sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Vuoden kosmetiikkalöydöt ja flopit - This years best and worst in cosmetics...



Enpä olisi uskonut viime vuonna että tänä vuonna mm. pesen hiuksiani tyytyväisenä venäläisellä luomushampoolla ja yksi kosmetiikan lempimerkeistäni tulee Latviasta. Sen olisin toki voinut ennustaa että suomalaisia kosmetiikan lempimerkkini eivät valitettavasti ole. Suomi tulee nyt tässä eko-jutussa aika pitkällä perässä. Meillä on vain muutamia merkkejä, jotka nekin aika hinnakkaita. Harmi.

Omasta kaapistani löytyvät vuoden kosmetiikkalöydöt, joista on tullut ehdottoman vakkareita ovat merkiltään Mossa ja  Estelle & Thild. Mossa tulee Latviasta ja on ECOCERT-sertifioitu. Estelle & Thild puolestaan on ruotsalainen merkki,  myöskin samalla lailla  ECOCERT-sertifioitu. 


Vuoden ehdottomiksi lemppareiksi ovat nousseet Mossan Age Excellence Kuorintanaamio, jota siis pidetään kasvoilla 5-15min ja se kuorii hankaamatta kemiallisesti. Tykkään sen tuoksusta ja tuntumasta ja kun itsellä on herkkä couperosa iho, joka ei hankaamista kestä, niin tämä naamio on hyvä vaihtoehto.


Toinen Mossa suosikki on Mossa Skin Perfector Sävyttävä BB-voide. Se on lähes huomaamaton, mutta tasoittaa ihon sävyä ja hoitaa samalla. Kun sen kasvoille laittaa, kestää hetken ennen kuin nuo pigmentit ikään kuin näkyvät. Peittämään ihon varsinaisia virheitä tästä ei ole mutta on helppokäyttöinen sävyn tasoittaja ja samalla tosi hoitava. Välillä tämän kanssa en laita päivävoidetta lainkaan. Tuoksu on mieto ja miellyttävä, sävyjä on vain yksi soft beige. Se tekee ihosta ehkä aavistuksen päivettyneen näköisen. Tämä sävyttävä BB-voide on ollut iloinen yllätys hinnallaan ja ekologisuudellaan.
Pumppupullo on tosi kätevä käyttää. 




Kolmas ja  neljäs suosikki löytyvät Estelle & Thildin sarjoista. Biodefence instant Recovery Nigh Cream yöksi ja päiväksi uusi tuttavuus Biohydrate Total moisture Day lotion. Yövoidetta olen käyttänyt jo vuoden päivät, toinen purkki on menossa, se on aika riittoisaa varsinkin hoitavan öljyn kanssa käytettynä enkä luopuisi siitä enää kuin pakon edessä. Napakoittava vaikutus on välitön ja se tuntuu riittävän hoitavalta. Day lotin on uudempi tuttavuus, muutaman kuukauden käytön perusteella sanoisin että sekin on tullut kaappiini jäädäkseen. Sillä on myös napakoittava vaikutus, sisältää hyaluronihappoa ja tuoksuu miedosti pionille. 

Estelle & Thild on noista kahdesta merkistä se hintavampi, Mossa on aika edullinen verrattuna melkein mihin tahansa ekomerkkiin. Hinta-laatusuhde on tosi kohdallaan. Ainakin Hyvinvoinnin tavaratalo netissä myy aika kattavasti Mossan  tuotteita, nyt niitä löytyy alestakin. Myös Biodelly myy niitä. Itse olen ostanut kuorintavoiteen Sokoksen alesta siellä on jonkin verran Mossan tuotteita myös tarjolla. Samoin kuin E&T:tä. Loput on haalittu eri nettikaupoista. 


Mikä se vuoden kosmetiikkafloppi sitten on ollut? Aivan ehdottomasti Moroccanoil:n Intense Curl Cream. Hiuksiin jätettävä hoito. Siis aivan järkyttävä tuote. Olen aiemmin kokeillyt itse hoitoöljyjä, jotka ovat olleen ihan käypiä, mutta tuo kiharille hiuksille tarkoitettu tökötti oli jotain aivan järkyttävää. Minun kuivat hiukseni nromaalisti imaisevat helposti hoitavia öljyjä, mutta tuo hoitoaineen tuntuinen tökötti jää hiusten pintaan, sotkee kammat ja harjat ja hiukset töröttävät lopputuloksena joka suuntaan. Se ei todellakaan imeydy yhtään minnekään. Paiskasin sen parin käyttööyrityksen jälkeen suoraan roskakoriin. Se oli pahin floppi kosmetiikan saralla moneen vuoteen. Ihan sama vaikka sitä olisi laittanut kuinka vähän. Imeytyminen ei todella kuulunut tuohon tuotteeseen. Sanoin sille hyvin närkästyneesti heipat ja heitin roskiin sisältöineen päivineen.

Pitäisi varmaan ostaa tilalle jokin hoitava öljy, nyt olen käyttänyt hiuksiin samoja öljyjä kuin vartalollekin ja ne ovat kyllä osoittautuneet ihan hyviksi nekin. 






Täällä on vaihteeksi satanut yön aikana räntää ja maisema näyttää kivan valkoiselta. Eilinen päivä meni aika tiiviisti pihatöissä ja vielä jäi ylikin kun oli pakko jo lopettaa kädet maitohapoilla. Ajoitus oli hyvä, sillä vaikka tekemistä vielä pihalla piisaakin ei tuolta lumen alta löydä enää haravoitavia lehtiäkään. Tänään siirryn sisätiloihin siistimään paikkoja. Tällainen kotoiluviikonloppu täällä, edes Black Fridayn alennukset eivät ole nyt inspiroineet, tiivin työviikon päälle oli pakko saada olla ulkona valoisaan aikaan.
Miten teidän viikonloppunne on sujunut?



This years best cosmetics come from Latvia and Sweden. Both brands are Ecocert certified organic. Mossa comes from Latvia and Estelle & Thild comes from Sweden. For some reason we dont have so many finnish affortable brands in organic cosmetic yet.

My favourites include Mossas Age Excellence pealing mask, Skin Perfector BB-cream, Estelle &Thilds Biodefence instant Recovery Nigh Cream, Biohydrate Total moisture Day lotion. Mossa is more affordable of those 2 brands and I think it will part of my regular skincare for a long time as well as Estelle & Thild. 

The worst product ever this year has been Moroccanoil:n Intense Curl Cream.
So awful that its hard to describe. It is supposed to be stuff you put on your hair after wash and dont wash it away since it is supposed to be absorbed by your hair. No way!

My hair absorbes good amount nourishing oils, but this stuff? Its like putting very thick body cream on your hair exept its not absorbed anywhere! It makes you hair look greasy no matter how little you use and it basicly smears all your combs and brushes even the next day. It is anywhere else but not absorbed. Icky stuff. I tossed the full bottle  into a trash can 

Its been wet and rainy almoust all week, for couple of days we had snow and frost, but it melted away the next day. I actually spent yesterday doing yard work like combing leaves. Today its raining sleet and the leaves are covered By this wet snow. 




4 kommenttia:

  1. Ohhoh olipa mielenkiintoinen juttu ja siis nuo Moroccon Oilin tuotteet ovat olleet ihan megahyviä ja tämä ei sitten toiminutkaan ollenkaan, no voi höh sentään. Tämä oli mielenkiintoinen ja kiva postaus. Mukavaa sunnuntain jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia<3 Tässä toteutui Murphyn laki... Vaikka merkki olisi kuinka hyvä, joka tuote ei aina ole. Voi olla että menee aikansa ennen kuin mihinkään Moroccon Oiliin taas tartun... Kivaa viikkoa sinne!

      Poista
  2. Hauskaa :). Mossaa ostin minäkin tässä taannoin, kun lädhdin varta vasten etsimään jotain uutta ja vaihteeksi edullista luonnonkosmetiikkaa. Ei ollut itselleni ennestään tuttu merkki ja yllätyin, kun on sama valmistaja kuin Madaralla, jota olen kyllä käyttänyt, mutta joka oli aikas paljon arvokkaampaa.

    Ostin Mossalta sellaisen öljyn (en nyt jaksa lähteä tarkistamaan nimeä :)), joka tuoksuu ihan älyttömän hyvältä ja tekee ihon ihanan pehmeäksi, ja silmänympärysvoiteen, joka vaikuttaa kanssa kivalta. Mutta tuo mainitsemasi kuorintanaamio kuulostaa siltä, että sellainen pitää vielä hakea. Että kiitos vinkistä!

    Harmillista, että hiusöljy oli niin kökköä, Etenkin kun arvelen, ettei ollut ihan halpaakaan. MUtta parempi tosiaan näyttää semmoisille roskakoria kuin yrittää väkisin.

    Leppoisaa loppuiltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiesin kyllä että on sama valmistaja kuin Madaralla, mutta yllätyin kyllä iloisesti hinta-laatusuhteesta. Madaraa olen halunnut kokeilla, mutta en ole vielä ainakaan raaskinut. Minullakin on Mossan yksi öljy käytössä niitä hetkiä varten kun on oikein talvikuiva iho, sitä tosin kuluu niin vähän että saa nähdä säilyykö hyvänä pullon loppuun saakka. Silmänympärysvoiteen hankintakin on kohta edessä, täytyykin katsoa minkälainen Mossalla on. Kivaa alkanutta viikkoa sinnekin!

      Poista

Kiitos kun jätit viestin...:)