sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Uusi kevytuntuvatakki - New coat...


Kaksi asiaa tapahtuu pukeutumisessa vääjäämättä kun ikää tulee lisää. Käsilaukut suurenevat (ei mikään urbaani legenda) ja takkien pituus kasvaa.

Viime viikonloppuna ja alkuviikosta vallinnut pohjoistuuli ja kostea sää meni aivan luihin ja ytimiin. Luulin jo oikeasti että voi apua, nytkö tätä taas jatkuu viikkotolkulla. Ehdin kaivaa jo vanhan untuvatakin päälle,  ja yhtenä aamuna lähdin pipo päässä töihin, vaikka normaalisti otan pipot käyttöön vasta kunnon pakkasella. Ja sormetkin olivat kylmissään tekokuituisen vuoren vuoksi nahkahansikkaissa. Villainen vuori nahkahanskoissa on ainoa järkevä ratkaisu. 

Onneksi postiin tupsahti tämän syksyn viimeinen hankinta, liki polvipituinen kevytuntuvatakki, jossa on lisäksi kaulus jonka voi nostaa pystyyn suojaamaan jäätävältä tuulelta. Sinisen musta, ei ollut ihan hirveästi värivaihtoehtoja, tasan tämä yksi ja takki oli pisin jonka onnistuin bongaamaan. Merkiltään Happy Holly, jolla on myös isoja kokoja. Otin sen verran reilun koon että allekin mahtuu riittävästi vaatetta, mikäli tuo kylmä pohjoistuuli tuo jäätävän kostean kelin vielä takaisin. Takissa on kaksoisvetoketju, eli sopii myös autoiluun siltä osin. Tosin vetoketjun kanssa saa olla kieli keskellä suuta, ohut materiaali livahtaa helposti vetoketjun väliin. 

Lämmin, kaiken kanssa sopiva musta ja minusta hauskasti kiiltävä pinta. Ja kun tuohon yhdistää vielä saappaat, niin tuulelle alttiiksi jää vain polvet, sillä sukkahousuja en suostu farkkujen tai pitkien housujen kanssa käyttämään.
En kerta kaikkiaan ole sukkahousuihminen, ne ahdistavat, menevät rikki puettaessa, hiostavat varpaita jne... Voisin keksiä kymmeniä syitä miksi ei sukkahousuja. Pitkikset paukkupakkasilla ja ulkoillessa ja joskus paksut villasukkahousut hameen kanssa. Mutta koska istun 90% ajasta töissä satulatuolissa, hame ei oikein ole ollut edes mahdollinen työvaatevalinta enää pitkään aikaan. 
Normipituiselle tämä takki olisi tietysti vielä pidempi, varmaan lähes polviin. Silloin saappaiden kanssa ei enää paljon palelevaa aluetta jää. 

Nyt on ihana keli, lempeä etelätuuli, tuntuu niihin jäätäviin päiviin verrattuna ihan linnun maidolta. Lumi on lähes pois sulanut ja ohjelmassa tänään pyykkäämistä ja lumen alle jääneitä pihatöitä. Viikko on ollut sen verran pimeä, kylmä ja kiireinen töiden puolesta että lauantaikin meni totaalisesti lepäillessä, siivoillessa ja ruuanlaitossa, blogin kirjoittaminenkin on jäänyt sunnuntaihommaksi. Kuvia viikolta on vielä jemmassa ja niistä lisää myöhemmin.

Miten teidän viikkonne on sujunut siellä ruudun toisella puolella?

Leppoisaa sunnuntaita<3 
I confess... I have become old. When its raining sleet and Northen wind blows hard bringin icy cold damp weather I simply dont know what to wear to stay warm. Im always cold. So I bought this new longer down coat to keep thighs warm. If you add long leather boots into this outfit you are most like warm exept for the knees. The older I get, the more warm clothes I need to stay warm and happy. 

This was hands down the longest model I could find. I am so long that its not actually as long to me as it would be for a "normal size" person. Now Im actually waiting for the cold damp wind to see how warm this is. Damp cold weather is the worst ever, cold dry frost isnt nearly as bad. Im not sure what happened to Finnish winters, they have lately been very mild and damp instead of having snow and frost. Climate is changing thats for sure. Even summers are colder and damp. This summer was so damp that it left everything so wet that even mild storms knock down trees with roots since the land is so wet that the roots simply cant hold on. 

Anyway. Im going to enjoy my new coat and hopefully stay warm. Now almoust all the snow have melted and we have a nice warm southern wind going on so Im heading outside. 

Enjoy your Sunday<3 


2 kommenttia:

  1. Onpa hyvä löytö! Itse olen etsiskellyt jo tovin pitempää kevytunsikkaa, joka ei maksa maltaita ja ostinkin jo muutama viikko sitten Part Twon takin vaikka sekään ei minun makuuni tarpeeksi pitkä ole. Siis minun pituiselleni. Sen heikkous on juuri tuo kaksoisvetoketjun puuttuminen - pelkään koko ajan, että vetoketju menee rikki istuessa - kokemusta nimittäin on.
    Hyvää uutta viikkoa sinulle - ja toivottavasti ei vielä niitä pakkasia tule!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Lady<3 Saa tulla pakkasiakin, heti kun pihatyöt ovat siinä mallissa että valmiita ollaan. Mitä vaan oikeastaan muuta kuin se hyinen pohjoistuuli ja kosteus yhdessä. Pitkä kevytuntsika on kyllä ihan Super lämpimyydessään, jospa se suojaisi tuolta hyytävyydeltä. Vetoketjua minäkin vähän epäilen uudessa takissani, se ei mikään maailman paras ole, mutta joskus nekin hämmästyttävät kestävyydellään ja joskus taas hyvältä vaikuttava vetoketju ei kestäkään... Kivaa viikkoa sinne<3

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin...:)