kiva asukokonaisuus muutenkin!
  Kiitos heijastinmuistutuksesta - niistä ei voi koskaan liikaa muistuttaa!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady<3 Mukavaa viikonloppua myös teidän porukalle, toivottavasti flunssapöpö on jo hellittänyt otteensa!

   Poista
 2. Tuota jumppaohjetta pitää kokeilla! Ainakaan kuvissa ei kanervanlila paitasi ole lainkaan räikeä vaan mukava väripilkku ja sopii sinulle.

  Muistan käyttää heijastimia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Joku voisi kyllä meille naisille jo kehittää vähän kauniimpia heijastimia kieltämättä, mutta pääasia on että käytetään jotain heijastinta. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Kaunis asukokonaisuus. Kanerva näyttää niin kauniilta. Syksyn tuntua.

  VastaaPoista
 4. ♥Onpa kaunis asukokonaisuus jälleen! Heijastimet "heilumaan" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta Sinikka<3 Heijastimet heilumaan ja mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 5. Minä myöhään kommentoin, olimme matkalla, luin sielläkin blogeja, mutta kommentoimiset jätin kotiin. Minusta kivasti kanervan väri sopii Sinulle. Kaunis asu muutenkin. Mielenkiintoinen tuo pallo, en ole vastaavaa kokeillut, se pieni pallo joka minulla oli, olisi aivan liian pehmeä kuvaamiisi jumppaohjeisiin.

  Sitten heijastinjutut, kiitos niistä. Minusta heijastimista ei vieläkään kerrota liikaa. Ja vaikka kaupungissa on valoja, niin aina löytyy tummia kulmia, joista joku pyöräilijä tai lenkkeilijä pujahtaa ilman heijastinta. Puhumattakaan mitä maalla, missä pilkkopimeää.
  Luin oikein ajatuksen kanssa ohjeesi miten koiria kuljetetaan maantiellä. Oikein on toimittu. Meillä on ilo aina joskus hoitaa ja ulkoilluttaa tyttären perheen koiria. Mukavaa uutta viikoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KässäRitu<3 Olet ihan oikeassa, heijastimista ei voi koskaan puhua liikaa, saisipa vielä nuorison ymmärtämään sen tärkeyden. Meillä päin suhataan valoitta ja heijastimitta pitkin kyliä...:( Ja tosiaan kyllä se niin on että pientareen puolella ne karvalellutkin on turvassa. Heijastimen kanssa tottakai. Mukavaa syysviikkoa ja turvallista ulkoilua!

   Poista
 6. Hei, piti vielä sanoa, että kaunis piha näkyy. Tykkään kolmen havupuun ryhmästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Havupuut on minun talven vihreät iloni. Vähän vihreää lumen keskeltä.

   Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)